Traškūs sūrio kamuoliukai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Traškūs sūrio kamuoliukai
Traškūs sūrio kamuoliukai
Traškūs sūrio kamuoliukai
Autorius apie receptą: Išorėje traškūs, o viduje pilni šilto tįstančio sūrio - šie kamuoliukai abejingų nepalieka. Juos, žinoma, galite ruošti ir su vienos rūšies sūriu, tačiau tarpusavyje Išorėje traškūs, o viduje pilni šilto tįstančio sūrio - šie kamuoliukai abejingų nepalieka. Juos, žinoma, galite ruošti ir su vienos rūšies sūriu, tačiau tarpusavyje derinant skirtingo intensyvumo sūrius kamuoliukų skonis bus tik dar puikesnis. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
250 gramų sūrio (naudojau 150 g VILVI Memel Prussia ir po 50 g Memel Blue bei Memel Piquant su jelapenais)
1 šaukštas tepamo sūrelio
100 gramų džiūvėsėlių (naudojau su paprika, bet tika ir paprasti)
2 vienetai kiaušinių
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Visus sūrius smulkiai sutarkuojkite ir sumaišykite su tepamu sūreliu. Masė turėtų būti tvirtą, bet formuojama. Jei atrodytų per biri, įdėkite dar šiek tiek tepamo sūrelio.
2.
Imkite po gabalėlį masės ir tarp delnų suvoliokite vos didesnius už lazdyno riešutą kamuoliukus.
3.
Kiaušinius lengvai išplakite (smarkiai nereikia, tik kad trynys susijungtų su baltymu).
4.
Kiekvieną kamuoliuką apvoliokite kiaušinių plakinyje, tada džiūvėsėliuose, vėl kiaušinių plakinyje ir vėl džiūvėsėliuose. Voliojant atidžiai apžiūrėkite, kad neliktų nepadengtų tarpų, nes pro juos ištekės sūris.
5.
Puode gerai įkaitinkite aliejų (jo pilkite tiek, kad apsemtų kamuoliukus).
6.
Kamuoliukus dėkite į įkaitintą aliejų ir virkite apie 2-3 minutes (iki taps traškūs ir iškils į paviršių).
7.
Iškepusius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, jog sugertų riebalų perteklių.
Patarimai:
Sūrio pasirinkimas.Sūrio kamuoliukams galite rinktis ir kitokį savo mėgiamą sūrių derinį. Svarbu, jog sūriai būtų gerai besilydantys.
Šilti ar šalti?Atvėsę šie sūrio kamuoliukai irgi skanūs, bet šilti jie TOBULI. Kamuoliukus galite pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, o iškepti prieš pat tiekiant.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Egle
2022-11-20 15:35
Man irgi viskas issileido nors dusyk kruopsciai dziuvesiuos apvoliojau ... ATSAKYTI
Justė
2022-11-21 14:51
Iš patirties galiu pasakyti, kad labai svarbu, jog džiūvėsėliai būtų smulkūs, ir tikrai neliktų jokių tarpų, tad kartais gali reikėti ir tris kartus pamirkyti. Kitas dalykas, kad aliejus būtų labai gerai įkaitintas. O jei išsileidžia kelios išbandytos, tuomet galima bent vieną sluoksnį apvolioti miltuose, tuomet plakinyje ir du kartus džiūvėsėliuose. :) ATSAKYTI
Viktorija
2021-12-26 15:35
Labai daug užkandukų išmėginta, bet kad tieeek nesigautų... Nebekartočiau, viskas keliavo į šiukšlinę... Sūris liko aliejuje, nors jokių tarpelių net nepalikau ATSAKYTI
Orinta
2021-03-21 20:19
Labai geras receptukas. O koks padažiuko receptas būtų? ATSAKYTI
Dovilė
2021-03-28 17:46
Mes valgėme su greitu jogurtiniu padažu - į graikišką jogurtą įspaudėm česnako skiltelę, šiek tiek citrinos, įpjaustėm petražolių ir įbėrėm žiupsnelį pipirų :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital