Cukinijų ir varškės kepsneliai su lęšiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Cukinijų ir varškės kepsneliai su lęšiais
Cukinijų ir varškės kepsneliai su lęšiais
Cukinijų ir varškės kepsneliai su lęšiais
Cukinijų ir varškės kepsneliai su lęšiais
Cukinijų ir varškės kepsneliai su lęšiais
Cukinijų ir varškės kepsneliai su lęšiais
Autorius apie receptą: Pamėginkite klasikinius cukinijų ir varškės kepsnelius pagardinti rudaisiais lęšiais. Kepsneliai bus gardūs, minkšti ir puikios tekstūros, tačiau sotumo suteiks dar Pamėginkite klasikinius cukinijų ir varškės kepsnelius pagardinti rudaisiais lęšiais. Kepsneliai bus gardūs, minkšti ir puikios tekstūros, tačiau sotumo suteiks dar ilgesniam laikui. Skaniausi šie kepsneliai, žinoma, šilti, tačiau sultingi, minkšti ir gardūs išlieka net ir atvėsę, tad puikiai tinka į pietų dėžutę. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
400 gramų cukinijų (1 didesnės ar 2 mažų)
260 gramų konservuotų lęšių (naudojau ruduosius)
200 gramų varškės
140 gramų kvietinių miltų
1 vienetas svogūnų
1.5 šaukštelio druskos
2 skiltelės česnako
2 vienetai kiaušinių
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Patiekiant:
šiek tiek pomidorų
šiek tiek graikiško jogurto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukinijas sutarkuokite burokine tarka. Sumaišykite su šaukšteliu druskos, sudėkite į kiaurasamtį ir palikite pastovėti apie 20 minučių. Gerai nuspauskite susidariusį skystį, kad tarkiai būtų kuo sausesni. Suberkite juos į didelį dubenį.
2.
Į tą patį dubenį suberkite smulkiai supjaustytą svogūną bei česnako skilteles, lęšius, varškę, kiaušinius. Suberkite miltus ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite.
3.
Keptuvę su pora šaukštų aliejaus įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Semkite po šaukštą paruoštos blynelių tešlos ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol blyneliai bus iškepę ir apskrudę. Iškeptus blynelius perkelkite į lėkštę, išklotą popieriniais rankšluosčiais, kad nusausintumėte aliejų.
4.
Patiekite su pomidoriukais (arba mėgstamomis šviežių daržovių salotomis) ir graikišku jogurtu.
Patarimai:
Svogūnus ir česnakus galite pakepinti, prieš įmaišydami į tešlą, tuomet jų skonis bus švelnesnis.
Skaniausi šie kepsneliai, žinoma, šilti, tačiau minkšti ir gardūs išlieka net ir atvėsę, tad puikiai tinka į pietų dėžutę.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital