Naminis pomidorų padažas žiemai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 140)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 140)
Naminis pomidorų padažas žiemai
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Naminis pomidorų padažas žiemai
Naminis pomidorų padažas žiemai
Naminis pomidorų padažas žiemai
Autorius apie receptą: Gaminu jį kasmet ir visada iš sandėliuko būna suvalgomas pats pirmas. Kažkada seniai adaptavau jį pagal Jurgitos Gaminu jį kasmet ir visada iš sandėliuko būna suvalgomas pats pirmas. Kažkada seniai adaptavau jį pagal Jurgitos tinklaraštyje rastą receptą, tik dedu mažiau cukraus ir paprastą actą keičiu sveikesniu obuolių actu. Bet iš tiesų tiek druskos, tiek cukraus, tiek acto kiekį galite drąsiai koreguoti pagal savo skonį, tiesiog ragaudami padažą - iš pradžių jų galite dėti mažiau, o į virimo pabaigą tiesiog pareguliuokite pagal mėgimą. Jeigu norite, kad padažas būtų visiškai vientisas ir greičiau sutirštėtų, galite iš pomidorų išimti sėklytes, bet man jos netrukdo. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai pomidorų
500 gramų raudonosios paprikos (galima nedėti arba keisti morkomis, cukinijomis, salierais)
500 gramų svogūnų
150 mililitrų obuolių acto (arba 100 ml paprasto 9% acto)
100 gramų cukraus (naudojau Panevėžio plius)
1 galva česnako
2 šaukštai druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis maltos kalendros
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
1 šaukštelis cinamono (galima ir nedėti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pomidorus, paprikas ir svogūnus susmulkinu virtuvės kombainu. Galima ir permalti mėsmale arba tiesiog smulkiai supjaustyti, bet elektrinis smulkintuvas greičiausia.
2.
Viską suverčiu į puodą, dedu cukraus, druskos, prieskonius (išskyrus česnaką) ir užverdu. O tada sumažinu ugnį ir verdu atidengtu puodu ant nedidelės ugnies vis pamaišydama apie 1 valandą, iki dalis skysčio nugaruoja ir padažas sutirštėja.
3.
Tada įspaudžiu česnaką, supilu actą ir dar paverdu keletą minučių. Kartais tokį padažą iškart pilstau į stiklainiukus, o kartais, jeigu nepatingiu, sutrinu jį elektriniu trintuvu iki vientisos masės, jog būtų glotnios, vientisos tekstūros.
4.
Karštą padažą supilstau į iškaitintus stiklainiukus, uždarau steriliais, sandariais dangteliais ir leidžiu atvėsti. O tada nešu į rūsį arba sandėliuką.
Patarimai:
Tiek cukraus, tiek acto kiekį galite drąsiai koreguoti pagal savo skonį, tiesiog ragaudami padažą - iš pradžių jų galite dėti mažiau, o į virimo pabaigą tiesiog pareguliuokite pagal mėgimą.
Man asmeniškai šiame padaže cinamonas labai tinka ir suteikia tokį įdomų, gurmanišką prieskonį, bet iš tiesų ne visi šį prieskonį nesaldžiuose patiekaluose vienodai mėgsta, tad jeigu jums labiau prie širdies klasikinis skonis, galite cinamono ir nedėti visai arba pakeisti jį pvz. šaukšteliu raudonėlio. Tiesiog ragaukite ir žiūrėkite, kaip jums patinka labiau :)
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (33)
Nijolė Totilienė
2021-07-29 22:11
Ar pomidorų odeles reikia nulupti? Ačiū ATSAKYTI
Ieva
2021-07-30 16:23
Nereikia :) ATSAKYTI
Sabina
2021-08-10 14:50
Pomidorusp perpilti verdančiu vandeniu ir iš karto po to šaltu

Odelės sutrūkinėja ir lengvai nusilupa.
sutrūkinėja ir lengvai nusilupa.
Viską daryti kiaurasamtyje. ATSAKYTI
Nijolė
2021-07-29 22:10
O kaip pomidorų odeles reikia nulupti,ačiū ATSAKYTI
Sabina
2021-08-10 14:51
Pomidorus perpilti verdančiu vandeniu ir iš karto ATSAKYTI
Raimonda
2021-07-28 18:23
Puikus ATSAKYTI
Audronė
2020-09-03 18:08
Tikrai skanus padažas. Gaminau su paprika ir be jos. ATSAKYTI
Grazina
2019-09-12 21:35
O jei nedeciau paprikos, labai skonis pasikeistu? Nes mano seima jos nevartoja ir vyras jai alergiskas ATSAKYTI
Marija
2019-09-02 20:30
Kaži ar galėčiau vietoj cukraus dėti "Stevia", nes cukraus nevartoju. ATSAKYTI
Lina
2021-07-05 19:21
Tikrai galite, aš dažnai konservuodama keičiu į stevia vietoje cukraus ATSAKYTI
Algis
2019-08-26 12:11
labai skanus padažas, tik aš nepyliau acto, ir taip rūgštus normaliai gavosi, ir sveikesnis be acto. Į visą masę truputį smulkintų čiobrelių įbėriau. SUPER :) ATSAKYTI
Rasa
2021-07-25 21:13
Tikrai nereikia acto, pomidorai turi savo rūgštį... ATSAKYTI
Diana
2021-07-26 17:04
Labai priklauso nuo pomidorų rūgštingumo - vieni būna saldesni, kiti rūgštesni, o ir ilgiau verdant rūgštingumas mažėja (nes rūgštis garuoja). Jei pomidorai švelnaus skonio, bent šiek tiek acto būtinai reikėtų dėti, jog apsaugoti konservus nuo botulizmo rizikos. ATSAKYTI
Andrius
2019-08-22 22:22
Galima sviezia bazilika deti? ATSAKYTI
Laima
2019-08-23 13:16
Galima, bet geriau džiovintą, nes džiovinto skonis labiau koncentruotas, tokie stambūs gabaliukai kaip šviežio neplaukios padaže :) ATSAKYTI
Jadvyga
2019-08-19 20:58
Kaip gerai, kad vėl suradau šį receptą. Pernai pagal jį gaminau. Labai buvo skanu. Šįmet dar bandysiu pridėti ant. obuolių, kaip čia Zina rašė. Pabandysiu. Merginos, sėkmės jums, būkite sveikos. ATSAKYTI
Zina
2019-08-16 21:30
Aš dar įdedu kokius 5 obuolius. Geriausiai tinka antaniniai, bet tinka visi, tik ne saldiniai. Jie puikiai tinka ir skoniu ,o kartu padaro padažą daug tirštesnį. Ir būtinai pertrinu su blenderiu. ATSAKYTI
Stefanija
2019-08-16 16:41
Ačiū labai gerai pavyko sėkmės Jums ATSAKYTI
Ona
2019-08-10 13:03
Labai patiko, gavosi tikras skanumėlis. Nuluptus pomidorus dar galima išspausti. Bus masė tirštesnė. ATSAKYTI
Vitalija
2019-08-04 20:42
Aš dar dedu aštrių čili paprikeliu arba cili miltelių man skaniau ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital