Cezario salotos su krevetėmis

AUTORIUS:
Indrė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Cezario salotos su krevetėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų krevečių
1 vienetas iceberg salotų (arba Romaninių)
100 mililitrų alyvuogių aliejaus
6 vienetai ančiuvių (aliejuje)
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukštai citrinų sulčių
90 gramų kietojo sūrio (Parmezano arba džiugo)
8 šaukštai sviesto
4 riekės šviesios duonos
1 šaukštelis citrinos žievelės
8 skiltelės česnako
1 šaukštelis garstyčių (aštresnių)
0.5 šaukštelio vorčesterio padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasigaminti skrebučius salotoms:
Supjaustyti duonos riekes kubeliais ir sudėti duonos ant kepimo popieriaus.
Keptuvėje ištirpinti 6 valgomus šaukštus sviesto, sudėti 2 skilteles česnako ir pakepinti maištant, kol sviestas pasidarys permatomas.
Nuėmus nuo ugnies perkošti, sveistą apšalkstyti ant duonos skrebučių.
Skrebučius padruskinti ir kepti orkaitėje, kol gražiai paruduos
2.
Pasigaminti padažą:
Į blenderį supilti citrinos sultis, Worchestershire padažą, sudėti ančiuvius, 4 česnako skilteles, kiaušinio trynį, citrinos nutarkuotą žievelę, Dijon garstyčias, pagardinti druska ir pipirais ir maišyti iki vientisos masės.
Atsargiai supilti aliejų ir maišyti, kol pasidarys vientisa.
Suberti Parmezano sūrį ir greitai suplakti, kad susimaišytų.
3.
Paruošti krevetes:
Krevetes išlukštenti paliekant uodegėlę. Keptuvėje įkaitinti 2 valgomus šaukštus sviesto, suberti susmulkintas 2 česnako skilteles ir trumpai pakepinus suberti krevetes. Krevetes porą minučių pakpinti, apversti, pakratyti keptuvėje ir išjungus ugnį palaikyti keptuvėje.
4.
Paruošti salotas:
Sutarkuoti Parmezano sūrį.
Salotas sudėti į didelį dubenį ir apšlakstyti 1/3 stiklinės padažu ir išmaišyti. Padažą pilti tol, kol kiekvienas salotos lapelis bus padengtas juo.
Sudėti skrebučius, apibarstyti viską sūriu ir ant viršaus uždėti krevetes ir patiekti.
5.
Salotas galima ruošti ir be krevečių, taip pat vietoj jų galima gaminti su pakepinta vištienos krūtinėle.

Skanaus ;)
AUTORIUS: Indrė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital