Picos pynė - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-11-21
Picos pynė kringelis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcija

Mėgstate picą? O minkšta pynutę? O kas, jei picą ir pynutę sujungsime į vieną, įmantriai atrodantį, bet visai nesudėtingai paruošiamą, labai skanų patiekalą… Esame tikri, kad patiks ir jums, ir vaikams, ir draugams!

 

Nesinori kartotis, bet tokią picą tikrai labai labai paprasta paruošti! Tešlą užminkome per kelias minutes, paliekame pakilti, pagardiname mėgstamais picos priedais, supiname, pašauname į orkaitę ir viskas!

 

Suformuota ji atrodo įmantriai, o mes jums parodysime, kaip tą padaryti labai nesudėtingai pažingsniui.

 

1 picos pynei (maždaug 6 porcijoms) reikės:


 

Tešlai:

  • 320 g kvietinių miltų (naudojome 550C) + trupučio kočiojimui
  • 150 ml šilto pieno
  • 1 kiaušinio
  • 50 g sviesto
  • 1 šaukštelio druskos
  • 0.5 šaukštelio cukraus
  • 7 g sausų mielių

 

Įdarui:

  • 150 g sūrio (naudojome Red Leichester, tinka ir čederis ar paprastas fermentinis)
  • 150 g rūkytos šoninės (arba kumpio ar saliamo, galima ir nedėti visai)
  • 5 šaukštų pomidorų padažo (kokybiško)
  • 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio (nebūtina)

 

Pradedam!

 

1. Pieną šiek tiek pašildome (įmerkus pirštą turi jaustis šiluma, bet nedeginti), sviestą ištirpiname.

Į didelį dubenį suberiame miltus, tirpintą sviestą, šiltą pieną, beriame druską, cukrų, mieles, įmušame kiaušinį.


 

2. Minkome tešlą - pirmiausia ji atrodys gana lipni, bet ilgiau minkant taps elastinga, minkšta, blizgi, beveik nebelips prie rankų. Jei tešla bus labai lipni net po 7 - 10 minučių minkymo, tik tada papildomai berkite miltų.


 

3. Iš tešlos formuojame kamuolį, uždengiame rankšluoščiu, statome šiltai 1 valandai pakilti.


 


 

4. Stalą pabarstome miltais. Kočiojame tešlą į didelį, maždaug 3 mm storio stačiakampį.



5. Galime formuoti iš karto ant kepimo popieriaus - taip bus lengviau perkelti ant skardos.

Aptepame pomidorų padažu.


 

6. Pabarstome sūriu, tada mėsyte ir raudonėliu.

 

7. Tešlą susukame į standų vyniotinį per ilgąją kraštinę.


 

8. Tešlą išilgai pjauname (per visą storį), nuo viršaus palikę kelis centimetrus.

 


 

9. Prapjautą volelį išskleidžiame, prapjauta puse į viršų.


 

10. Formuojame pynę: piname panašiai kaip kasą, tik iš dviejų dalių. Vieną prapjautą pusę dedame skersai antros pusės. Tą patį pakartojame su kita dalimi. Tęsiame, kol supiname visą pynės ilgį.



 

 

11. Pynę susukame į vainiką. Galus sujungiame tarpusavyje, suspaudžiame.



 



12. Pynę perkeliame ant kepimo popieriaus. Tą galima padaryti dalimis: šalia padėti kepimo popieriaus lapą, perkelti dalį pynės, vis giliau po pyne pastumiant lapą.



13. Perkeltą pynę rankomis truputį “suglaudžiame” suteikdami jai dailią formą, vienoje kitoje vietoje galime šiek tiek išskleisti sujungimus.
 

 

14. Kepimo popieriaus lapą “pertempiame” ant kepimo skardos.


 

15. Dedame kepti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę (kaitinimas viršus - apačia) kepti apie 25 minutes. Stebėkite pagal savo orkaitę: pynės viršus turėtų šiek tiek apskrusti.


 

16. Iškepusią pynę išimame iš orkaitės, paliekame kelias minutes pravėsti, pjaustome ir mėgaujamės!


 

 

Patarimai:

  • Priedai tinka patys įvairiausi, su kokiais mėgstate picą: tinka ir alyvuogės, svogūnai, pipiriukai, ar kt. Kad būtų patogiau sukti vyniotinį, ingredientus pjaustykite ploniau.
  • Jeigu nerimaujate dėl pynės formavimo, galite iš to paties kiekio daryti dvi mažesnes pynes.
  • Pynė labai skani ir šilta, ir atvėsusi, ir pašildyta! 
  • Tiekti galima vieną ar su mėgstamais padažais.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital