Pyragas su vyšniniais pomidoriukais ir pelėsiniu sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Pelėsinio sūrio pyragas kyšas kišas su vyšniniais pomidorais
Pelėsinio sūrio pyragas kyšas kišas su vyšniniais pomidorais
Pelėsinio sūrio pyragas kyšas kišas su vyšniniais pomidorais
Pelėsinio sūrio pyragas kyšas kišas su vyšniniais pomidorais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Tešlai:
175 gramai miltų (apytikriai + trupučio pabarstymui)
110 gramų sviesto (šalto)
30 mililitrų vandens (ledinio, apytikriai)
7 gramai cukraus
2 gramai druskos
Įdarui:
200 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (naudojau Roquefort)
16 vienetų vyšninių pomidorų
0.5 stiklinės pieno
0.5 stiklinės grietinėlės
2 vienetai kiaušinių (didelių)
1 vienetas kiaušinių trynių (didelių)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Virtuviniame kombaine išmaišyti sausus tešlos ingredientus. Sudėti šaltą, gabalėliais pjaustytą sviestą ir pulsuojant trinti apie 15 sekundžių. Toliau trinant supilti 60 ml ledinio vandens. Patikrinti, ar tešla jau minkoma, jei dar ne, pilti dar šiek tiek vandens. Netrinti ilgiau nei 30 sekundžių, nes ištirps sviestas.
2.
Tešlą suformuoti į vientisą kamuolį, įvynioti į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėti į šaldytuvą.
3.
Ant militais pabarstyto paviršiaus iškočiokite iš tešlos apie 35 cm skersmens ir pie 0,5 cm storio apskritimą. Įklokite tešlą į 25 cm skersmens kepimo skardą nuimamu dugnu ir rantytais kraštais. Tešlos perteklių nupjaukite sulig kepimo formos viršumi. Šakute subadykite tešlos dugną. Tešlą atšaldykite šaldytuve ar šaldiklyje, kol ji sutvirtės, apie 30 min.
4.
Įkaitinkite orkaitę iki 205ºC. Ant tešlos užklokite kepimo popieriaus ir užberkite džiovintų pupelių ar žirnių. Kepkite, kol tešlos kraštai pradės ruduoti, apie 25 minutes. Nuimkite kepimo popierių su pupelėmis ir dar kepkite apie 5 minutes, kol tešlos dugnas apdžius. Išimkite tešlą iš orkaitės ir palikite atvėsti.
5.
Dubenyje sumaišykite pieną, grietinėlę kiaušinius ir trynį iki vientisos masės. Įbrekite druskos ir pipirų.
6.
Ant paruošto pyrago pagrindo išdėliokite sūrio kubelius, užpilkyte pieno, grietinėlės ir kiaušinių plakiniu ir išdėliokite pomidorus. Kepkite iki 160ºC įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Išimkite iš orkaitės ir prieš patiekdami atvėsinkite.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital