Vasariškas cukinijų troškinys su krevetėmis

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Vasariškas cukinijų troškinys su krevetėmis
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Gaivus, spalvingas, toks vasariškai puikus krevečių, cukinijų ir kitų daržovių troškinys. Žinoma, krevetes galima keisti vištiena, visaip bus labai gardu. Nesudėtinga Gaivus, spalvingas, toks vasariškai puikus krevečių, cukinijų ir kitų daržovių troškinys. Žinoma, krevetes galima keisti vištiena, visaip bus labai gardu. Nesudėtinga paruošti ir tikrai virtuvėje ilgai sukiotis nereikės. Receptas adaptuotas pagal The mediterrane and dish tinklaraštį. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų krevečių be kevalo (naudojau šaldytas)
1 skardinė konservuotų avinžirnių
300 gramų vyšninių pomidorų
1 vienetas cukinijų (didesnės arba 2 mažesnių)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas rausvųjų svogūnų
0.5 vieneto citrinų
4 skiltelės česnako
1 pundelis baziliko lapelių
0.5 šaukšto džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis maltos kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Prieskonių mišiniui į nedidelį dubenėlį berti raudonėlį, kuminą, kalendrą, saldžiosios paprikos miltelius ir išmaišyti.
2.
Nusausinti krevetes, pagardinti druska ir pusę kiekio paruošto prieskonių mišinio. Tuomet trumpam atidėti. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti.
3.
Į keptuvę pilti 1 šaukštą aliejaus, įkaitinti ant vidutinės kaitros, suberti smulkintą svogūną ir smulkiai pjaustytas 2 česnakų skilteles. Maišant kepti 4-5 min iki svogūnai suminkštės.
4.
Cukiniją ir papriką susmulkinti gabalėliais, dėti į keptuvę, tuomet suberti avinžirnius, pagardinti druska ir pipirais bei likusiu prieskonių mišiniu. Gerai išmaišyti ir kepti daržoves iki kol suminkštės apie 5 - 7 minutes.
5.
Daržovėms iškepus, perkelti į didelę lėkštę. Tuomet toje pačioje keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti likusį pasmulkintą česnaką ir permaišyti, sudėti krevetes. Kepti ant vidutinės kaitros kelias minutes, tuomet apversti ir dar kepti iki kol visiškai iškeps.
6.
Sudėti daržoves atgal į keptuvę su krevetėmis. Pomidorus perpjauti pusiau, dėti į keptuvę, išspausti citrinos sulčių, suberti smulkintus baziliko lapelius ir gerai išmaišyti.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital