Cukinijų ir varškės kepsneliai su lęšiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Cukinijų ir varškės kepsneliai su lęšiais
Cukinijų ir varškės kepsneliai su lęšiais
Cukinijų ir varškės kepsneliai su lęšiais
Cukinijų ir varškės kepsneliai su lęšiais
Cukinijų ir varškės kepsneliai su lęšiais
Cukinijų ir varškės kepsneliai su lęšiais
Autorius apie receptą: Pamėginkite klasikinius cukinijų ir varškės kepsnelius pagardinti rudaisiais lęšiais. Kepsneliai bus gardūs, minkšti ir puikios tekstūros, tačiau sotumo suteiks dar Pamėginkite klasikinius cukinijų ir varškės kepsnelius pagardinti rudaisiais lęšiais. Kepsneliai bus gardūs, minkšti ir puikios tekstūros, tačiau sotumo suteiks dar ilgesniam laikui. Skaniausi šie kepsneliai, žinoma, šilti, tačiau sultingi, minkšti ir gardūs išlieka net ir atvėsę, tad puikiai tinka į pietų dėžutę. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
400 gramų   cukinijų  (1 didesnės ar 2 mažų)
260 gramų   konservuotų lęšių  (naudojau ruduosius)
200 gramų   varškės
140 gramų   kvietinių miltų
1 vienetas   svogūnų
1.5 šaukštelio   druskos
2 skiltelės   česnako
2 vienetai   kiaušinių
1/4 šaukštelio   maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio   rūkytos paprikos miltelių
šiek tiek   aliejaus  (kepimui)
Patiekiant:
šiek tiek   pomidorų
šiek tiek   graikiško jogurto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukinijas sutarkuokite burokine tarka. Sumaišykite su šaukšteliu druskos, sudėkite į kiaurasamtį ir palikite pastovėti apie 20 minučių. Gerai nuspauskite susidariusį skystį, kad tarkiai būtų kuo sausesni. Suberkite juos į didelį dubenį.
2.
Į tą patį dubenį suberkite smulkiai supjaustytą svogūną bei česnako skilteles, lęšius, varškę, kiaušinius. Suberkite miltus ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite.
3.
Keptuvę su pora šaukštų aliejaus įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Semkite po šaukštą paruoštos blynelių tešlos ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol blyneliai bus iškepę ir apskrudę. Iškeptus blynelius perkelkite į lėkštę, išklotą popieriniais rankšluosčiais, kad nusausintumėte aliejų.
4.
Patiekite su pomidoriukais (arba mėgstamomis šviežių daržovių salotomis) ir graikišku jogurtu.
Patarimai:
Svogūnus ir česnakus galite pakepinti, prieš įmaišydami į tešlą, tuomet jų skonis bus švelnesnis.
Skaniausi šie kepsneliai, žinoma, šilti, tačiau minkšti ir gardūs išlieka net ir atvėsę, tad puikiai tinka į pietų dėžutę.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital