Naminė itališka pica

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Naminė itališka pica
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Pagal šį receptą paruošite puikią klasikinę itališką Margaritos tipo picą. O pagardinti ją galite pačiais įvairiausiais savo mėgstamais priedas: kumpio Pagal šį receptą paruošite puikią klasikinę itališką Margaritos tipo picą. O pagardinti ją galite pačiais įvairiausiais savo mėgstamais priedas: kumpio griežinėliais, jelapeno pipirais, malta jautiena, pievagrybiais, saulėje džiovintais pomidorais ar kitais priedais. Iš recepte nurodyto kiekio iškepsite dvi gana dideles picas. Mums labiausiai patinka, kai picos padas traškus ir tirpstantis burnoje, tad kočiojame gana plonai. Bet jeigu mėgstate storesnį padą, kočiokite storiau. Tada pica keps truputį ilgiau, bet irgi bus visaip kaip labai labai skani. (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Tešlai:
3.5 stiklinės miltų
1.5 stiklinės vandens (šilto)
2 šaukšteliai mielių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis druskos
šiek tiek česnakinės druskos
Padažui:
400 gramų konservuotų pomidorų
2 skiltelės česnako
1 saujelė baziliko (šviežių ar šaukštelio džiovintų)
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
Viršui:
100 gramų mocarela sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dideliame dubenyje išmaišykite šiltą vandenį su cukrumi ir mielėmis. Palikite kelias minutes, kol mielės suputos. Pilkite šaukštą aliejaus, berkite druską ir 1,5 stiklinės miltų. Išmaišykite mediniu šaukštu. Maišydami suberkite dar 2 stiklines miltų, kol tešla taps tinkama minkyti, bus beveik nelipni. Jei reikia, berkite dar miltų. Paminkykite kelias minutes. Suformuokite rutulį. Švarų dubenį ištepkite aliejumi, į jį dėkite tešlą, visą tešlos kamuolio paviršių aptepkite aliejumi. Dubenį sandariai apvyniokite maistine plėvele ir palikite kilti 1 – 2 valandas.
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 C laipsnių. Jeigu turite, naudokite kepimo akmenį, jei ne – kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepimo akmenį, prieš naudojant, reikėtų įkaitinti orkaitėje. Prieš pat kepimą akmenį ar skardą dosniai ištepkite aliejumi, pabarstykite miltais.
3.
Tešlą perminkykite ir dalinkite į dvi dalis. Pridenkite rankšluostėliu ir palikite 15 minučių. Beje, taip paruoštą pakilusią tešlą galima ir užsišaldyti, kad kitąsyk picą pagamintumėte greičiau :)
4.
Paruoškite padažą: keptuvėje įkaitinkite šalkelį aliejaus, dėkite smulkintą česnaką. Kai česnakas ims skrusti, supilkite pasmulkintus konservuotus pomidorus ir suberkite baziliką. Troškinkite ant nedidelės ugnies apie 15 minučių, vis pamaišydami, kad padažas truputį sutirštėtų.
5.
Tešlą iškočiokite maždaug 30 cm skersmens apskritimais ir perkelkite ant skardos. Tešlos kraštelius truputį palenkite į viršų, aptepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite česnakine druska. Šakute pagrindą subadykite keliose vietose. Ištepkite pomidorų padažu ir išdėliokite gabalėliais suplėšytą mocarelos sūrį.
6.
Picą šaukite į apatinę orkaitėjes lentyna (taip bus imituojama krosnies kaitra) ir kepkite apie 12-14 minučių (iki kol sūris ims burbuluoti, o padas lengvai rustels).
7.
Iškepusią picą galite papuošti šviežiais vyšniniai pomidoriukais ir bazilikų lapeliais. Skanaus!
AUTORIUS: Reda
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (3)
Donata
2018-02-13 22:09
O teslos nereik atsaldyti? Paminetas patarimas "Taip paruoštą tešlą galima šaldyti." ATSAKYTI
Olivija
2018-02-14 12:07
Ne ne, šaldyti tešlos tikrai nereikia. Čia turima minty, jog tokią tešlą galima pasidėti į šaldiklį, jeigu pvz. užsiminkei jos daugiau negu reikia arba norisi pasiruošti iš anskto. Tada tokią užšaldytą tešlą iš vakaro reikia perkelti iš šaldiklio į šaldytuvą, jog atitirptų, o po to dar valandą-dvi palaikyti šiltai, jog pakiltų. ATSAKYTI
Olivija
2017-01-21 17:18
Labai labai skani pica gavosi, ypač padas skanus. Aš jį kočiojau labai plonai, nes man taip skaniau, tai gavosi pica gal net didesnė negu 30 cm skersmens. Ant viršaus dar uždėjau plonai pjaustyto vytinto kumpio ir čili popiriuko. Kepiau apatinėje dujinės orkaitės lentynoje ant maksimalios kaitros, tai gavosi kaip krosnyje kepti ir padas idealiai skaniai traškus pasidarė. Būtinai kartosiu su kitais įdarais ateity ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital