Lavašo suktinukai su lašiša

AUTORIUS:
Renata
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 66)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 66)
Lavašo suktinukai su lašiša
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Lavašo suktinukai su lašiša
Lavašo suktinukai su lašiša
Lavašo suktinukai su lašiša
Autorius apie receptą: Labai skanūs lavašo suktinukai, kurie visada greitai dingsta nuo stalo. Tai klasikinis receptas, kurį dažnai pagardinu trupučiu sūrio su melsvuoju pelėsiu, kad skonis būtų Labai skanūs lavašo suktinukai, kurie visada greitai dingsta nuo stalo. Tai klasikinis receptas, kurį dažnai pagardinu trupučiu sūrio su melsvuoju pelėsiu, kad skonis būtų įdomesnis. Vietoje ar šalia jo dar tinka užbarstyti smulkintų kaparėlių ir/ar saulėje džiovintų pomidorų. (...daugiau) Renata
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 lapas lavašo
200 gramų sūdytos lašišos (arba rūkytos, naudojau pjaustytą riekelėmis)
200 gramų kreminio sūrio (arba tepamo varškės ar lydyto sūrelio)
50 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (nebūtina, bet labai tinka, naudojau VILVI Memel Prussia)
1 sauja krapų
1 šaukštas citrinų sulčių (nebūtina, bet tinka)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Lašišą supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais ir apšlakstome citrinos sultimis, išmaišome.
2.
Krapus smulkiai supjaustome. Kreminį sūrį sumaišome su smulkiai tarkotu sūriu su melsvuoju pelėsiu (jei naudojate).
3.
Lavašą tolygiai aptepame kreminiu sūriu. Ant jo paskirstome lašišą (ji neturi uždengti viso lavašo, tiesiog padėliokite gabalėlius, kad būtų tolygiai per visą plotį). Pabarstome trupučiu pipirų.
4.
Lavašą kuo standžiau susukame į ritinį. Tada įsukame į maistinę plėvelę (ar maišelį), rankomis dar apspaudome, kad tikrai būtų standu.
5.
Dedame į šaldytuvą 2-3 valandoms. Tada pjaustome griežinėliais ir tiekiame.
Patarimai:
Lavašas. Suktinukams jį rinkitės tvirtesnį, storesnį, jog sukamas nesuplyštų.
Lašiša. Jei suktinukams naudojate jau pjaustytą riekelėmis, tada riekeles tiesiog pasmulkinkite gabalėliais. Jei naudojate lašišos file, ją pirmiausiai supjaustykite plonomis juostelėmis, o šas dar truputį pasmulkinkite.
Sūris su melsvuoju pelėsiu. Receptui jis nėra būtinas, tačiau man patinka skonio gilumas, kurį jis suteikia. Vietoje jo galite naudoti ir saują smulkiai tarkuoto kietojo sūrio arba, jei neturite ar nemėgstate, papildomai sūrio nedėti.
Papildomi priedai. Į suktinukus šalia lašišos dar tinka pabarstyti smulkintų kaparėlių, saulėje džiovintų pomidorų ar smulkintų graikinių riešutų. Jei norisi gaiviau, tinka špinatų lapai ar kubeliais pjaustyta paprika.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Julija
2016-11-17 14:47
Labai skanūs :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital