Cezario salotos su krevetėmis

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Cezario salotos su krevetėmis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Cezario salotos su krevetėmis
Cezario salotos su krevetėmis
Cezario salotos su krevetėmis
Cezario salotos su krevetėmis
Autorius apie receptą: Nesumeluosiu, šios salotos yra nerealios. Mano pačios pačiausios. Sodrios skonių, gaivios, tačiau tuo pačiu sočios, žavingai atrodančios. Kartais krevetes keičiu Nesumeluosiu, šios salotos yra nerealios. Mano pačios pačiausios. Sodrios skonių, gaivios, tačiau tuo pačiu sočios, žavingai atrodančios. Kartais krevetes keičiu vištienos krūtinėle, visgi būtent šis variantas su krevetėmis yra mano mylimiausias. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų krevečių (naudojau šaldytas atitirpintas)
1 gūželė romaninių salotų (didelė arba 2 mažesnės, tinka ir Iceberg salotos)
4 riekės šviesios duonos
40 gramų kietojo sūrio (mėgiamo, naudojau VILVI Memel Grand Reserve)
50 gramų sviesto
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Padažui:
120 mililitrų alyvuogių aliejaus (apytikriai, švelnaus skonio)
5 vienetai ančiuvių (naudojau marinuotus aliejuje)
2 vienetai kiaušinių trynių (variantui be trynių žr. patarimus)
20 gramų kietojo sūrio (naudojau VILVI Memel Grand Reserve)
2 šaukštai citrinų sulčių
1 skiltelė česnako (didesnė arba 2 mažos)
1 šaukštelis garstyčių (naudojau Dijon)
1 šaukštelis vorčesterio padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Salotas išardyti lapais, juos nuplauti ir gerai nusausinti. Suplėšyti į gana stambius gabalėlius, sudėti į dubenį ir padėti į šaldytuvą, kol ruošite kitus ingredientus (taip liks traškesni).
2.
Pasiruošti džiūvėsėlius. Duonos riekeles supjaustyti kubeliais arba suplėšyti nedideliais gabalėliais. Pabarstyti druska, pipirais, dosniai apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Paskleisti ant skardos, kad tarpusavyje per daug nesiliestų. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7-8 min arba iki lengvai apskrus.
3.
Pasigaminti padažą. Į nedidelį dubenėlį įspausti česnaką, dėti ančiuvių file ir trinti šaukštu iki masė ims priminti pastą. Dėti garstyčiais, vorčesterio padažą, pipirus, citrinos sultis ir kiaušinių trynius. Gerai išplakti šluotele. Tada toliau plakant šluotele labai lėtai supilti alyvuogių aliejų, jog susidarytų emulsiija (pilti neskubant, kaip kad gaminant naminį majonezą. Galiausiai įtarkuoti kietąjį sūrį ir išmaišyti.
4.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti į kelias dalis perpjautas česnako skilteles ir pakepinti maištant ant nedidelės ugnies 1-2 minutes. Sudėti krevetes, pabarstyti druska ir pipirais, apkepti po 1-2 minutes iš abiejų pusių tik iki krevetės taps rausvos. Nuimti nuo ugnies, išmaišyti ir palikti pastovėti keptuvėje, kol ruošite salotas.
5.
Ant salotų lapų užpilti padažą ir rankomis švelniais judesiais gerai išmaišyti, kad visi lapeliai juo pasidengtų.
6.
Į kiekvieną lėkštę dėti salotų lapų, ant jų paskirstyti krevetes ir duonos skrebučius. Apibarstyti riekelėmis sutarkuotu ar plonai supjaustytu ir sulaužytu kietuoju sūriu.
Patarimai:
Padažas be kiaušinių trynių. Tradiciniam Cezario salotų padažui kiaušinių tryniai visada naudojami, tačiau jeigu jų vengiate ar tiesiog norite greičiau pagaminamo padažo, rinkitės naudojamą šiame Cezario salotų su vištiena recepte. Jis gaminamas majonezo pagrindu, o majonezas yra ne kas kita kaip prieskoniais pagardinta kiaušinių trynių ir aliejaus emulsija.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Lina
2020-12-23 16:30
Tobulos salotos, labai patiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital