Purus varškės apkepas be manų ir cukraus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Purus varškės apkepas be manų ir cukraus
Purus varškės apkepas be manų ir cukraus
Purus varškės apkepas be manų ir cukraus
Purus varškės apkepas be manų ir cukraus
Autorius apie receptą: Mano pats mėgstamiausias varškės apkepas. Nes jis be galo minkštas, purus ir tiesiog tirpsta burnoje. Skanus visoks - ir karštas, ir šaltas, todėl kepu jį didelį, kad užtektų ir Mano pats mėgstamiausias varškės apkepas. Nes jis be galo minkštas, purus ir tiesiog tirpsta burnoje. Skanus visoks - ir karštas, ir šaltas, todėl kepu jį didelį, kad užtektų ir kito ryto pusryčiams. Bet jeigu norisi mažesnio, tiesiog proporcingai pamažinkite ingredientų kiekį ir pavyks puikiai. Kartais jį darau su bolivinėmis balandomis, kartais su grikiais, kartais su ryžiais ar net soromis - visaip būna puikus.

Formą galite naudoti, kokia labiau patinka. Jeigu kepsite didesnėje, apkepas iškeps greičiau. Jeigu mažesnėje ir jis bus aukštas, keps ilgiau. Pvz. aš kartais šį apkepą kepu 26 cm skersmens torto formoje, tada jis man kepa dar ir ilgiau negu valandą, nes būna labai aukštas. Bet užtat iškepa itin gražus :-)

Galite šį gardėsi kepti ir vienos porcijos dydžio užkepėlių formelėse. Gaunasi super gražios, purios ir minkštutės užkepėlės - idealūs sekmadienio pusryčiai.

Pagal šį receptą keptas apkepas yra labai minkštas ir purus, bet jeigu jums labiau patinka kietesnis, lengvai pjaunamas apkepas, papildomai į varškės masę įdėkite 3-4 šaukštus manų bei naudokite sausesnę varškę (kuri būna ne kvadratiniuose pakeliuose, o maišeliuose).
(...daugiau) Dovilė, www.BeDietu.lt
Redakcijos nuomonė: Tikrai puikus varškės apkepas. Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog be jokio cukraus. Tik būtinai naudokite didelius, gerai prinokusius bananus, o jeigu turimi bananai Tikrai puikus varškės apkepas. Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog be jokio cukraus. Tik būtinai naudokite didelius, gerai prinokusius bananus, o jeigu turimi bananai mažiau sunokę, dėkite juos ne tris, o keturis arba papildomai įdėkite šiek tiek medaus ar kito mėgiamo saldumo. Kepėm jį ir su kinva, ir su ryžiais, abu variantai labai skanūs. Vietoje uogų puikiai tinka obuoliai ar kriaušės, tiesiog juos nulupkite ir supjaustykite kubeliais bei apvoliokite šaukštelyje cinamono. (...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų varškės
500 gramų rikotos
4 vienetai kiaušinių
3 vienetai bananų (dideli, gerai prinokę)
100 gramų kokoso drožlių
100 gramų bolivinių balandų (galima keisti grikiais, ryžiais ar soromis)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
2 saujos uogų (arba mėgiami vaisiai, nulupti ir sujaustyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bolivines balandas išvirkite: užpilkite dvigubu kiekiu vandens ir virkite apie 20 minučių, iki vandens nebeliks. Palikite šiek tiek pravėsti.
2.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
3.
Į virtuvės kombaino indą sudėkite varškę, rikotą bei bananus ir sutrinkite iki vientisos kreminės konsistencijos. Galite trinti ir rankiniu elektriniu trintuvu. Galite ir išvis netrinti, bet man daug skaniau, kai apkepo konsistencija būna ne grūdėta, o vientisa, kreminė. O tą būtent ir duoda sutrynimas.
4.
Į varškės masę sudėkite kokoso drožles, bolivines balandas (ar kitas naudojamas kruopas), vanilės esenciją bei kiaušinius. Viską labai gerai išmaišykite.
5.
Apkepo formos kraštus patepkite sviestu arba aliejumi. Supilkite varškės masę, ant viršaus užberkite uogas arba vaisius.
6.
Kepkite apie 45 - 60 minučių. Formą galite naudoti, kokia labiau patinka. Jeigu kepsite didesnėje, apkepas iškeps greičiau. Jeigu mažesnėje ir jis bus aukštas, keps ilgiau.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Inga
2017-11-28 19:19
Neskanus, nepurus ir nesaldus. Bananai netgi rugstuma duoda (kol karstas apkepas), o ne salduma. Kokosai jauciasi tarp dantu. Galima valgyti is edejo, jog tikrai tai maistingas ir sveikas patiekalas, bet, kaip dazniausia, tie sveikuoliski buna neskanus, reikia priprasti. ATSAKYTI
Dovilė
2017-11-29 12:32
Gaila, kad nepatiko. Na taip, skonis jo šiek tiek skiriasi nuo įprasto, bet ne kartą jį esu gaminusi ir tikrai nelabai sveikai mėgstatiems pavalgyti žmonėms, visi sakydavo, kad skanuskaip pyragas. Aišku, skonis skoniui nelygus.

Galbūt bananus dėjote nelabai gerai prinokosius ar mažesnius? Nes šiam receptui geriausiai tinka labai gerai prinokę, net pernokę bananai, tokie iškepę tikrai nebūs rūgštūs. Bet iš tiesų rūgšties gali duodi kinva, jeigu su ja gaminote, nes kai kurios kinvos rūšys jos šiek tiek turi. Kokia maistinga ji bebūtų, jeigu nesi pripratęs prie skonio ar jis nepatinka, geriau ją keisti įprastesnėmis kruopimis, pvz. ryžiais.

Rikotos irgi ne visos rūšys vienodo skonio. Man labiausiai patinka Galbani rikota (būna Maksimoje dažniausiai) arba dar IKI būnantis rikotos sūris, nepamenu pavadinimo. O va rikotos sūris iš Rimi jau ne tokio skonio, daugiau rūgšties ar net sūrumo turintis ir su juo taip skaniai nepavyksta. ATSAKYTI
Skanumėlis
2017-10-22 16:53
Labai labai gardus apkepas, nuostabu,jog saldumą įgauna tik nuo bananų! Žinoma skoniui suteikti,manau,reikėtų druskytės nors žiupsnelį,taip pat puikiai tinka maišytos (įvairių spalvų) kynvos sėklos,suteikia patrauklią išvaizdą apkepėliui:)) ačiū už receptą! ATSAKYTI
Dovilė
2017-10-22 22:16
Labai smagu, kad patiko :) Žinoma, druskytės galima, čia kaip kas mėgsta, laisvės interpretacijai šiame receptuke į valias. Net man pačiai jis kaskart vis kiek kitoks pavyksta :-) ATSAKYTI
Elena
2017-10-16 10:39
Kepiau, labai patiko, tik aš varškę dėjau natūralią ir neblederavau tik išmaišiau,labai skaniai gavosi,ačiū! ATSAKYTI
Luka
2017-04-17 19:35
Labai skanus apkepas, vietoje kinvos dejau virtu ryziu ir dar sauja razinu, vaikai irgi valge ausim lapsedami :) ATSAKYTI
Akvile
2016-10-14 15:24
geras receptas, labai patiko! ATSAKYTI
Auguste
2016-09-26 12:27
Aha, tikrai labai geras, toks minkstas ir purus, atrodo, kad ne apkepa, o koki pyraga valgytum :-D Mano seima megsta saldziau, tai dar pridejau pora sauju razinu i tesla, o ant virsaus dejau kubeliais pjaustytus obuolius, apvoliotus saukstelyje cinamono ir saukste cukraus. Labai gerai buvo, butinai kartosiu, aciu uz recepta :-) ATSAKYTI
Vilte
2016-09-25 20:50
Nu labai skanus apkepas. Nesitikejau, kad bus toks skanus be jokio cukraus, bet saldumo visiskai uzteko. Kinvos neturejau, tai dejau ryzius, labai tiko! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis