Pikantiški sausainiai su sūriu ir šonine

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sūrio sausainiai
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Sūrio sausainiai
Sūrio sausainiai
Sūrio sausainiai
Autorius apie receptą: Šie pikantiški sausainiai su sūriu ir česnaku - tobulas skonių derinys. Labai tinka kaip užkandėlė prie alaus, taip pat tiekti prie sriubos, salotų ar pasiimti į iškylą. Šie pikantiški sausainiai su sūriu ir česnaku - tobulas skonių derinys. Labai tinka kaip užkandėlė prie alaus, taip pat tiekti prie sriubos, salotų ar pasiimti į iškylą. Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
250 gramų kvietinių miltų
240 gramų pieno
200 gramų sūrio (naudojau perpus fermentinį ir kietąjį)
110 gramų sviesto
50 gramų šaltai rūkytos šoninės (arba kumpio ar kitos mėsytės, galima ir nedėti)
2 skiltelės česnako (nebūtina)
1 šaukštas džiovintų petražolių (arba provanso žolelių ar kitų mėgiamųb prieskonių)
1 žiupsnelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cukraus (nebūtina)
1 šaukštelis česnako miltelių
4 lapeliai baziliko (nebūtina)
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą sudėti į dubenį ir ištirpinti, palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
2.
Šoninę supjaustyti smulkiais gabaliukais ir suberti į keptuvę, apkepti apie porą minučių. Šį žingsnį galima ir praleisti, bet pakepinta šoninė skanesnė.
3.
Į dubenį suberti miltus, cukrų, raudonėlį, petražoles, druską, kepimo miltelius, česnako miltelius, įspausti česnako, suberti šoninę ir gerai išmaišyti.
4.
Į dubenį su sviestu supilti pieną, išmaišyti ir supilti į dubenį su miltais. Gerai išmaišyti (tešla turi būti lipni).
5.
Sūrį smulkiai sutarkuoti, suberti į dubenį su tešla ir ją dar kartą gerai permaišyti (patogiausia tą daryti šaukštu).
6.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Imti gabaliuką tešlos ir suplojant dėti į kepimo skardą.
7.
Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių (iki bus auksinės spalvos).
8.
Iškepusius sausainius palikti atvėsti ant grotelių. Arba jei nekantraujate, galima gardžiuotis šiltais :)
AUTORIUS: Laurinta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Asta
2020-09-01 18:35
Toooobuli!!! Labai patiko - superinė užkandėlė prie alaus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital