Rugpjūtį pasitinkant - 43 vasariški receptai

2023-08-01
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Rugpjūčio receptai
@ Shutterstock

Rugpjūtis, tas paskutinis vasaros mėnuo, kai dar galima pasimėgauti šviežiomis uogomis bei daržovėmis, gaiviais patiekalais ar saugoti gėrybes žiemai. Sočios pietų idėjos, gaivios salotos, maloniai saldūs pyragai ir dar daugiau puikių receptų!

Dalinamės net 43 vasariškais receptais, iš kurių sau labiausiai patinkantį pavyks išsirinkti kiekvienam!

Tobulai vasariškas, jaukus, kvapnus patiekalas. Puikus, jei mėgstate troškintas daržoves, vištieną ir nesudėtingai paruošiamus gardumynus. Nuostabiai tinka šeimos pietums ar vakarienei, o ir išeiga pavyksta gana taupi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šios agurkų juostos - tikras stebuklas, nes ruoštos pagal šį receptą jos pavyksta ypatingai traškios ir tokios pat traškios išlieka net metus laiko rūsyje. Jei neturite rūsio, galite laikyti ir virtuvės spintelėje be tiesioginių saulės spindulių. Tokiu atveju prieš valgydami jas per naktį palaikykite šaldytuve - atvėsinus traškumas išryškėja.

Receptą rasite čia.

Švelni, soti, puikaus skonio sriuba, kuri nuostabiai tinka šeimos pietums ar vakarienei. Paprastai paruošiama, viskas gaminama viename puode, tad po to ir daug indų plauti nereikės, o ir virtuvėje ilgai neužtruksite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Orkaitėje keptos įdarytos cukinijos yra tikras apsivalgymas. O ypač, kai įdaras toks gardus - cukinijos, česnakas, žalumynai... O dar kai apteptos grietinės padažu ir apkeptos sūriu, tikrai neįmanoma sustoti. Jei nemėgstate krabų lazdelių, jas keiskite kumpiu ar virta/kepta/rūkyta vištiena.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Šis pyragas nesunkiai paruošiamas, tačiau sužavintis savo skoniu bei išvaizda. O juodieji serbentai jam suteiks be galo gardžią, saldžiarūgštę natą, tad tikiu, kad kiekvienas kąsnelis ir jus nukels į oazę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Net sunku žodžiais apsakyti, kokio gardumo šis troškinys pavyksta! Kreminis, švelnus, tačiau tuo pačiu ir ryškaus skonio. Tikrai labai raginame pasigaminti ir įsitikinti. Beje, vištieną galima keisti ir kita mėsa ar pvz. avinžirniais ar tiesiog praleisti. Tuomet gausis toks pikantiškas cukinijų padažiukas, kuris puikiai tiks kaip garnyras ar pvz. pagardinti makaronams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Kai norisi kažko gaivesnio ir skanaus, šios lengvai patraiškytų agurkų salotos yra TAI. Traiškymas ir trumpas pasūdymas sukoncentruoja agurkų skonį ir dar labiau išryškina jų traškumą, o Azijos skonių įkvėptas padažas dera tiesiog tobulai. Šios salotos yra lengvos, aromatingos, nepabodusios. Puikiai tinka prie mėsos, žuvies ar kitų mėgiamų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Gaivus, spalvingas ir tikrai puikus troškinukas. Žinoma, krevetes galima keisti vištiena, visaip bus labai gardu. Nesudėtinga paruošti ir tikrai virtuvėje ilgai sukiotis nereikės. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Jei norite pasilepinti pusryčiais, kurie būtų ne tik labai skanūs, bet ir maistingi, šis receptas yra TAI. Ši avižinė košė puiki ir tuo, kad paruošiama iš vakaro, tad ryte teliks gardžiuotis be jokio sukinėjimosi virtuvėje ir rytinio streso!

Receptą rasite čia.

Cukinijos yra vasaros skonio pažiba, o šis labai paprastas patiekalas dar vienas puikus įrodymas, kad šios daržovės gardžios paruoštos visais būdais. Traškiu sūriu apgaubtos cukinijos nuostabios vienos ar kaip garnyras prie mėsos, kitų patiekalų. Jei norite išbandyti kažką naujo ir skanaus, šis receptas yra skirtas jums!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Nebenorite pirktinių pomidorų padažų? Puikiausią padažą galite pasigaminti ir namuose! Ruošdami, vis paragaukite padažo, pritaikykite jį pagal savo skonį - dėkite daugiau ar mažiau acto, cukraus, česnako, kol išgausite tobulą sau pačia skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Vos keli paprasti ingredientai, super lengvas paruošimas ir gardūs pietūs jau ant stalo. Tai būtent tas patiekalas, kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje, o pavyksta tikrai labai skaniai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tris kartus valio sparneliams – gardiems, traškiai apskrudusia odele, tokiems sultingiems, kad tiesiog nunyra nuo kauliukų. Jie gali būti valgis pietums ar vakarienei, gali būti užkandis draugų susibūrimui ar namų kino vakarui. Šie – su česnakais, citrinomis ir kietuoju sūriu – yra sodraus skonio ir aromato. Citrinų ir česnakų skoniai čia dominuoja, jų derinys – labai gardus.

Receptą rasite čia.

Šių salotų receptas gimė ekspromtu, bet jos pavyko tooookios skanios, kad dalinamės  ir su jumis. Salotos gaivios, su subtiliu azijietišku poskoniu, puikiai tinkančios ir kaip garnyras, ir kaip lengva vakarienė.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Mėgstantiems garsiuosius "Big Mac" mėsainius, šie itin greitai ir lengvai paruošiami takai tikrai patiks! Juk kartais pasilepinti galima, tiesa? 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šonkauliukai – rimtas maistas. Jei paruošti teisingai ir gardžiai, jie dar ir fantastiškai skanūs: sultinga, nuo kaulų krentanti mėsa, tiesiog tirpsta burnoje. Tokie šonkauliai puikiausiai tiks tiek savaitgalio pietums, tiek į svečius užklydusių draugų sutikimui.

Receptą rasite čia.

Šis super lengvai paruošiamas, gaivus ir labai skanus limonadas populiarus Brazilijoje. Nors ten jis žinomas "Swiss lemonade" vardu :) Kokia jo tikra kilmė bebūtų, gėrimas pavyksta tikrai išskirtinis ir be galo atgaivinantis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nors ir skamba netikėtai, šie sumuštiniai abejingų nepaliks. Švelnaus, bet sodraus skonio, su tįstančiu sūriu ir gaivia cukinijos vasariška. Po vieno, norisi ir antro, ir taip žiūrėk, jau ir trečio ranka tiesiasi, nes jie būtent tokie - neatsivalgomi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Tiek spalva, tiek skoniu ryškus pomidorų padažas, pievagrybiai ir sultinga vištiena - viskas ko reikia gardiems ir sotiems pietums. Nors recepte naudojami pievagrybiai, vietoje jų tinka ir kitokie mėgstami grybai - voveraitės, baravykai ar kiti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šokoladinio cukinijų pyrago banga internete nuvilnijo jau prieš kelis metus, bet jei dar negirdėjote apie šį nuostabų receptą ar vis dvejojote išbandyti, nebedelskite! Pyragas labai drėgnas, labai skanus ir labai šokoladinis! Tie, kas ragauja nežinodami sudėties, niekaip neatspėja, kad pyrago tešloje slepiasi cukinija!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ši greitai paruošiama užtepėlė tobula! Kremiška nuo sūrelio, gaivi nuo agurkų, tinkama kabinti daržovių lazdelėmis, tepti ant duonos, krekerių ar kaip tik sugalvosite. Sandariame indelyje šaldytuve ji pukiai laikosi 3-4 dienas ir nepavandenija, o kaip tik stovėdama dar labiau skanėja.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šis tiramisu neįtikėtinai skanus! Žinoma, galite dėti ir vyšnias ar kitas mėgiamas uogas, bet jei neragavote su juodaisiais serbentais, labai rekomenduojame išmėginti, nes tikrai liksite maloniai nustebinti. Serbentai šiam receptui tinka tiek švieži, tiek atitirpinti šaldyti. Tiramisu taip pat galite sluoksniuoti ne atskirose taurėse, o viename inde.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ypatingai minkšti, kvapnūs ir skanūs nugarinės suktinukai su puikiomis šparaginėmis pupelėmis. Kiaulienos nugarinės mėsa idealiai tinka įvairiems suktinukams, kurių sugalvoti galima pačių įvairiausių, tiks ir paprikos juostelės ar kitos mėgstamos daržovės.

Receptą rasite čia.

Puiki idėja, kaip du kilogramus cukinijų sutalpintį į vieno litro stiklainį! O geriausia, kad nereikia nieko kaitinti ar virti, todėl cukinijos išlieka itin traškios. Cukinijos saldžiarūgščio skonio, jas tinka tiekti kaip garnyrą, gardinti salotas, sumuštinukus.

Receptą rasite čia.

Ratatouille yra tradicinis prancūziškas patiekalas, kilęs iš Nicos regiono. Tai daržovių troškinys, kurio pagrindą sudaro cukinijos, baklažanai, pomidorai bei aromatingas pomidorų padažas, pagardintas raudona paprika, česnaku, svogūnu ir žolelėmis.

Receptą rasite čia.

Ši pomidorų sriuba kol kas yra visiška mūsų favoritė. Tinginukų - nes tereikia daržoves pašauti į orkaitę, kuriam laikui pamiršti ir iškepusias sutrinti - viskas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Kas gali būti puikiau, nei sultingi mėsos maltinukai su daržovėmis ir išsilydžiusiu sūriu. O ypač, kai kepama folijoje, tad po to ir kepimo indų ilgai plauti nereikės. Nereikės net ir nieko pjaustyti. Paruošimas be galo paprastas, o ir prireiks vos kelių ingredientų - lengviau būti jau turbūt ir negali.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Greitai paruošiama ir labai skani užkandėlė ala cukinijų picos. Ruošti galima ne tik su recepte siūlomais, bet ir kitais mėgstamais priedais. Rūkyta mėsytė suteikia puikaus skonio, bet jeigu mėsos nevalgote ar neturite po ranka, galima ruošti ir be jos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Kvapni ir vasariška grybų sriuba! Ypač tinka virti su šviežiomis bulvytėmis. Baliname grietinėle ar grietine, gausiai pabarstę šviežiais žalumynais. Nesudėtingai paruošiamas ir nuostabus vasaros skanėstas.

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate lazaniją ir vištieną, šis patiekalas jums tikrai patiks! Jame iš lazanijos recepto pasiskolintas švelnus pomidorų padažas ir rikotos bei kietojo sūrio sluoksnis. Ir tobulai pridėtas prie vištienos. Beje, vietoje pirktinio pomidorų padažo galima naudoti ir naminį ar tiesiog pasmulkintus pomidorus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Pagal šį receptą paruoštus raugintus agurkus galima laikyti tiesiog namų spintelėje, jiems nebūtinas rūsys, kadangi pradinis rūgymas sustabdomas nupilant sūrymą ir agurkus užpilant šaltu vandeniu. Tik neišsigaskite didelio druskos kiekio sūryme - agurkai jos sugers tik tiek, kiek reikia.

Receptą rasite čia.

Ar mėgstate tą puikiąją pikantišką mišrainę? Jei palinksėjote, vadinasi, ši taip pat skirta jūsų skoniams. Labai paprastai paruošiama, jau daugelio pamėgtas sūrio ir kiaušinio derinys salotose ar užtepėlėse, neįmantri ir, žinoma, vasariškai gaivesnė, nes su cukinijomis. Skanu tepti ant batono ar duonos riekelės, bet galima ir pakabinti šaukštu. :)

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Nesikuklinsime, šie kremiški makaronai - tiesiog svajonių išsipildymas visiems makaronų mėgėjams. Keptų vyšninių pomidoriukų ir lengvai salstelėjusio rikotos sūrio derinys yra klasika, bet jei rikotos neturite po ranka, galite ją keisti kreminiu sūriu ar tiesiog tepamu varškės sūreliu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Soti, sušildanti ir labai kreminė sriuba gaminama iš žiedinių kopūstų. Patiekiama su vištiena, bet labai skani ir be jos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Cukinijų sezonui įsibėgėjus norisi išbandyti kuo daugiau įvairių receptų, šį kartą bandėme šiuos cukinijų kepsnelius, kurie pavyksta traškūs išorėje, drėgni viduje ir labai skanūs. Puikiai tinka pietums, o jei norisi, galima tiekti net ir kaip garnyrą prie mėgstamų patiekalų. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šis super lengvai paruošiamas, gaivus ir labai skanus limonadas populiarus Brazilijoje. Nors ten jis žinomas "Swiss lemonade" vardu :) Kokia jo tikra kilmė bebūtų, gėrimas pavyksta tikrai išskirtinis. Svarbus momentas - žaliųjų citrinų kokteilinėje netrinkite per ilgai, pulsavimo režimu - ne ilgiau pusės minutės, nes ilgai trinant gali išsiskirti žievelių kartumas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kofta – maltos mėsos kebabai, kepami ant iešmelių, labiausiai paplitę Artimųjų Rytų virtuvėse. Dažniausiai kofta gaminami iš avienos, tačiau jiems puikiai tinka ir jautiena. Valgomi jie dažniausiai su daržovėmis bei jogurtiniais padažais.

Receptą rasite čia.

Paprasta, gražu ir greitai pagaminama. Puikiai tinka šventinėms vaišėms. Tiekiame ant pomidoro ar duonos riekelių.

Receptą rasite čia.

Dairotės idėjų, ką dar pagaminti iš cukinijų ir kaip išsaugoti gausų jų derlių žiemai? Dalinuosi savo mėgiamu saldžiarūgščiai marinuotų cukinijų lazdelių receptu, kurių marinatas pagardintas labai čia tinkančia pomidorų pasta.

Receptą rasite čia.

Retai kada kelionėse sureikšminu maistą – žygiai link gamtos mano širdžiai daug artimesni nei žygiai link restoranų. Jei jau taip nutiktų, kad galėčiau pasirinkti tik vieną – skanų maistą arba žvilgsnį į tolį nuo kalno viršaus – nedvejodama rinkčiausi antrąjį, o į kuprinę įsimesčiau bomžpakį, šypt. O štai grįžusi po kelionių namo, į savo virtuvę grįžtu lyg į šventę. Išsiilgusi gaminti, ragauti, valgyti. Mūsų atostogos Zakopanėje buvo pilnos nuotykių, įspūdžių, kalnų. Skanaus maisto, beje, taip pat. Vis tik labiausiai per savaitę pasiilgau – spėkit? – salotų. Spalvingų, vasariškų, gaivių. Štai tokių, kokios yra šiame dubenyje. Gaivios, traškios daržovės, iki kremiškumo sunokę avokadai, pikantiškas fetos sūris ir sultinga, minkšta, išorėje gardžiais apskrudusi lašiša. Nieko prašmatnaus ar pretenzingo, bet skonių derinys – labai gardus!

Receptą rasite čia.

Jei į savo racioną dar neįtraukėte žiedinio kopūsto, šis apkepas tai pakeis! Kremiškas, sotus, malonios konsistencijos ir labai skanus. Tobulai tiks gardiems ir sotiems pietums ar vakarienei su šeima. Apkepas patiks net ir tiems, kurie nemėgsta žiedinių kopūstų, nes valgant sunku suprasti, jog jie yra šiame patiekale ir suteikia to malonaus kremiškumo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Agurkų skonis nuostabus, o pamačius jų receptą sunku patikėti, kad jis toks paprastas. Prieskonius galima drąsiai koreguoti, pvz. įdėti krapų ar įpjautyti aitriųjų pipirų, jeigu mėgstate. Jeigu nerandate prieskonių konservavimui mišinio, vietoje jo galima dėti juodųjų ir kvapniųjų pipirų, garstyčių, kalendrų grūdelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šis pyragas tikrai vertas jūsų dėmesio - jis labai skanus, gaivus, žavingai atrodantis. Žinoma, jį galima ruošti ir su kitomis mėgstamomis uogomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Ši pomidorų sriuba su ryžiais labai skani. Ji išverda šiek tiek aitri, su švelnia rūgštele ir sušildanti. Didžiulis sriubos privalumas - ji labai greitai paruošiama!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai

Kai norisi gaivumo ir lengvumo, šie kąsneliai puikiai tiks. Papuoš bet kokį stalą ir pradžiugins skoniu. Labai paprastai paruošiami, bet būtent melsvasis pelėsinis sūris suteikia jiems nerealiai gerą skonio natą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Citrininis tortas su šilauogėmis – tikras vasaros tortas. Jo sluoksniuose: sodraus skonio, drėgni, sunkesnės tekstūros biskvitai su šilauogėmis, citrinų kremas ir švelnus citrininis maskarponės kremas.

Receptą rasite čia.

Labai skanus patiekalas greitiems pietums ar vakarienei - ir pagrindinis patiekalas, ir garnyras viename. Gardiname šviežiais smulkintais žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Neringa

20 min laiko, nesudėtingi ingredientai ir nuostabiai atrodanti skanutėlė vakarienė ar pusryčiai garuos ant stalo! Patarimas: jei žiedų neturite, naudokite cukinijos riekeles - pralaimėsite porą vaizdo balų, bet skonis vis tiek bus puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Pomidorų salotos prie grilio ar kitų karštų patiekalų nauju kampu! Jos greitai pamarinuotos su ypatingu česnakiniu padažu. Ryškaus skonio, gaivios ir šiek tiek pikantiškos. Bazilikus galima keisti kitais žalumynais, pvz., krapais, kalendromis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Ši be galo skani ir super paprastai pagaminama pomidorų bei buratos užkandėlė tobulai tinka vakarui su draugais, lėtiems savaitgalio pusryčiams ar tiesiog kai norisi įdomesnės vakarienės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Desertų, kaip ir vasaros savaitgalių, tiesiog negali būti per daug. Būtent todėl, kol skaniausios uogos dar vis sirpsta ir vilioja savo kvapais sodų lysvėse, raginu išsikepti ir pasimėgauti ypatingu tortu!

Receptą rasite čia.

Suktinukai puikiai tinka tiek ant šventinio, tiek kasdienio stalo, o šie tokie gaivūs, sotūs, tad puikiai tinka vasariškoms vaišėms. Paruošimas tikrai ilgai neužtrunka, tik reikia šiek tiek laiko, kad sutvirtėtų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Laurinta

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital