Graikiškų salotų suktinukai su tortilijomis (arba lavašu)

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Graikiškų salotų suktinukai su tortilijomis (arba lavašu)
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Suktinukai puikiai tinka tiek ant šventinio, tiek kasdienio stalo, o šie tokie gaivūs, sotūs, tad puikiai tinka vasariškoms vaišėms. Paruošimas tikrai ilgai neužtrunka, tik Suktinukai puikiai tinka tiek ant šventinio, tiek kasdienio stalo, o šie tokie gaivūs, sotūs, tad puikiai tinka vasariškoms vaišėms. Paruošimas tikrai ilgai neužtrunka, tik reikia šiek tiek laiko, kad sutvirtėtų. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 vienetai tortilijų (naudojau dideles su špinatais, bet tinka ir klasikinės)
2 vienetai pomidorų (didesnių)
50 gramų alyvuogių kalamata (arba kitokių mėgiamų)
0.5 vieneto ilgavaisių agurkų (arba 1 didesnio trumpavaisio)
1 vienetas žaliosios paprikos
1 vienetas rausvųjų svogūnų (vidutinio dydžio)
Kremui:
200 gramų fetos sūrio
100 gramų graikiško jogurto
2 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti fetos sūrį, graikišką jogurtą, česnaką, berti juoduosius pipirus ir sutrinti rankiniu elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Įmaišyti džiovintą raudonėlį.
2.
Agurką perpjauti pusiau, išpjauti sėklų dalį ir supjaustyti kubeliais. Pomidorą perpjauti pusiau, išpjauti sėklų dalį ir supjaustyti nedideliais gabalėliais, alyvuoges supjaustyti griežinėliais, svogūną susmulkinti, papriką perpjauti pusiau, išpjauti sėklas ir supjaustyti mažais gabalėliais. Sudėti į dubenį ir išmaišyti.
3.
Ant kiekvienos tortilijos dėti paruošto kremo, paskirstyti per visą plotį. Tuomet padalinti daržovių mišinio, paskirstyti per 2/3 tortilijos plotą. Tvirtai susukti suktinukus.
4.
Kiekvieną suktinuką tvirtai susukti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 1 - 5 valandoms. Skubant galima ruošti ir iš vakaro - bus šiek tiek minkštesni, bet tuomet ryte nuimkite maistinę plėvelę ir iki pjaustymo laikykite šaldytuve be jos, kad šiek tiek apdžiūtų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital