Įdaryti makaronai su faršu

AUTORIUS:
Romualda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Įdaryti makaronai su faršu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
250 g didelių makaronų (geldelių arba cilindro formos),
500 g pomidorų (tinka ir konservuoti)
250 g sūrio,
30 g sviesto,
šiek tiek pomidorų padažo


Įdarui:
200 g maltos jautienos,
200 g maltos kiaulienos,
1 svogūnas,
2 šaukštai aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Keptuvėje apkepiname smulkiai pjaustytą svogūną. Sudedame maltą mėsą ir šiek tiek apkepiname, kol nugaruos skystis. Pagardiname druska ir pipirais ir leidžiame šiek tiek atvėsti. Tuo tarpu pomidorai nuplikomi, apliejami šaltu vandeniu, nuimama jų odelė ir supjaustomi griežinėliais. Makaronus 2-3 minutes apvirti, sudėjus į verdantį vandenį. Tada makaronai įdaromi mėsos įdaru, sudedami vienas šalia kito vienu sluoksniu į sviestu išteptą gilią keptuvę ar kepimo formą, ant jų uždedamas supjaustytas gabalėliais sūris (200 g) ir pomidorų griežinėliai. Jie pabarstomi likusiu sutarkuotu sūriu ir patepami pomidorų padažu. Pašlakstoma išlydytu sviestu  ir troškinama uždengus dangčiu (arba folija) orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20-30 minučių. Tada dangtis arba folija nuimami, užbarstoma likusiu sūriu (smulkiai sutarkuotu) ir užtepama pomidorų padažu. Kepama dar apie 10 minučių, kol sūris gražiai išsilydis.

AUTORIUS: Romualda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Aistė
2020-04-29 14:22
Paprasta (ypač jei naudoji konservuotus pomidorus :) ir skanu. Tik jei gamintumėte su standartiniais Canelloni makaronais, tai jų visa dėžutė (250 gr) per daug arba faršo per mažai. Ir tikrai labai tinka paskaninti baziliku ar raudonėliu. ATSAKYTI
Martyna
2019-11-24 19:18
Labai skaniai gavosi. Tik kitą kartą norėčiau pamėginti su šviežiais pomidorais ir galvoju koks baziliko lapelis ant viršaus suteiktų šiek tiek gaivumo ir spalvos:-) ATSAKYTI
Alina
2017-02-24 17:06
Skanu, tik as naudojau konservuotus pomidorus, nes dabar ziema ir sviezi nebeskanus. I farsa dar idejau truputi cili pipiro bei mesos prieskoniu, labai skaniai pavyko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital