Kepti obuoliai su varške ir riešutais

AUTORIUS:
Katerina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 137)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 137)
Kepti obuoliai su varške
@Shutterstock
Kepti obuoliai su varške
Kepti obuoliai su varške
Kepti obuoliai su varške
Autorius apie receptą: Koks nostalgiškas man šio skanėsto skonis! Mano mama juos kepdavo paprastai - į varškę dėdavo razinų ir iškepusius pabarstydavo cinamonu. Bet patikėkite, traškios riešutų Koks nostalgiškas man šio skanėsto skonis! Mano mama juos kepdavo paprastai - į varškę dėdavo razinų ir iškepusius pabarstydavo cinamonu. Bet patikėkite, traškios riešutų viršūnėlęs keptiems obuoliams tinka be galo. Vietoje razinų tinka ir kiti mėgiami džiovinti vaisiai, pavyzdžiui, džiovinti abrikosai. O vietoje medaus galite naudoti ir cukrų, bet su medumi šiek tiek sveikiau ir bent man skaniau :) Medaus kiekį irgi drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir obuolių saldumą. (...daugiau) Katerina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai obuolių (didesnių)
180 gramų varškės
1 šaukštas graikiško jogurto (arba grietinės)
1 šaukštas medaus (arba klevų sirupo)
1 sauja razinų (arba džiovntų abrikosų ar datulių)
šiek tiek vanilės
Viršui:
1 saujelė graikinių riešutų (arba migdolų)
2 šaukšteliai medaus
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nuplauti ir nupjauti viršūnėles (nupjauti dalį su koteliais). Obuolių vidų atsargiai išskobti. Patogiausia skobti mažu šaukšteliu arba arbūziniu šaukšteliu (angliškai vadinamu "melon baller"). Obuolių odelę šiek tiek pabadyti šakute, jog kepant nesutrūkinėtų.
2.
Įdarui varškę ištrinti su graikišku jogurtu, medumi ir šlakeliu vanilės. Įdėti razinas ir išmaišyti. Vietoje razinų tinka ir kiti džiovinti vaisiai, pavyzdžiui, džiovinti arbrikosai ar datulės ar kiti mėgiami, tik juos dėkite ne cielus, o supjaustykite kubeliais.
3.
Varškės mase įdaryti obuolius ir juos sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
4.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
5.
Kol kepa obuoliai, dubenėlyje sumaišyti pasmulkintus graikinius riešutus (jeigu norite stipresnio aromato, galite juos prieš tai truputį paskrudinti sausoje keptuvėje), medų ir cinamoną.
6.
Ant iškepusių obuolių išdalinkite riešutų masę, o tada belieka imti ir skanauti! Beje, jeigu mėgstate saldžiau, iškepusius obuolius dar galite apšlakstyti trupučiu skysto medaus.
AUTORIUS: Katerina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Dalia
2018-08-08 12:56
Nuostabiai skanu!!! Beje, vietoj razinu dejau dziovintus abrikosus, nes razinu nemegstu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital