Purus varškės apkepas be manų ir cukraus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 73)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 73)
Purus varškės apkepas be manų ir cukraus
Purus varškės apkepas be manų ir cukraus
Purus varškės apkepas be manų ir cukraus
Purus varškės apkepas be manų ir cukraus
Autorius apie receptą: Mano pats mėgstamiausias varškės apkepas. Nes jis be galo minkštas, purus ir tiesiog tirpsta burnoje. Skanus visoks - ir karštas, ir šaltas, todėl kepu jį didelį, kad užtektų ir Mano pats mėgstamiausias varškės apkepas. Nes jis be galo minkštas, purus ir tiesiog tirpsta burnoje. Skanus visoks - ir karštas, ir šaltas, todėl kepu jį didelį, kad užtektų ir kito ryto pusryčiams. Bet jeigu norisi mažesnio, tiesiog proporcingai pamažinkite ingredientų kiekį ir pavyks puikiai. Kartais jį darau su bolivinėmis balandomis, kartais su grikiais, kartais su ryžiais ar net soromis - visaip būna puikus.

Formą galite naudoti, kokia labiau patinka. Jeigu kepsite didesnėje, apkepas iškeps greičiau. Jeigu mažesnėje ir jis bus aukštas, keps ilgiau. Pvz. aš kartais šį apkepą kepu 26 cm skersmens torto formoje, tada jis man kepa dar ir ilgiau negu valandą, nes būna labai aukštas. Bet užtat iškepa itin gražus :-)

Galite šį gardėsi kepti ir vienos porcijos dydžio užkepėlių formelėse. Gaunasi super gražios, purios ir minkštutės užkepėlės - idealūs sekmadienio pusryčiai.

Pagal šį receptą keptas apkepas yra labai minkštas ir purus, bet jeigu jums labiau patinka kietesnis, lengvai pjaunamas apkepas, papildomai į varškės masę įdėkite 3-4 šaukštus manų bei naudokite sausesnę varškę (kuri būna ne kvadratiniuose pakeliuose, o maišeliuose).
(...daugiau) Dovilė, Be Dietų
Redakcijos nuomonė: Tikrai puikus varškės apkepas. Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog be jokio cukraus. Tik būtinai naudokite didelius, gerai prinokusius bananus, o jeigu turimi bananai Tikrai puikus varškės apkepas. Minkštutis, purus ir valgant net nesitiki, jog be jokio cukraus. Tik būtinai naudokite didelius, gerai prinokusius bananus, o jeigu turimi bananai mažiau sunokę, dėkite juos ne tris, o keturis arba papildomai įdėkite šiek tiek medaus ar kito mėgiamo saldumo. Kepėm jį ir su kinva, ir su ryžiais, abu variantai labai skanūs. Vietoje uogų puikiai tinka obuoliai ar kriaušės, tiesiog juos nulupkite ir supjaustykite kubeliais bei apvoliokite šaukštelyje cinamono. (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų varškės
500 gramų rikotos sūrio
4 vienetai kiaušinių
3 vienetai bananų (dideli, gerai prinokę)
100 gramų kokoso drožlių
100 gramų bolivinių balandų (galima keisti grikiais, ryžiais ar soromis)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2 saujos uogų (arba mėgiami vaisiai, nulupti ir sujaustyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bolivines balandas išvirkite: užpilkite dvigubu kiekiu vandens ir virkite apie 20 minučių, iki vandens nebeliks. Palikite šiek tiek pravėsti.
2.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
3.
Į virtuvės kombaino indą sudėkite varškę, rikotą bei bananus ir sutrinkite iki vientisos kreminės konsistencijos. Galite trinti ir rankiniu elektriniu trintuvu. Galite ir išvis netrinti, bet man daug skaniau, kai apkepo konsistencija būna ne grūdėta, o vientisa, kreminė. O tą būtent ir duoda sutrynimas.
4.
Į varškės masę sudėkite kokoso drožles, bolivines balandas (ar kitas naudojamas kruopas), vanilės esenciją bei kiaušinius. Viską labai gerai išmaišykite.
5.
Apkepo formos kraštus patepkite sviestu arba aliejumi. Supilkite varškės masę, ant viršaus užberkite uogas arba vaisius.
6.
Kepkite apie 45 - 60 minučių. Formą galite naudoti, kokia labiau patinka. Jeigu kepsite didesnėje, apkepas iškeps greičiau. Jeigu mažesnėje ir jis bus aukštas, keps ilgiau.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (22)
Laima
2022-07-27 17:44
Ar 100g boliviniu balandu pries verdant ar isvirus? ATSAKYTI
Lina
2020-07-28 14:43
O kuo būtų galima keisti bananus, nes aš negaliu jų valgyti, labai nepatinka bananų skonis ir kvapas, man jie tiesiog smirdi. ATSAKYTI
Dovile
2020-05-15 20:01
Kuo galima butu pakeisti rikota? ATSAKYTI
Dovile
2020-05-19 15:21
Galima keisti pusriebe varške ir papildomai tada įdėčiau 100g grietinės (arba grietinėlės ar kokoso pieno arba 50g tirpinto sviesto). Ir kiaušinių baltymus turbūt atskirai išplakčiau iki standumo ir pabaigoje įmaišyčiau į tešlą. Nes būtent rikota apkepui suteikia to purumo, kremiškumo, jos nededant, purumą kitais būdais kompensuoti reikėtų :) ATSAKYTI
Stanislava
2019-05-23 21:20
Ačiū už receptuką, labai patiko... Valgėm karštą, su grietine. ATSAKYTI
Viktorija
2019-01-22 15:11
Kuo pakeistumėte kiaušinius? Nevartojame jų. Dėkui ATSAKYTI
Rasa
2019-10-19 19:00
Vietoj kiaušinių linų sėmenys arba chia sėklos. ATSAKYTI
Edita
2018-05-21 20:42
Be galo skanus, purus, slapias, man saldumo pilnai uzteko (virsu isklojau kriauses ir obuolio kubeliais apvoliotais saukstelyje cinamono). Kadangi rikota parduotuveje kaip tik buvo ispirkta surizikavau ir nusipirkau maskarpones indeli (250g), taigi varskes (tiksliau cottage cheese) dejau daugiau, kad bendra mase gautusi panasi. Triju prinokusiu bananu pakako. Naudojau bolivine balanda, nezinant labai sunku butu suprasti, kad ir ji yra vienas is ingredientu.
Karstas apkepas labai skanu su grietine, saltas netgi tiesiog vienas kaip koks pyragas. Tikrai kartosiu, sveika ir labai skanu! ATSAKYTI
Dovilė
2018-05-22 07:53
Edita, kaip smagu, kad apkepas pradžiugino! Maskarponė tikrai jį turėtų pakelti į dar aukštesnį, pyragišką lygmenį, reikės ir man kitąsyk su ja pamėginti :) Dėkui, jog pasidalinot įspudžiais, be galo gera juos tokius perskaityti :) ATSAKYTI
Viktorija
2019-01-22 15:10
O kuo būtų galima pakeisti kiaušinius? Nevartojame jų. Dėkui ATSAKYTI
irena
2019-01-22 17:58
krakmolu ATSAKYTI
Dovilė
2019-06-06 17:09
Viktorija, tokiu atveju galite įdėti šiek tiek krakmolo (bulvių ar kukurūzų) ar miltų (tiks kvietiniai, grikių ar ryžių). Arba vietoje bolivinės balandos naudokite virtus baltus ryžius (man labai skanu jasmin ar basmati rūšies), tik juos išvirkite truputį biriau, nepervirkite - apkepe jie baigs virti ir sutrauks dalį drėgmės, sutvirtins. ATSAKYTI
Inga
2017-11-28 19:19
Neskanus, nepurus ir nesaldus. Bananai netgi rugstuma duoda (kol karstas apkepas), o ne salduma. Kokosai jauciasi tarp dantu. Galima valgyti is edejo, jog tikrai tai maistingas ir sveikas patiekalas, bet, kaip dazniausia, tie sveikuoliski buna neskanus, reikia priprasti. ATSAKYTI
Dovilė
2017-11-29 12:32
Gaila, kad nepatiko. Na taip, skonis jo šiek tiek skiriasi nuo įprasto, bet ne kartą jį esu gaminusi ir tikrai nelabai sveikai mėgstatiems pavalgyti žmonėms, visi sakydavo, kad skanuskaip pyragas. Aišku, skonis skoniui nelygus.

Galbūt bananus dėjote nelabai gerai prinokosius ar mažesnius? Nes šiam receptui geriausiai tinka labai gerai prinokę, net pernokę bananai, tokie iškepę tikrai nebūs rūgštūs. Bet iš tiesų rūgšties gali duodi kinva, jeigu su ja gaminote, nes kai kurios kinvos rūšys jos šiek tiek turi. Kokia maistinga ji bebūtų, jeigu nesi pripratęs prie skonio ar jis nepatinka, geriau ją keisti įprastesnėmis kruopimis, pvz. ryžiais.

Rikotos irgi ne visos rūšys vienodo skonio. Man labiausiai patinka Galbani rikota (būna Maksimoje dažniausiai) arba dar IKI būnantis rikotos sūris, nepamenu pavadinimo. O va rikotos sūris iš Rimi jau ne tokio skonio, daugiau rūgšties ar net sūrumo turintis ir su juo taip skaniai nepavyksta. ATSAKYTI
Skanumėlis
2017-10-22 16:53
Labai labai gardus apkepas, nuostabu,jog saldumą įgauna tik nuo bananų! Žinoma skoniui suteikti,manau,reikėtų druskytės nors žiupsnelį,taip pat puikiai tinka maišytos (įvairių spalvų) kynvos sėklos,suteikia patrauklią išvaizdą apkepėliui:)) ačiū už receptą! ATSAKYTI
Dovilė
2017-10-22 22:16
Labai smagu, kad patiko :) Žinoma, druskytės galima, čia kaip kas mėgsta, laisvės interpretacijai šiame receptuke į valias. Net man pačiai jis kaskart vis kiek kitoks pavyksta :-) ATSAKYTI
Elena
2017-10-16 10:39
Kepiau, labai patiko, tik aš varškę dėjau natūralią ir neblenderavau tik išmaišiau,labai skaniai gavosi,ačiū! ATSAKYTI
Luka
2017-04-17 19:35
Labai skanus apkepas, vietoje kinvos dejau virtu ryziu ir dar sauja razinu, vaikai irgi valge ausim lapsedami :) ATSAKYTI
Akvile
2016-10-14 15:24
geras receptas, labai patiko! ATSAKYTI
Auguste
2016-09-26 12:27
Aha, tikrai labai geras, toks minkstas ir purus, atrodo, kad ne apkepa, o koki pyraga valgytum :-D Mano seima megsta saldziau, tai dar pridejau pora sauju razinu i tesla, o ant virsaus dejau kubeliais pjaustytus obuolius, apvoliotus saukstelyje cinamono ir saukste cukraus. Labai gerai buvo, butinai kartosiu, aciu uz recepta :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital