Vištienos krūtinėlė orkaitėje su rikota ir pomidorų padažu - įkvėpta lazanijos

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Vištienos krūtinėlė orkaitėje su rikota ir pomidorų padažu - įkvėpta lazanijos
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištienos krūtinėlė orkaitėje su rikota ir pomidorų padažu - įkvėpta lazanijos
Vištienos krūtinėlė orkaitėje su rikota ir pomidorų padažu - įkvėpta lazanijos
Vištienos krūtinėlė orkaitėje su rikota ir pomidorų padažu - įkvėpta lazanijos
Autorius apie receptą: Jei mėgstate lazaniją ir vištieną, šis patiekalas jums tikrai patiks! Jame iš lazanijos recepto pasiskolintas švelnus pomidorų padažas ir rikotos bei kietojo sūrio Jei mėgstate lazaniją ir vištieną, šis patiekalas jums tikrai patiks! Jame iš lazanijos recepto pasiskolintas švelnus pomidorų padažas ir rikotos bei kietojo sūrio sluoksnis. Ir tobulai pridėtas prie vištienos. Skoniui ir vaizdu tai tikrai stebuklas - be galo gardu, aromatinga, sotu, o paruošimas itin paprastas. Tai tikrai tobulas receptas, kai norite nustebinti nesugaišdami daug laiko virtuvėje. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai vištienos krūtinėlės
120 gramų mocarela sūrio (tarkuoto)
50 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
1.5 šaukštelio itališkų žolelių (arba provanso žolelių ar raudonėlio)
1 šaukštelis česnako miltelių (arba 2 išspaustų skiltelių česnako)
0.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Viršui:
400 gramų rikotos sūrio
250 gramų pomidorų padažo (naudojau itališko tipo, bet tinka ir kitoks mėgiamas)
1 vienetas kiaušinių
30 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
1 pundelis baziliko (arba pagal skonį petražolių ar čiobrelio)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įjungti kaisti iki 190 ˚C temperatūros (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Paruošti vištieną. Į dubenėlį suberti vištienai skirtas itališkas žoleles, česnako miltelius, paprikos miltelius, druską, pipirus ir išmaišyti. Prieskoniais pabarstyti ir įtrinti vištienos filė iš abiejų pusių. Jei turite laiko, galima palikti pasimarinuoti (bent 2-3 valandas arva iš vakaro). O jei skubate, palikite marinuotis, kol ruošite kitus ingredientus.
3.
Paruošti rikotos sūrio sluoksnį. Į dubenį dėti rikotos sūrį, berti kietąjį sūrį, įmušti kiaušinį, berti smulkintus bazilikus, druską ir pipirus. Gerai išmaišyti.
4.
Į kepimo indą sudėti vištienos krūtinėles. Ant kiekvieno gabalėlio padalinti paruoštą rikotos sūrio masę ir paskirstyti per visą krūtinėlės plotą. Ant viršaus dosniai užtepti pomidorų padažo.
5.
Kepti iki 190 ˚C įkaitintos orkaitės viduryje 15 minučių. Tuomet pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu ir mocarela. Kepti dar 20-30 minučių arba iki vištiena bus iškepusi (tikslus kepimo laikas priklausys nuo gabalėlių dydžio, žr. patarimus žemiau).
Patarimai:
Tikslus vištienos iškepimo laikas labai priklausys nuo krūtinėlių dydžio. Jei turite mėsos termometrą, pradėkite juo matuoti daugmaž po 20 antro pašovimo į orkaitę minučių. Vištiena bus iškepusi, kai temperatūra storiausioje kepsniuko vietoje sieks 75 laipsnius.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Liudas
2023-10-16 20:15
Nerealus skonis! Labai patiko receptas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital