Karamelinis tiramisu su juodaisiais serbentais

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Karamelinis tiramisu su serbentais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Karamelinis tiramisu su serbentais
Karamelinis tiramisu su serbentais
Autorius apie receptą: Tiramisu visada buvo mano mylimiausias desertas. Man patinka įvairios jo variacijas, tačiau labiausiai mėgau su vyšniomis. Iki kol neparagavau šio tiramisu su juodaisiais Tiramisu visada buvo mano mylimiausias desertas. Man patinka įvairios jo variacijas, tačiau labiausiai mėgau su vyšniomis. Iki kol neparagavau šio tiramisu su juodaisiais serbentais ir karameliniu kremu... O dievai, koks skoniškas gėris pavyko! Žinoma, galite dėti ir vyšnias ar kitas mėgiamas uogas, bet jei neragavote su juodaisiais serbentais, labai rekomenduoju išmėginti, nes tikrai nenusivilsite. Serbentai šiam receptui tinka tiek švieži, tiek atitirpinti šaldyti. Tiramisu taip pat galite sluoksniuoti ne atskirose taurėse, o viename inde (jei naudosite klasikinį 20x30 cm indą, ingredientų dvigubinkite, tik Rududu pakaks vienos skardinės, t.y. apie 400g). (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų juodųjų serbentų (tinka tiek švieži, teik atitirpinti šaldyti)
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (arba pagal skonį, naudojau Rududu)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
120 gramų biskvitinių pirštelių (apytikriai)
100 mililitrų kavos (juodos, tinka ir be kofeino)
Pabarstymui:
šiek tiek kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Paruošti kavą.
2.
Kol kava vėsta, paruošti kremą. Į dubenį dėti karamelizuotą kondensuotą pieną, maskarponės sūrį ir šaukštu (arba mažu greičiu mikseriu) išsukti iki vientisos masės. Supilti grietinėlę ir viską plakti mikseriu iki kremas ims laikyti formą.
3.
Juoduosius serbentus kiek patrinti su šakute, kad atsirastų skysčio (jei naudosite šaldytus serbentus, juos pirniausia atitirpinti).
4.
Biskvitinius pirštelius trumpai pamirkyti kavoje iš abiejų pusių, sudėti į lėkštę ir aplaužyti norimo dydžio gabaliukais.
5.
Sluoksniuoti desertą: į pasirinktų stiklinių dugną dėti sausainių, ant jų - maskarponės kremą, tada serbentus, vėl sausainius ir vėl kremą. Ant viršaus užbarstyti kakavos.
6.
Šiuos tiramisu galima skanauti iškart, bet patys gardžiausi jie bus bent 1-2 val. pastovėję šaldytuve (galima paruošti ir iš vakaro).
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Vita
2023-07-28 14:52
Nuostabus receptas, labai skanu! ATSAKYTI
Rita
2023-07-27 20:48
Kur galima rasti tokias stiklines? ATSAKYTI
Emilija
2023-07-28 14:51
Aš berods pirkau Zara Home ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital