Naminis pomidorų padažas žiemai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 54)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 54)
Naminis pomidorų padažas žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Gaminu jį kasmet ir visada iš sandėliuko būna suvalgomas pats pirmas. Kažkada seniai adaptavau jį pagal Jurgitos Gaminu jį kasmet ir visada iš sandėliuko būna suvalgomas pats pirmas. Kažkada seniai adaptavau jį pagal Jurgitos tinklaraštyje rastą receptą, tik dedu mažiau cukraus ir paprastą actą keičiu sveikesniu obuolių actu. Bet iš tiesų tiek druskos, tiek cukraus, tiek acto kiekį galite drąsiai koreguoti pagal savo skonį, tiesiog ragaudami padažą - iš pradžių jų galite dėti mažiau, o į virimo pabaigą tiesiog pareguliuokite pagal mėgimą. Jeigu norite, kad padažas būtų visiškai vientisas ir greičiau sutirštėtų, galite iš pomidorų išimti sėklytes, bet man jos netrukdo. Beje, man asmeniškai šiame padaže cinamonas labai tinka ir suteikia tokį įdomų, gurmanišką prieskonį, bet iš tiesų ne visi šį prieskonį nesaldžiuose patiekaluose vienodai mėgsta, tad jeigu jums labiau prie širdies klasikinis skonis, galite cinamono ir nedėti visai arba pakeisti jį pvz. šaukšteliu raudonėlio. Tiesiog ragaukite ir žiūrėkite, kaip jums patinka labiau :) (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai pomidorų
500 gramų raudonosios paprikos
500 gramų svogūnų
150 mililitrų obuolių acto (arba 100 ml paprasto acto)
100 gramų cukraus
1 galva česnako
2 šaukštai druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis maltos kalendros
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
1 šaukštelis cinamono (galima ir nedėti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pomidorus, paprikas ir svogūnus susmulkinu virtuvės kombainu. Galima ir permalti mėsmale arba tiesiog smulkiai supjaustyti, bet elektrinis smulkintuvas greičiausia.
2.
Viską suverčiu į puodą, dedu cukraus, druskos, prieskonius (išskyrus česnaką) ir užverdu. O tada sumažinu ugnį ir verdu atidengtu puodu ant nedidelės ugnies vis pamaišydama apie 1 valandą, iki dalis skysčio nugaruoja ir padažas sutirštėja.
3.
Tada įspaudžiu česnaką, supilu actą ir dar paverdu keletą minučių. Kartais tokį padažą iškart pilstau į stiklainiukus, o kartais, jeigu nepatingiu, sutrinu jį elektriniu trintuvu iki vientisos masės, jog būtų glotnios, vientisos tekstūros.
4.
Karštą padažą supilstau į iškaitintus stiklainiukus, uždarau steriliais, sandariais dangteliais ir leidžiu atvėsti. O tada nešu į rūsį arba sandėliuką.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (16)
Zina
2019-08-16 21:30
Aš dar įdedu kokius 5 obuolius. Geriausiai tinka antaniniai, bet tinka visi, tik ne saldiniai. Jie puikiai tinka ir skoniu ,o kartu padaro padažą daug tirštesnį. Ir būtinai pertrinu su blenderiu. ATSAKYTI
Stefanija
2019-08-16 16:41
Ačiū labai gerai pavyko sėkmės Jums ATSAKYTI
Ona
2019-08-10 13:03
Labai patiko, gavosi tikras skanumėlis. Nuluptus pomidorus dar galima išspausti. Bus masė tirštesnė. ATSAKYTI
Vitalija
2019-08-04 20:42
Aš dar dedu aštrių čili paprikeliu arba cili miltelių man skaniau ATSAKYTI
Irena
2019-08-04 18:49
Puikus padažas! Ačiū už receptą:) ATSAKYTI
Kristina
2018-08-22 14:16
O butina laikyti saltai? ATSAKYTI
Diana
2018-08-22 15:10
Čia kaip ir su visais konservais - laikant vėsiai ir sausai, jie stovi geriau, nesugenda. Jeigu norite laikyti spintelėje, tada dėl visa ko paruoštą į stiklainius supilstytą padažą dar papasterizuočiau. Aišku, gali išsilaikyti ir be to, bet aš nemėgstu savo ir šeimos sveikata rizikuoti, tad ką laikau šaltame rūsį, leidžiu sau papildomai nekaitinti, bet kas laikoma spintelėje - visada pasterizuoju, taip saugiau. ATSAKYTI
Kristina
2018-08-23 12:08
o jei aš jau užsukau iškaitintus indelius ir pritraukė, tai gal išlaikys jei nebus labai šilta? mano rusys nėra labai šaltas... ATSAKYTI
Vida
2018-08-23 17:47
Manau, kad išlaikys. Mano rūsys irgi vidutinis, bet šitas padažas gerai per žiemą išsilaikė. ATSAKYTI
Vaida
2018-08-12 14:26
Darau is dvigubos porcijos :) super :) ATSAKYTI
Simona
2018-08-04 00:56
Kuo ilgiau virsit, tuo skanesnis, aš apie 2 val.verdu, po to bleneriuoju ir dar valandą ir dar dedu saliero, petražolių, jau kelis metus neperkam kečupo ATSAKYTI
Ona
2018-07-27 09:05
Išbandyta, išties labai skanus reikaliukas:) ATSAKYTI
Sigita
2017-09-11 13:37
Jei būčiau žinojus kad toks skanus, būčiau darius iš dvigubos porcijos. Tikrai labai geras. ATSAKYTI
Justina
2017-08-31 15:23
Labai skanus pomidoru padazas, verdu jau keleta metu ATSAKYTI
dovile
2017-08-24 11:55
kiek to padaziuko gaunasis mazdaug, kiek stiklainiu reikia pasiruosti? ATSAKYTI
Dovilė
2017-08-24 13:19
Man gaunasi apie du litrus su truputėliu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital