Frittata su sūriu ir cukinijų žiedais (arba cukinijų riekelėmis)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Frittata su sūriu ir cukinijų žiedais
Frittata su sūriu ir cukinijų žiedais
Frittata su sūriu ir cukinijų žiedais
Autorius apie receptą: Kai užsakytame daržovių krepšelyje atkeliavo cukinijų žiedai, šiek tiek nusigandau, nes jų galiojimas trumpas, o mano dienotvarkė šią savaitę pašėlusi, tad kažko Kai užsakytame daržovių krepšelyje atkeliavo cukinijų žiedai, šiek tiek nusigandau, nes jų galiojimas trumpas, o mano dienotvarkė šią savaitę pašėlusi, tad kažko įmantraus gamint nei turiu nuotaikos, nei laiko. Ir tada atsiminiau Instagram pas @yes_its_keto užmatytą nerealaus gražumo omletą su cukinijų žiedais. Šiek tiek korekcijų, 20 min laiko ir nuostabiai atrodanti skanutėlė vakarienė buvo ant stalo! Patarimas: jei žiedų neturite, naudokite cukinijos riekeles - pralaimėsite porą vaizdo balų, bet skonis vis tiek bus puikus. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
6 vienetai kiaušinių (naudojau M dydžio)
2 šaukštai grietinės (arba 100 m grietinėlės ar kokoso pieno)
7 vienetai cukinijų žiedų (arba riekelėmis pjaustytos cukinijos)
1 vienetas raudonosios paprikos (ar pomidorų ar kitų mėgiamų daržovių)
2 saujos žalumynų (naudojau lapinius kopūstus be kotų, bet tinka ir špinatai, pak choi ar kt.)
1 saujelė kietojo sūrio
1 saujelė ožkos pieno sūrio (arba kitokio mėgiamo sūrio, galima nedėti)
3 skiltelės česnako
pagal skonį prieskoninių žolelių (ką turit, aš dėjau šalavijus, mėtas ir svogūnų laiškus)
1 žiupsnelis čili dribsnių (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Didelėje keptuvėje ant sviesto pakepiname smulkintus česnakus. Dedame supjaustytą papriką ir pasmulkintus lapinius kopūstus. Maišant pakepiname iki kopūstai sukris.
2.
Kol kepa daržovės, kiaušinius išplakame su grietine, druska, pipirais, tarkuotu kietuoju sūriu ir žiupsneliu čili dribsnių.
3.
Pasismulkiname prieskonines žoleles, įmaišom į apkepintas daržoves. Užtrupinam ožkos sūrį (jei naudojate). Ant viršaus užpilame kiaušinių plakinį ir išdėliojame cukinijų žiedus, lengvai įspausdami.
4.
Uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame ant mažos ugnies iki omleto šonai sutvirtės, o viršaus dar bus truputį skysto.
5.
Tada 2-3 min pakišam po orkaitės griliu, kad apskrustų. Arba, jei orkaitės jungti nesinori, tiesiog pakepame ilgiau uždengus iki sutvirtės.
6.
Viskas, grožimės, o tada skanaujame!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital