Gaivios salotos su kepta lašiša (arba vištiena)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Gaivios salotos su kepta lašiša (arba vištiena)
Gaivios salotos su kepta lašiša (arba vištiena)
Gaivios salotos su kepta lašiša (arba vištiena)
Autorius apie receptą: Retai kada kelionėse sureikšminu maistą – žygiai link gamtos mano širdžiai daug artimesni nei žygiai link restoranų. Jei jau taip nutiktų, kad galėčiau pasirinkti tik Retai kada kelionėse sureikšminu maistą – žygiai link gamtos mano širdžiai daug artimesni nei žygiai link restoranų. Jei jau taip nutiktų, kad galėčiau pasirinkti tik vieną – skanų maistą arba žvilgsnį į tolį nuo kalno viršaus – nedvejodama rinkčiausi antrąjį, o į kuprinę įsimesčiau bomžpakį, šypt. O štai grįžusi po kelionių namo, į savo virtuvę grįžtu lyg į šventę. Išsiilgusi gaminti, ragauti, valgyti. Mūsų atostogos Zakopanėje buvo pilnos nuotykių, įspūdžių, kalnų. Skanaus maisto, beje, taip pat. Vis tik labiausiai per savaitę pasiilgau – spėkit? – salotų. Spalvingų, vasariškų, gaivių. Štai tokių, kokios yra šiame dubenyje. Gaivios, traškios daržovės, iki kremiškumo sunokę avokadai, pikantiškas fetos sūris ir sultinga, minkšta, išorėje gardžiais apskrudusi lašiša. Nieko prašmatnaus ar pretenzingo, bet skonių derinys – labai gardus! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Padažui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako (tarkuotų skiltelių)
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas petražolių (smulkiai kapotų)
2 šaukšteliai prieskonių mišinio (naudojau „Vegeta Natur“ salotoms)
1 šaukštelis garstyčių
1 šaukštelis medaus
Lašišai:
2 gabalėliai lašišos
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 žiupsnis druskos
1 žiupsnis grūstų juodųjų pipirų
Salotoms:
1 vienetas romaninių salotų (nedidelės)
200 gramų vyšninių pomidorų
50 gramų fetos sūrio
2 vienetai agurkų
1 vienetas avokadų
1/4 vieneto rausvųjų svogūnų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Paruoškite padažą. Visus jam reikalingus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį sandariai užsukite ir gerai supurtykite, kad gautumėte tolygios tekstūros padažą. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
2.
Iškepkite lašišą. Gabalėlius nusausinkite, pagardinkite druska ir pipirais. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Dėkite lašišos gabalėlius odele į viršų ir kepkite apie 3-4 minutes, kol gardžiai apskrus. Apverskite ir kepkite dar 4-5 minutes (arba priklausomai nuo lašišos gabalėlio dydžio).
3.
Paruoškite salotas. Didesniame dubenyje sumaišykite smulkintą romaninę salotą, šiaudeliais supjaustytus agurkus, į keturias dalis perpjautus vyšninius pomidorus ir smulkiai supjaustytus raudonuosius svogūnus. Dėkite plonomis riekelėmis supjaustytą avokadą, šalia – dar šiltą pasmulkintą keptą lašišą.
4.
Apiberkite trupintu fetos sūriu ir apliekite padažu. Patiekite nedelsiant.
Patarimai:
Vietoje lašišos salotas galite patiekti su kepta vištiena.
Lašišą (ar vištieną) galite kepti keptuvėje, orkaitėje arba grilyje ant grotelių.
Padažas – labai svarbi šių salotų dalis. Jis yra ryškaus, sodraus skonio, puikiai tinka tiek su lašiša, tiek su daržovėmis.
Vietoje pavienių prieskonių padažui pagardinti naudojau „Vegeta Natur“ prieskonių mišinį salotoms. Visiškai natūralioje mišinio sudėtyje: druska, cukrus, džiovinti svogūnai, salierai, petražolių lapeliai, gelsvės, ciberžolės, džiovintos morkos, juodieji pipirai, kalendra, česnakai.
Padažu salotas apšlakstykite prieš patiekiant. Salotos skaniausios, kai šviežiai sumaišytos ir lašiša dar šilta.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital