Saldžiarūgščiai marinuotos cukinijos su pomidorų pasta

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Nuotrauka ir video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Dairotės idėjų, ką dar pagaminti iš cukinijų ir kaip išsaugoti gausų jų derlių žiemai? Dalinuosi savo mėgiamu saldžiarūgščiai marinuotų cukinijų lazdelių receptu, Dairotės idėjų, ką dar pagaminti iš cukinijų ir kaip išsaugoti gausų jų derlių žiemai? Dalinuosi savo mėgiamu saldžiarūgščiai marinuotų cukinijų lazdelių receptu, kurių marinatas pagardintas labai čia tinkančia pomidorų pasta. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį cukinijų (kiek telpa į stiklainius)
Marinatui:
1 litras vandens
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
150 mililitrų obuolių acto
2 šaukšteliai pomidorų pastos
1 šaukštelis prieskonių konservavimui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukiniją nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti piršto storio lazdelėmis (kaip parodyta video). Lazdeles aš paprastai darau tokio aukščio, koks bus stiklainis.
2.
Lazdeles talpiai sudėti į stiklainį.
3.
Puode užvirinti vandenį, suberti druską, cukrų, prieskonius konservavimui ir išmaišyti, kad cukrus ir druska ištirptų. Sudėti pomidorų pastą ir gerai išmaišyti. Supilti actą, gerai išmaišyti ir išjungti kaitrą.
4.
Karštu marinatu užpilti cukinijų lazdeles užpildant stiklainius iki pat viršaus. Užsukti švariais, sandariais dangteliais.
5.
Stiklainius apversti dangteliais žemyn, šiltai apkloti ir palikti atvėsti per naktį.
6.
Atvėsusius laikyti rūsyje arba sandėliuke ar tiesiog spintelėje (svarbu, kad nebūtų tiesioginių saulės spindulių).
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Raminta
2023-08-24 13:25
O galima mažas cukinijas taip? ATSAKYTI
Sandra
2022-09-07 08:09
Ar kas gaminote,nes vieną kart užpilus ar laikysis žiemą ATSAKYTI
Vida
2022-09-08 08:15
Gal visgi reik du kartus uzpilt ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2022-09-08 16:27
Renata iš KumutesVirtuve.lt taip cukinijas ruošia jau ne pirmus metus ir jos tikrai puikiai laikosi. Cukinija yra gana minkšta daržovė, todėl karštis gerai persigeria iki pirštelių vidaus. Svarbu cukiniją nulupti, pirštelius daryti ne per storus, o marinatas turėtų būti karštas, ką tik užviręs ir būtinai iškart šiltai apkloti, jog cukinijos vėstų lėtai ir karštis pasiektų daržovių vidų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital