Skaniai ir sočiai, bet sveikai? Tai lengviau negu manote - dalinamės 34 nesudėtingomis idėjomis!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-08-22
Skaniai ir sočiai, bet sveikai? Tai lengviau negu manote - dalinamės 34 nesudėtingomis idėjomis!
@ Shutterstock

Domitės sveika mityba, bet vis atrodo, kad tam reikia daug laiko ir pastangų? 

Nudžiuginsime Jus - parinkome net 34 gardžių, sočių ir sveikų skanėstų receptus iš gėrybių skrynelių, tad skubėkite ragauti!

 

Nematę, kaip gaminti kotletai, ragautojai nė neįtars, kad šie kotletai iš grikių! Kepti galima keptuvėje ar orkaitėje, tuomet nereikės suktis prie viryklės, o kotletai bus traškesni. Na, o tikri mėsos gerbėjai šiuos kotletukus gali tiekti kaip garnyrą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai kvapni, soti ir gundanti - rudeniška Čili troškinio versija! Receptui galite rinktis mėgstamą - jautienos ar paukštienos faršą, o prieskonius, pagal savo skonį - jei mėgstate aštriau, dėkite daugiau aitriųjų pipirų ir česnako, jei švelniau - jų galite ir visai atsisiakyti. Patiekiant labai tinka užberti tarkuoto sūrio ar žalumynų.

Receptą rasite čia.

Sveikuoliški blyneliai be kvietinių miltų! Šiems blynams galite naudoti avižinius miltus ar juos paprasčiausiai susimalti iš avižinių dribsnių. Tešlą galite pasiruošti iš vakaro, o ryte teliks iškepti ir gardūs pusryčiai ant stalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Šie nuostabiai skanūs kotletai kepami be miltų ir džiūvėsėlių, todėl išlieka ypatingai minkšti ir sultingi. Puiki idėja panaudoti virtus ryžius ir sutaupyti mėsos. Šiuos kotletus galite paruošti ir kitokia, kukulaičių forma, tuomet juos reikėtų ne kepti keptuvėje, o troškinti mėgstamame padaže, arba galite paruošti dar kitaip - formuoti kotletus ir juos kepti tiesiog orkaitėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sveikuoliška "bulvių" košė? Taip, tai įmanoma, nustebsite kokia ji skani! Pagaminti labai paprasta, o kas naudojama vietoje bulvių, sužinosite puikiame recepte.

Receptą rasite čia.

Ar tenka susidurti, kuomet kepate vištieną orkaitėje, kad ji tampa sausa ir it guminė? Jei laikysitės šio puikaus recepto, vištiena bus sultinga, minkštutėlė viduje ir su švelnia, traškia plutele išorėje! Taip kepta vištiena puikiai dera su ryžiais bei griežinėliu apelsino ar citrinos, taip pat ją galima naudoti sumuštiniams ar salotomis. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Jeigu manėte, kad kiaušinienė tinka tik pusryčiams, tikriausiai dar neragavote Šakšukos! Tirštame, kvapniame, greitai paruošiamame naminiame pomidorų padaže iškepti kiaušiniai – tikras skanėstas. Recepto autorė kviečia išbandyti klasikinį variantą, bet nebijoti ir eksperimentuoti ir patiekalą patobulinti mėgstamomis daržovėmis bei prieskoniais.

Receptą rasite čia.

Labai gardūs, orkaitėje kepti kukulaičiai. O dar su labai gardžiu naminiu pomidorų padažu ir makaronais - visa vakarienė viename puode! Ruošiant šiuos kukulaičius, pakvips namai ir visus namiškius sukvies į virtuvę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Greta, Wild Spoons

Naminiams žuvies piršteliams galite naudoti menkę ar kitokią batlą žuvį. Paruošti pirštelius visai nesudėtinga, o patiks ir mažiems, ir dideliems! Ingredientų reikės vos kelių, o traški kokoso plutelė užburs ne tik skoniu, bet ir nuostabiu kvapu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Puiki, sveikuoliška majonezo alternatyva! Labai skanu su virtais kiaušiniais ar kaip padažas salotoms. Mėgstantiems aštriau, recepto autorė pataria dėti daugiau česnako ar aitriųjų pipirų, o lengvesniam majonezo variantui siūlo naudoti truputį jogurto. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Kotletai itin purūs, sultingi ir švelnaus skonio! Receptas labai patiks tiems, kuriems pabodo įprasti mėsos kotletai. Beje, šiuos kotletus galite ruošti tiek iš vištienos, tiek iš kalakutienos. Skanaukite su daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Tikrai puikus varškės apkepas! Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog jame nėra cukraus. Būtinai naudokite didelius, gerai prinokusius bananus, o jeigu turimi bananai mažiau sunokę, dėkite juos ne tris, o keturis arba papildomai įdėkite šiek tiek medaus. Vietoje uogų apkepui puikiai tinka obuoliai ar kriaušės, tiesiog juos nulupkite ir supjaustykite kubeliais bei apvoliokite šaukštelyje cinamono.

Receptą rasite čia.

Tik trys pagrindiniai ingredientai, truputis improvizacijų ir Ispaniška tortilija puikuosis ant Jūsų stalo! O pagal šį receptą paruošta tortilija dar ir sveikuoliška - su brokoliais! Tiekite su jogurtiniu padažu ir šviežiomis daržovėmis pusryčiams, pietums ar vakarienei!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai greita, labai paprasta ir labai skanu! Čeburekai kepami be papildomų riebalų, truputis aliejus naudojamas tik tešloje, todėl čeburekai nėra tokie riebūs, kaip tradiciniai. Jie labai gardūs ne tik ką tik iškepę, bet ir jau atvėsę, todėl puikiai tiks ir vasaros iškyloms! Jeigu nemėgstate kiaulienos, čeburekus galite gaminti su vištiena ar kalakutiena.

Receptą rasite čia.

Kas vėsų rudenį gali būti gardžiau nei tiršta, kreminė, kvapni moliūgų sriuba... Ir sušildys, ir skrandį patenkins! Paruošti šią sriubą yra labai paprasta, o rezultatas tiesiog nuostabus! Sriuboje dera daugybė rudeniškų skonių. Sriubai geriausia rinktis natūralų sultinį, be dirbtinių priedų, o galima jo ir visai nenaudoti.

Receptą rasite čia.

Sveikesnė alternatyva bulvių lazdelėms - morkos! Jas su malonumu skanauja ir maži, ir dideli. Ruošiant mažiesiems, dėkite mažiau prieskonių, na o suaugusiems šalia galima patiekti ir aštrių padažų!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Grikiai gali virsti ir labai skaniai pusryčiais, ir pietumis, ir vakariene! O jei dar su daržovėmis ir be lukšto kiaušiniu - liežuvį galima praryti. Beje, grikių išsivirti galite ir iš anksto, išvirtus grikius šaldytuve galima saugoti 3 - 4 dienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Mėgstate česnakinį padažą, tačiau nerimaujate dėl jo sudėties? Siūlome sveikesnę alternatyvą! Tinka prie karštų patiekalų, traškių bulvyčių ar morkyčių. Su šiuo padažu galima pagaminti ir labai skanių sveikesnių karštų sumuštinukų - tiesiog duonos riekeles apšlakstyti trupučiu alyvuogių aliejaus, dosniai aptepti padažu (į jį tinka įpjaustyti krapų ar petražolių) ir šauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę bei kepti, kol gražiai apskrus. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Dvigubo skanumo sriuba! Čia susilieja morkų ir moliūgų salsvumas ir kremiškumas. Sriuba, tiršta ir soti, o patiekdami galite užberti žalumynų ar šiek tiek tarkuoto sūrio. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštutėlis, lengvas, švelnaus skonio cukinijų tešlos pagrindas ir ryškaus skonio lašišos gabalėliai - šis vyniotinis tikras atradimas! Skanaukite sotiems pusryčiams, lengvai vakarienei su salotomis ar vaišinkite svečius - vyniotinis atrodo labai dailiai. Pertepimui puikiai tinka ne tik tepamas sūris, bet ir grietinė ar kreminė varškė sumaišyta su trupučiu druskos.

Receptą rasite čia.

Kai už lango lietingas oras, norisi pasilepinti sočiais ir jaukumu kvepiančiais troškiniais. Šis gardus vištienos troškinys tam puikiai tinka! Recepte galite improvizuoti - jei neturite, nedėti pastarnokų, konservuotus pomidorus pakeisti šviežiais, o vietoje saldžiųjų bulvių naudoti įprastas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Lengvas, gaivus ir labai gardus padažas! Jei mėgstate aštriau, dėkite daugiau česnako, jei gaiviau - citrinos sulčių. Na o skanauti padažas tinka beveik su viskuo - ir prie mėsos, ir traškučiais kabinti, ir salotas gardinti, ir net į tortilijų suktinukus - kebabus. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Puikūs varškėtukai! Jais mėgausis ir maži, ir dideli. O jeigu pasigaminę visų neįveiksite, juos galima užšaldyti, taip turėsi atsargų greitiems pietums ar vakarienei. Labai skanu su grietine ar natūraliu jogurtu. O jeigu nenorite suktis prie keptuvės, varškėtukus galite kepti ir orkaitėje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Itin minkšta, sultinga ir burnoje su kiekvienu kąsneliu troškinta vištiena, kurios skonis perspina su sultingais pomidorais ir kvapniais bazilikais - pasigaminę šį troškinį, vakarienei persikelsite į Italiją!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Lašišą mėgsta tikriausiai daugelis - net tie, kurie nemėgsta jokios kitos žuvies! Tai kitoks, Rytų virtuve kvepiantis lašišos receptas, kuriam reikia visai nedaug ingredientų. Žuvis paruošiama greitai, su traškia sezamų plutele, o tiekti galite su ryžiais, avokais ir citrinos skiltele.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Tinka kepti keptuvėje, bet kepdami orkaitėje išvengsite papildomų riebalų! Tai klasikinis Artimųjų Rytų patiekalas, kuris tiekiamas su humusu, graikišku jogurtu ir daržovių salotomis. Falafeliai ruošiami iš virtų avinžirnių, tačiau jei norite sutaupyti laiko, galite naudoti konservuotus, tik juos reikėtų gerai nukošti! Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Ne visi pyragėliai turi būti minktšos mielinės tešlos, juos galima ruošti ir iš filo tešlos ar net lavašo! Šie puikūs pyragėliai ruošiami su gardžiu vištienos ir daržovių įdaru. Pabarstykite sezamo sėklomis ir jų kvapui atsispirti bus beveik neįmanoma!

Receptą rasite čia.

Traškios salotos, kurios užburia savo gaivumu ir nuostabiu skoniu! Salotoms tiks ir džiovintos, ir šviežios, ir net šaldytos spanguolės, o feta sūrį galite keisti ir brinza, pelėsiniu ar jo visai nedėti! Riešutus taip pat rinkitės mėgstamiausius ar turimus - graikinius, žemės ar kitus, o galite ir pakeisti sezamo sėklomis! Gardinti vietoje majonezo galite graikišku jogurtu sumaišytu su trupučiu garstyčių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Iš išvaizdos gali pasirodyti, kad tai - Benedikto kiaušiniai, bet neapsigaukite, nes tokio patiekalo tikriausiai dar nesate matę! Jei desertui mėgstate morengus, paruošimo technika Jums bus visai nesudėtinga, o jei ne - turėsite progą išbandyti. Tobulas skanėstas savaitgalio pusryčiams. Tiekti galite kaip ir Benedikto kiaušinius: ant skrebučių, su avokadu, skrudinta šonine ar olandišku padažu, apiberti kapotais žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Prireiks visai nedaug ingredientų ir labai gardūs pietūs ar vakarienė jau ant Jūsų stalo! Jeigu norite, galite papildomai dėti virtų ryžių, smulkintos paprikos ar pievagrybių. Jeigu mėgstate aštriau, baklažanų bokštelius gardinkite aitriaisiais pipirais. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Neringa

Žemaičių blynus tikriausiai mėgsta daugelis lietuviškos virtuvės gerbėjų! Kaip juos paruošti sveikiau? Kepkite orkaitėje, taip nenaudosite papildomų riebalų! Įdarui galite naudoti apkepintą kalakutienos ar vištienos faršą, o jei norite dar liesiau - naudokite sumaltą virtą mėsą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Nuostabaus skonio kremas puikiai tiks ne tik pusryčiams, bet ir greitai vakarienei. Užtruksite vos 5 minutes, prireiks vos 3 ingredientų ir galėsite mėgautis dieviško skonio mango kremu - maistingu ir fantastiškai gardžiu! Tiekite iš karto, kad kremas neapkarstų.

Receptą rasite čia.

 

Šiuos keksiukus pagaminsite greitai, o gardūs jie ir karšti, ir šalti, todėl puikiai tiks tiek savaitgalio pusryčiams, tiek susikrauti iškylai! Ruošdami puikiuosius keksiukus, galite improvizuoti - gardinti juos lašiša, saulėje džiovintais pomidorais, įmaišyti fetos ar pelėsinio sūrio, kmynų ar skaniausių žalumynų.

Receptą rasite čia.

Salotos tikriems avokadų ir tuno fanams! Gaivios, gardžios, traškios, vos iš kelių ingredientų ir padažo. O padažas... tiesiog pasakiškai gardus! Jis, beje, tiks ir kitokioms salotoms, išbandykite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ kitchenJulie

Puikus, sultingas, orkaitėje keptas sprandinės kepsnys su kvapniomis provanso žolelėmis... Galite tiekti karštą, o galite šaltą naudoti sumuštiniams - gardžiau ir sveikiau nei rūkytas kumpis iš parduotuvės! Ypač gardu paskaninus krienais ar garstyčiomis.

Receptą rasite čia.

Minkšti, gardūs ir labai kvapnūs avinžirnių kepsneliai! Juos labai skanu tiekti su šviežių daržovių salotomis, o padažui pasitelkite natūralų jogurtą, sumaišytą su žalumynais ar tiesiog apšlakstykite citrinos sultimis.

Receptą rasite čia.

Gurmaniškos ir sveikuoliškos salotos, visi ingredientai puikiai dera tarpusavyje! Jei norite improvizuoti, salotas galite gardinti ne tik graikiniais riešutais, bet ir kitokiais - anakardžiais, pistacijomis ar net kerdinėmis pinijomis.

Receptą rasite čia.

Labai skanios paprikos su įdaru! Ragauti galite ką tik paruoštas, o galite, kaip recepto autorė rekomenduoja - kitą dieną, pasak jos, tuomet paprikos dar skanesnės. 

Receptą rasite čia.

Labai skanus orkaitėje ruošiamas troškinys, ypač puikus šviežių daržovių sezono įkarštyje! Apkepu galima mėgautis ir kaip vakariene be mėsos, ir kaip garnyru prie žuvies ar mėsos patiekalų.

Receptą rasite čia.

Purūs, minkštutėliai ir labai gardūs blyneliai! Kepti juos galite keptuvėje, ar, jeigu nenorite suktis prie viryklės, orkaitėje - abu variantai bus labai gardūs, o paruošti visai paprasta! Į blynelių tešlą papildomai galite įmaišyti lašišos, rūkytos šoninės, mėgstamų žalumynų. Ragaukite su grietine ar graikišku jogurtu. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Stasė
2017-07-01 23:19
BANDYKIME, TIKRAI PAVYKS! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis