Lazanija su varške, špinatais ir sūriu

AUTORIUS:
Julija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 139)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 139)
Lazanija su varške, špinatais ir sūriu
@ Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
10 vienetų lazanijos lakštų
400 gramų varškės
150 gramų sūrio (tarkuoto)
250 gramų špinatų (tinka ir šaldyti)
2 vienetai kiaušinių
2 vienetai svogūnų
šiek tiek žalumynų (bazilikų, krapų ar kt.)
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
Padažui:
2 šaukštai miltų
500 mililitrų pieno
40 gramų sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūnus nulupti, sukapoti ir pakepinti svieste, tada sudėti smulkintus špinatus ir maišant keletą minučių patroškinti. Į varškę sudėti atvėsintus patroškintus špinatus su svogūnais, 100 g tarkuoto  sūrio, įmušti kiaušinius, įberti maltų pipirų, susmulkintų šviežių arba džiovintų prieskoninių žolelių, pasūdyti ir viską gerai sumaišyti.
2.
Sviestą ištirpinti nedideliame puode arba keptuvėje, suberti miltus ir maišant pakepinti 1 minutę. Tada palaipsniui, nenustojant maišyti, supilti pieną ir pavirti, kol padažas šiek tiek sutirštės. Pagardinti druska, pipirais bei muskatu.
3.
Apkepo indo dugną patepti aliejumi arba sviestu dėti lazanijos lakštų sluoksnį, ant jo pilti dalį balto padažo ir ant viršaus paskleisti dalį varškės įdaro. Tada dėti antrą lazanijos lakštų sluoksnį, padažo varškės įdaro ir taip sluoksniuoti viską. Viršutinis sluoksnis turi būti padažo. Ant viršaus užberti tarkuoto sūrio.
4.
Indo viršų uždengti folija ir kepti iki 190º C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Tada nuimti foliją ir pakepti dar apie 15-20 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Skanaus!
AUTORIUS: Julija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Vilma
2020-06-15 23:26
Kazkas wow!!! Niekada nebuciau pagalvojus apie varianta su varske. Labai lengva pagaminti,o valgyti tikra pasaka,gaminsiu dar ir dar...aciu uz tecepta ATSAKYTI
Lukrecijus
2020-05-07 16:14
Pavyko puikiai, nerealiai skanus! Ačiū, Julija!!! ATSAKYTI
Karolina
2020-03-16 18:04
Naaa lazanija pašauta i orkaitę! Labai lengva pagaminti, žiūrėsim koks bus skonis :) ATSAKYTI
nijole
2020-01-14 14:22
baigiu gaminti, truputį įdėjau pakepintos rūkytos šoninės, norėjau cukinijų dar pridėti, bet kitą kartą, bet su kuo ją iškeptą reikia valgyti :) ATSAKYTI
Veronika
2019-10-09 16:04
Labai skani lazanija, as dar dejau lasisos gabaliukais, tai ypatinga gavosi. ATSAKYTI
Evelina
2017-08-27 14:59
Labai patiko, vienakart dariau su spinatais - patiko, o kitakart vietoje spinatu dejau kokias tris dosnias saujas tarkuotu cukiniju (pries tai jas kumsciu nusunkiau) ir ipjausciau svogunu laisku - nerealiai skanu irgi ATSAKYTI
Viktorija
2019-06-17 10:30
Ar lazanijos lakstus apviret? ATSAKYTI
Lina
2019-06-17 11:58
Aš niekad neapverdu, užtenka nuo padažo drėgmės makaronams, tik reikia viršutinį sluoksnį gerai uždengti padažu ir sūriu, kad neapdžiūtų sausi makaronai. ATSAKYTI
Diana
2019-06-17 12:18
Ir būtinai lazaniją folija (arba kepimo indo dangčiu) pirmoje kepimo pusėje uždenkite, tas irgi svarbu, kad makaronai kepant suminkštėtų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital