Piemenų pyragas su vištiena ir žiediniais kopūstais (be bulvių)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Piemenų pyragas su vištiena
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Piemenų pyragas su vištiena
Piemenų pyragas su vištiena
Autorius apie receptą: Piemenų pyragas kitaip - su vištiena grietinėlės padaže ir žiedinių kopūstų koše vietoje bulvių! Sotus, maistingas ir labai labai skanus. Piemenų pyragas kitaip - su vištiena grietinėlės padaže ir žiedinių kopūstų koše vietoje bulvių! Sotus, maistingas ir labai labai skanus. Valerija, Skaniu kampu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų vištienos šlaunelių mėsos
0.5 vieneto brokolių (nedidelio ar pakeisti šparaginėmis pupelėmis, pievagrybių ar kitų daržovių)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (galima ir liesos)
1 vienetas morkų (nedidelės)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
40 gramų sviesto
1 šaukštelis prieskonių vištienai
0.5 šaukštelio druskos
Viršui:
1 vienetas žiedinių kopūstų (apie 900 g)
200 mililitrų pieno
50 gramų sviesto
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištieną supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais, pabarstyti prieskoniais ir palikti, kol ruošite kitus ingredientus.
2.
Svogūną smulkiai sukapoti, morką stambiai sutarkuoti. Brokolį supjaustyti smulkesniais žiedynais.
3.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, apkepinti vištieną, sudėti svogūną, morką, brokolius. Nuolat maišant pakepinti, kol daržovės suminkštės. Supilti grietinėlę ir išmaišyti.
4.
Žiedinį kopūstą supjaustyti žiedynais, dėti į puodą, pilti pieną ir berti druskos. Papildomai pilti tiek vandens, kas apsemtų žiedinį kopūstą. Virti, kol žiedinis kopūstas suminkštės, mums užtruko apie 20 minučių.
5.
Kai žiedinis kopūstas suminkštės, kruopščiai nupilti pieno ir vandens mišinį. Įdėti sviesto ir sutrinti bulvių krūstuve ar elektriniu trintuvu (blenderiu).
6.
Į gilesnę kepimo formą sudėti vištienos sluoksnį. Tolygiai ant viršaus paskirstyti žiedinio kopūsto košę. Išlyginti paviršių, tuomet perbraukti šakute, suformuojant tekstūrą paviršiuje.
7.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (viršus+apačia+vėjelis) apie 30 minučių, kol paviršius kiek apskrus.
8.
Iškepusį išimti iš orkaitės ir palikti apie 10 minučių susistovėti, prieš patiekiant.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital