Kremiški makaronai su pomidorų ir sūrio padažu

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Makaronai su pomidorų ir sūrio padažu
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Nesikuklinsime, šie kremiški makaronai - tiesiog svajonių išsipildymas visiems makaronų mėgėjams. Keptų vyšninių pomidoriukų ir lengvai salstelėjusio rikotos sūrio Nesikuklinsime, šie kremiški makaronai - tiesiog svajonių išsipildymas visiems makaronų mėgėjams. Keptų vyšninių pomidoriukų ir lengvai salstelėjusio rikotos sūrio derinys yra klasika, bet jei rikotos neturite po ranka, galite ją keisti Philadelphia tipo kreminiu sūriu ar tiesiog tepamu sūreliu. Recepto įkvėpimas - Half Baked Harvest tinklaraštis. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
400 gramų vyšninių pomidorų (arba paprastų pomidorų, žr. patarimus)
400 gramų makaronų (naudojau vamzdelius)
250 gramų rikotos sūrio (galima keisti kreminiu sūriu)
100 gramų fermentinio sūrio
60 gramų kietojo sūrio
50 gramų rūkyto kumpio (pjaustyto labai plonomis riekelėmis arba rūkytos šoninės)
4 skiltelės česnako
3 vienetai čiobrelių šakelių (arba 1 a.š. džiovintų čiobrelių)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
šiek tiek kietojo sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į kepimo skardą vienu sluoksniu (ne per ankštai) sudėti pomidoriukus, neluptas česnako skilteles, čiobrelius, pabarstyti trupučiu druskos ir pipirų, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir rankomis išmaišyti. Į tarpus tarp pomidorų sudėti rūkytą kumpį.
2.
Kepti įkaitintoje iki 200 C orkaitėje apie 20-25 min iki šoninė apskrus, o pomidoriukų odelės šiek tiek susiraukšlės. Ištraukti iš orkaitės, kumpį atidėti atskirai.
3.
Į elektrinio trintuvo indą sudėti 2/3 pomidorų (su visu skysčiu), nuluptas česnako skilteles ir rikotos sūrį. Sutrinti iki vientisos masės.
4.
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės. Atidėti 200 ml vandens, kuriame virė makaronai, tuomet makaronus nukošti.
5.
Į gilią keptuvę ar puodą supilti paruoštą pomidorų padažą ir 100 ml vandens, kuriame virė makaronai, suberti raudonėlį, žiupsnelį pipirų ir išmaišyti. Pakaitinti ant vidutinės kaitros iki padažas sušils, tuomet berti tarkuotą kietąjį sūrį ir fermentinį, kaitinti iki išsilydys. Paragauti, ar patinka padažo skonis Jei norisi sūriau, įberti šiek tiek druskos.
6.
Į puodą su paruoštu padažu berti makaronus ir likusius pomidorus, išmaišyti. Dėti į lėkštes.
7.
Tiekiant pabarstyti trupučiu tarkuoto kietojo sūrio ir uždėti keptas kumpio riekeles.
Patarimai:
Pomidorai. Vyšniniai pomidorai padažui suteikia subtilaus salstelėjimo, bet vietoje jų galite naudoti ir paprastus pomidorus. Mažesnius prieš kepdami perpjaukite pusiau, o didesnius - ketvirčiais.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital