Cukinijų juostos žiemai (be kaitinimo)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Cukinijų juostos žiemai
Cukinijų juostos žiemai
Cukinijų juostos žiemai
Cukinijų juostos žiemai
Autorius apie receptą: Šios cukinijos ruošiamos šaltuoju būdu, nieko nekaitinant ir neverdant, todėl išlieka traškios. Stiklainiai puikiai laikosi tiek rūsyje, tiek virtuvinėje spintelėje, tik Šios cukinijos ruošiamos šaltuoju būdu, nieko nekaitinant ir neverdant, todėl išlieka traškios. Stiklainiai puikiai laikosi tiek rūsyje, tiek virtuvinėje spintelėje, tik atidarius stiklainį, jį jau laikau šaldytuve. Patogu išsitraukti juostų garnyrui, sumuštiniams, picoms, salotoms, kartais tiesiog pakabliuojame iš stiklainio, kai norisi ko nors “tokio“. Taip pat juostos puikiai tinka maisto dekoravimui. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai cukinijų (sveriama po supjaustymo juostomis)
500 gramų cukraus
200 mililitrų acto 9% (arba 300 ml 6% obuolių acto)
1 galva česnako
10 šaukštų saulėgrąžų aliejaus (arba žemės riešutų aliejaus)
2 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukinijas ruošiu plačiu daržovių skustuku. Pirmiausiai nulupu žievę, o tuomet tuo pačiu skustuku pjaustau kuo platesnes juostas, kol pasirodo sėklos (sėklų dalis konservavimui netinka, bet aš jų niekad neišmetu, supjaustau rutuliukais ir apkepu blynų tešloje).
2.
Juostas sudedu į gilų indą ir užberiu cukrumi druska.
3.
Po 4 - 5 h cukinijos sumažėja kelis kartus ir susidaro daug skysčio. Tuomet sudedu griežinėliais pjaustytus česnakus, supilu aliejų ir actą. Išmaišau.
4.
Indą pridengiu ir palieku 12 h. Verta dar kelis kartus einant pro šalį pamaišyti.
5.
Stiklainius švariai išplaunu, iškaitinu ant virdulio (kai reikia tik kelių stiklainių, tai labai patogu), į juos sudedu juostas ir sklidinai užpilu skysčiu.
6.
Stiklainius užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais ir iš karto dedu į saugojimo vietą.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Ingredientai skirti vienam litriniam stiklainiui.
Kartais skysčio netgi lieka, tuomet į jį pripjaustau svogūnų griežinėlių. Po 12 h jau galima juos valgyti, itin skanu su grilio patiekalais ar šviežiais pomidorais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Inga
2018-09-01 20:57
Labai puikus receptas ir paprasta pagaminti. Cukraus dedu šiek tiek mažiau. Skanumėlis. ATSAKYTI
Laima
2017-08-09 10:11
Ar tikrai 500 gr cukraus??? Bauginantis kiekis. ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-08-09 10:44
Na toks yra originalus receptas :) Pagal jį cukinijos pavyksta tokios saldžiarūgštės. Bet galite pabandyti ir su mažesniu cukraus kiekiu. Turėtų gautis kiek kitaip, bet turbūt irgi skaniai :) ATSAKYTI
Kūma
2020-09-10 13:13
Gali būti 400g, bet kai pamatysite kiek yra 2 kg cukinijų juostų, bus aišku kodėl tiek cukraus :)
Cukraus reikia kaip konservanto ir atsvaros acto rūgščiai, be jo iki žiemos juostų neišlaikysite. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital