Traškūs orkaitėje kepti vištienos gabaliukai su sūriu

AUTORIUS:
Aželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Traškūs orkaitėje kepti vištienos gabaliukai su sūriu
Traškūs orkaitėje kepti vištienos gabaliukai su sūriu
Traškūs orkaitėje kepti vištienos gabaliukai su sūriu
Traškūs orkaitėje kepti vištienos gabaliukai su sūriu
Autorius apie receptą: Mūsų šeimoje tai vienas geriausias visų laikų karštų patiekalų. Taip iškepta vištiena yra labai labai skani, traški ir sultinga. Būtinai pabandykite! Mūsų šeimoje tai vienas geriausias visų laikų karštų patiekalų. Taip iškepta vištiena yra labai labai skani, traški ir sultinga. Būtinai pabandykite! Aželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai vištienos krūtinėlės
1 stiklinė pieno
2 vienetai kiaušinių
100 gramų maltų džiūvėsėlių
100 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
šiek tiek miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių
šiek tiek aliejaus (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėles užpilti pienu (kad apsemtų) ir palikti pasimarinuoti porai valandų.
2.
Tada pieną nupilti, o krūtinėles supjaustyti juostelėmis ir apibarstyti trupučiu druskos ir mėgstamais prieskoniais. Aš paprastai čia naudoju Persilado prieskonius, jie jau iškart su druska, tad papildomai druskos nebededu.
3.
Džiūvėsėlius sumaišyti su smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu. Kiekvieną vištienos gabalėlį apvolioti miltuose, tada - lengvai paplaktame kiaušinyje, o tada - džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje.
4.
Gabalėlius dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apipurškiu aliejumi (nebūtina, bet man patinka, suteikia daugiau traškumo), šaunu į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepu apie 20-25 minutes, kol gabaliukai bus gražiai auksinės spalvos.
AUTORIUS: Aželika Stančikienė
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital