Orkaitėje kepta pievagrybių užkandėlė su sūriu

AUTORIUS:
Edita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Įdaryti pievagrybiai
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Įdaryti pievagrybiai
Įdaryti pievagrybiai
Įdaryti pievagrybiai
Autorius apie receptą: Labai skani keptų pievagrybių užkandėlė, kurią paruošite greitai, o suvalgysite dar greičiau! Labai skani keptų pievagrybių užkandėlė, kurią paruošite greitai, o suvalgysite dar greičiau! Edita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
12 vienetų pievagrybių (didesnėmis kepurėlėmis)
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Įdarui:
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų (didesnio arba 2 mažesnių)
2 šaukštai pomidorų padažo (apytikriai)
1 šaukštelis džiovinto čiobrelio (arba raudonėlio ar petražolių)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
šiek tiek juodųjų pipirų
Viršui:
80 gramų sūrio (naudojau VILVI Memel Prussia)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pievagrybius švariai nuvalykite ir išimkite kotelius. Kepurėles sudėkite ant kepimo skardos ir pabarstykite druska, pipirais bei apšlakstykite alyvuogių aliejumi (arba patepkite konditeriniu teptuku, bus dar skaniau).
2.
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnaką smulkiai sukapokite. Morkas sutarkuokite burokine tarka. Pievagrybių kotelius (jeigu jie gražūs, nesuminkštėję) supjaustykite nedideliais kubeliais. Sūrį smulkiai sutarkuokite.
3.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus iki šiek tiek suminkštės. Sudėkite česnakus ir maišydami pakepinkite apie pusę minutės. Sudėkite morkas, ir čiobrelius, maišydami pakepinkite pora minučių. Sudėkite smulkintus pievagrybių kotelius ir dar šiek tiek patroškinkite iki daržovės bus minkštos, o pievagrybių skystis - nugaravęs. Pagal skonį pagardinkite druska ir žiupsneliu pipirų.
4.
Kepintomis daržovėmis įdarykite pievagrybių kepurėles. Kepurėlių viršų aptepkite pomidorų padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
5.
Kepkite iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 8 - 10 minučių iki sūris gražiai išsilydys. Skanaus!
Patarimai:
Jeigu įdarytus pievagrybius planuojate tiekti kaip šaltą užkandį, į pravėsusį daržovių įdarą galite įmaišyti šaukštą džiūvėsėlių - jie sutrauks dalį pievagrybių drėgmės.
Jeigu pievagrybių koteliai atrodo negražūs, suminkštėję (taip kartais būna), jų į įdarą nedėkite.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Inga
2021-01-09 23:39
Labai skanu. Patiko ir man ir vyrui. Greitai ir paprastai gaminasi. ATSAKYTI
Miglė
2015-01-01 19:50
Labai skanus dalykas! Tikrai rekomenduoju :) Draugė buvo iškepusi naujųjų metų vaišėms, tai daugiau nieko ir nevalgiau tik šiuos grybus :D ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital