Traškūs cukinijų kepsneliai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Traškūs cukinijų kepsneliai
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Traškūs cukinijų kepsneliai
Traškūs cukinijų kepsneliai
Autorius apie receptą: Cukinijų sezonui įsibėgėjus norisi išbandyti kuo daugiau įvairių receptų, šį kartą bandėme šiuos cukinijų kepsnelius, kurie pavyksta traškūs išorėje, drėgni Cukinijų sezonui įsibėgėjus norisi išbandyti kuo daugiau įvairių receptų, šį kartą bandėme šiuos cukinijų kepsnelius, kurie pavyksta traškūs išorėje, drėgni viduje ir labai skanūs. Puikiai tinka pietums, o jei norisi, galima tiekti net ir kaip garnyrą prie mėgstamų patiekalų. Recepto įkvėpimas buvo Maya Leinenbach. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas cukinijų (didesnės)
150 gramų vandens
150 gramų panko džiūvėsėlių (galima keisti paprastais džiūvėsėliais, žr. patarimus)
100 gramų kvietinių miltų
1 šaukštelis česnako miltelių (nebūtina)
pagal poreikį druskos
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
2 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštas sojos padažo
1 šaukštas vorčesterio padažo
1 žiupsnelis cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukinijos galus nupjauti, o cukiniją perpjauti pusiau. Abi puses supjaustyti maždaug 1 cm storio kepsneliais. Pabarstyti druska iš abiejų pusių ir palikti penkioms minutėms. Tuomet nuvalyti susidariusį skystį rankšluosčiu ar popieriniais rankšluosčiais.
2.
Apvoliojimui į dubenį berti miltus, druską, česnako miltelius ir išmaišyti. Pilti vandens ir išmaišyti. Tešla turi būti skysta, kiek tirštesnė nei lietinių blynų tešla.
3.
Cukinijos kepsnelius pamirkyti paruoštoje tešloje iš visų pusių, tuomet apvolioti džiūvėsėliuose.
4.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti ir sudėti kepsnelius. Kepti po daugmaž dvi minutes iš visų pusių arba iki gražiai apskrus.
5.
Padažui į dubenį dėti pomidorų padažą, pilti sojos ir Vorčesterio padažus, išmaišyti ir tiekti su iškeptais kepsneliais.
Patarimai:
Džiūvėsėliai. Panko džiūvėsėliai šiems cukinijų kepsneliais suteikia dar daugiau traškumo, bet jei jų neturite, galite drąsiai naudoti klasikinius džiūvėsėlius.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital