Braziliškas citrinų limonadas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Braziliškas citrinų limonadas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Braziliškas citrinų limonadas
Braziliškas citrinų limonadas
Autorius apie receptą: Šis super lengvai paruošiamas, gaivus ir labai skanus limonadas populiarus Brazilijoje. Nors ten jis žinomas "Swiss lemonade" vardu :) Kokia jo tikra kilmė bebūtų, gėrimas Šis super lengvai paruošiamas, gaivus ir labai skanus limonadas populiarus Brazilijoje. Nors ten jis žinomas "Swiss lemonade" vardu :) Kokia jo tikra kilmė bebūtų, gėrimas pavyksta tikrai išskirtinis. Svarbus momentas - žaliųjų citrinų kokteilinėje netrinkite per ilgai, pulsavimo režimu - ne ilgiau pusės minutės, nes ilgai trinant gali išsiskirti žievelių kartumas. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 litras vandens (šalto)
9 vienetai žaliųjų citrinų (arba 4 paprastų citrinų, tik išimkite sėklytes)
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto (arba pagal skonį)
3 stiklinės ledukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Žaliąsias citrinas labai gerai nuplauti (o dar geriau - nuplovus bent valandą pamirkyti sodos tirpale, paruoštame iš 1 l vandens + 1 v.š. sodos).
2.
Nuplautas citrinas perpjauti per pusę, tuomet supjaustyti skiltelėmis ir sudėti į kokteilinės tipo trintuvą. Supilti vandenį. Pulsavimo režimu trinti 20-30 sekundžių (ne ilgiau, nes apkars).
3.
Gautą masę perkošti per sietelį, skystį pasiliekant.
4.
Trintuvo indą išplauti. Sudėti ledukus, pilti kondensuotą pieną ir perkoštą skystį. Trinti dideliu greičiu iki ledukų beveik neliks.
5.
Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi daugiau saldumo, įdėti dar kondensuoto pieno ir vėl suplakti. Jei norisi mažiau rūgštelės, įpilti papildomai šalto vandens.
6.
Paruoštą limonadą iškart patiekti.
Patarimai:
Jei norite pasiruošti iš anksto, tiesiog pasigaminkite skystį iš sutrintų žaliųjų citrinų, perkoškite ir laikykite šaldytuve. Prieš patiekdami trintuve jį suplakite su ledukais ir kondensuotu pienu, tada patiekite.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital