Maltinukai su cukinijoms ir sūriu orkaitėje

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Maltinukai su cukinijoms ir sūriu orkaitėje
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Kas gali būti puikiau, nei sultingi mėsos maltinukai su daržovėmis ir išsilydžiusiu sūriu. O ypač, kai kepama folijoje, tad po to ir kepimo indų ilgai plauti nereikės. Nereikės Kas gali būti puikiau, nei sultingi mėsos maltinukai su daržovėmis ir išsilydžiusiu sūriu. O ypač, kai kepama folijoje, tad po to ir kepimo indų ilgai plauti nereikės. Nereikės net ir nieko pjaustyti. Paruošimas be galo paprastas, o ir prireiks vos kelių ingredientų - lengviau būti jau turbūt ir negali. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų maltos jautienos (arba perpus jautienos ir kiaulienos)
100 gramų čederio sūrio (tarkuoto, galima keisti fermentiniu ar kitu mėgiamu)
1 vienetas cukinijų (jaunos arba 0.5 didesnės)
1 šaukštelis svogūnų granulės (arba česnako miltelių)
1 šaukštelis džiovintų petražolių
1 šaukštelis druskos (+ šiek tiek papildomai cukinijoms)
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų (+ šiek tiek papildomai cukinijoms)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 200 C laipsnių temperatūros (kaitinimas - viršus+apačia, su ventiliatoriumi).
2.
Į dubenį sudėti maltą mėsą, berti svogūno granules, džiovintas petražoles, paprikos miltelius, pipirus, druską. Gerai išminkyti iki visi prieskoniai tolygiai pasiskirstys.
3.
Iš mėsos suformuoti 4 vienodo dydžio paplotėlius.
4.
Cukiniją perpjauti išilgai pusiau ir supjaustyti griežinėliais. Pabarstyti druska ir pipirais.
5.
Atsikirpti 4 vienodo dydžio folijos lakštus.
6.
Ant kiekvieno folijos lakšto centro padalinti cukinijas. Tuomet ant jų uždėti po jautienos paplotėlį.
7.
Folijos kraštus užlenkti, kad folijos "krepšelis" būtų sandarus.
8.
Kepti iki 200 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 25 min. Tuomet atlenkti foliją ir pabarstyti tarkuoto sūrio ant kiekvieno maltinuko. Šauti atgal į orkaitę ir pakepti neuždengus dar apie 5 min iki kol sūris išsilydys.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital