Lazanija su varške, špinatais ir sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 52)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 52)
Lazanija su varške, špinatais ir sūriu
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Lazanija su varške, špinatais ir sūriu
Lazanija su varške, špinatais ir sūriu
Lazanija su varške, špinatais ir sūriu
Autorius apie receptą: Be galo skani lazanija, kurią paruošti labai paprasta, o ingredientai paprastučiai. Lazanija pavyksta minkštutė, kremiška, tačiau kartu ir gaivesnė už mėsiškas lazanijas. Be galo skani lazanija, kurią paruošti labai paprasta, o ingredientai paprastučiai. Lazanija pavyksta minkštutė, kremiška, tačiau kartu ir gaivesnė už mėsiškas lazanijas. Aš gamindama naudojau savo pamėgtą sūrių derinį, bet sūrį šiai lazanijai galite rinktis savo nuožiūra, svarbu jog būtų gerai besilydantis. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
10 vienetų lazanijos lakštų
550 gramų varškės
180 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau perpus VILVI Memel Prussia ir VILVI Memel Blue)
250 gramų špinatų (tinka ir šaldyti)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako (nebūtina)
2 šaukšteliai provanso žolelių (arba džiovintų čiobrelių ar raudonėlio)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
šiek tiek aliejaus (arba sviesto)
Padažui:
500 mililitrų pieno
40 gramų miltų
30 gramų sviesto
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek malto muskato (nebūtina, bet labai tika)
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūną nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti ant aliejaus (arba sviesto) iki suminkštės. Įspausti česnako skilteles ir dar apie minutę pakepinti. Tada sudėti špinatus ir maišant patroškinti iki špinatai susileis. Nuimti daržoves nuo ugnies ir palikti pravėsti.
2.
Sūrį smulkiai sutarkuoti.
3.
Atvėsusias daržoves sumaišyti su varške. Įmaišyti pusę sūrio (aš dėjau sūrį su melsvuoju pelėsiu, o likusį sūrį pasilikau lazanijos viršui), įmušti kiaušinius, įberti prieskonines žoleles, pipirus, pagal skonį pasūdyti ir viską gerai sumaišyti.
4.
Sviestą ištirpinti nedideliame puode arba prikaistuvyje. Suberti miltus ir maišant pakepinti 1-2 minutes. Tada nuimti nuo ugnies ir palaipsniui, nenustojant maišyti supilti pieną (maišyti patogiausia šluotele).
5.
Grąžinti puodą ant vidutinės ugnies ir maišant pakaitinti iki padažas sutirštės, taps kremiškos konsistencijos (mant užrunka apie 5-6 minutes). Pagal skonį pagardinti druska, pipirais bei žiupsneliu malto muskato (arba keliais tarkiais muskato riešuto).
6.
Apkepo indo (naudojau 20x30 cm) dugną patepti aliejumi arba sviestu ir padengti plonu sluoksniu padažo. Ant jo dėti lazanijos lakštų sluoksnį. Juos aptepti padažu taip, kad neliktų tarpelių. Ant viršaus paskleisti pusę varškės įdaro. Tada dėti antrą lazanijos lakštų sluoksnį, vėl atidžiai aptepti padažu ir sudėti likusį varškės įdarą. Dėti paskutinį lazanijos lakštų sluoksnį ir kruopščiai aptepti likusiu padažu, nepaliekant tarpų.
7.
Indo viršų uždengti folija, standžiai užspaudžiant krašus.
8.
Lazaniją kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Tada nuimti foliją, užbarstyti likusį tarkuotą sūrį, orkaitės temperatūrą padidinti iki 220 laipsnių ir pakepti dar apie 10-15 minučių iki sūris ištirps ir šiek tiek apskrus.
9.
Iškepusiai lazanijai leisti 10-15 minučių pastovėti ir šiek tiek sutvirtėti, o tada skanauti. Patiekiant galima pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis, pvz. šviežiais čiobreliais.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (22)
Guoda
2024-02-02 09:15
Jau ne pirmą kartą gaminu pagal šį receptą. Tikrai labai skani lazanija gaunasi :) ATSAKYTI
Arūnas
2023-02-03 13:27
Super ! ATSAKYTI
Kepėja
2022-12-30 12:43
Kepu pagal labai panašų receptą kiekvienai Naujųjų metų šventei - tik dar dedu saulėje džiovintų pomidorų, nededu pelėsinio sūrio. Tikrai skanu. Rekomenduoju. Dėl pelėsinio sūrio - manau, jis duoda savitą skonį, tačiau atkreipkite dėmesį, kad lazanija ir taip yra skonių mišrainė. Dar vienas intensyvus skonis gali pagadinti visą reikalą. :) ATSAKYTI
No onions!
2022-10-28 13:18
Labai gadina reikalą prie šios lazanijos dedami svogūnai...Apskritai, kažkoks keistas lietuviškas būdas visur tuos svogūnus kaišioti ir dar taip, kad patiekale būtnet jie labiausiai jaustųsi... ATSAKYTI
Živilė
2022-10-31 14:47
Skonio reikalas, čia tik vienas svogūnas, tad galima naudoti mažesnį arba dėti tik pusę, ar pagal skonį. Aš labai mėgstu svogūnus, tai drąsiai ir dedu vieną didelį. :) ATSAKYTI
Ieva
2022-05-16 08:20
Sveiki. Ar galima į varškę nedėti kiaušinių? ATSAKYTI
Greta
2022-05-16 15:08
Galima, bet tuomet varškės sluoksnis nebus toks sukibęs, bus biresnis. ATSAKYTI
Lukas
2022-03-19 18:53
Suris per 10min neapskrus ATSAKYTI
Izabelė
2021-05-13 12:35
Ar lazanijos lakštus reikia apvirti? Ar dėjot neapvirtus tiesiai iš pakuotės? ATSAKYTI
Greta
2021-05-13 17:59
Nereikia. Svarbu tik gerai aptepti padažu, kad neliktų sausų tarpelių. ATSAKYTI
Rita
2021-02-07 16:38
Labai skanu ir gana lengva, ačiū už receptą. Kitą kart paskaninsiu su džiovintais pomidorais :) ATSAKYTI
Rasa
2021-02-03 13:28
Ačiū. Labai skaniai išėjo. ATSAKYTI
Laima
2021-01-03 10:04
O padazui kiek reikia sviesto miltu pakepinimui, aciu ATSAKYTI
Evelina
2021-01-03 15:08
30-40 g, bet ne mažiau! Nes pamažinus sviesto padažas gali sušokti į gumuliukus. Nuostabi lazanija, mano favoritė ATSAKYTI
Kepėja
2020-12-27 19:34
Į varškę tinka įdėti saulėje džiovintų pomidorų. ATSAKYTI
Dovilė
2020-12-28 03:10
Tikrai taip, jie čia labai dera :) ATSAKYTI
Inga
2020-12-11 12:40
Mūsų mėgstamiausia! Ypač patinka 1 m. mažajam valgytojui ATSAKYTI
Vilma
2020-06-15 23:26
Kazkas wow!!! Niekada nebuciau pagalvojus apie varianta su varske. Labai lengva pagaminti,o valgyti tikra pasaka,gaminsiu dar ir dar...aciu uz tecepta ATSAKYTI
Lukrecijus
2020-05-07 16:14
Pavyko puikiai, nerealiai skanus! Ačiū, Julija!!! ATSAKYTI
Karolina
2020-03-16 18:04
Naaa lazanija pašauta i orkaitę! Labai lengva pagaminti, žiūrėsim koks bus skonis :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital