Maltos mėsos kebabai ant iešmelių (kofta)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Maltos mėsos kebabai ant iešmelių (kofta)
Maltos mėsos kebabai ant iešmelių (kofta)
Maltos mėsos kebabai ant iešmelių (kofta)
Maltos mėsos kebabai ant iešmelių (kofta)
Autorius apie receptą: Kofta – maltos mėsos kebabai, kepami ant iešmelių, labiausiai paplitę Artimųjų Rytų virtuvėse. Dažniausiai kofta gaminami iš avienos, tačiau jiems puikiai tinka ir Kofta – maltos mėsos kebabai, kepami ant iešmelių, labiausiai paplitę Artimųjų Rytų virtuvėse. Dažniausiai kofta gaminami iš avienos, tačiau jiems puikiai tinka ir jautiena. Valgomi jie dažniausiai su daržovėmis bei jogurtiniais padažais. Indijoje, Armėnijoje ar Turkijoje tokie kebabai gardinami intensyviais ir kvapniais prieskoniais (kuminu, kalendra, cinamonu, pan.), tačiau receptą lengva pritaikyti ir subtilesniam mūsų skoniui, pasirinkus kitą prieskonių derinį ar mėgstamą mišinį. Rezultatas – smagūs ir skanūs iešmeliai, kuriuos galite valgyti tiek kaip pagrindinį patiekalą, tiek kaip užkandį. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
450 gramų maltos jautienos
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
2 skiltelės česnako
1 pundelis petražolių
2 šaukšteliai prieskonių mišinio (naudojau „Vegeta Natur“ „Grill Shashlik“)
Padažui:
125 gramai graikiško jogurto
1 vienetas agurkų (trumpavaisio)
1 pundelis krapų (šviežių)
1 skiltelė česnako
1 šaukštas citrinų sulčių
1 žiupsnis druskos
1 žiupsnis grūstų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį pomidorų
pagal poreikį agurkų
pagal poreikį rausvųjų svogūnų
pagal poreikį petražolių
pagal poreikį fetos sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Paruoškite mėsą kebabams. Sumaišykite maltą jautieną, labai smulkiai kapotą svogūną bei česnako skilteles, kapotas petražoles, pagardinkite prieskonių mišiniu. Gerai išmaišę, palaikykite jautieną šaldytuve apie 30 minučių, kad sugertų prieskonius.
2.
Paruoškite padažą. Graikišką jogurtą sumaišykite su burokine tarka sutarkuotu agurku, smulkintais krapais, smulkiai tarkuota česnako skiltele, citrinų sultimis, žiupsniu druskos ir pipirų. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
3.
Iškepkite kebabus. Jautieną padalinkite į penkias lygias dalis. Iš kiekvienos suformuokite pailgą jautienos maltinuką. Į jį išilgai įsmeikite medinį iešmelį. Kepkite ant grotelių virš įkaitusių žarijų, vis apversdami, kol išorė gardžiais apskrus, o vidinė temperatūra pasieks 70 °C.
4.
Patiekite. Lėkštę pripildykite skiltelėmis pjaustytų pomidorų, lazdelėmis pjaustytų agurkų, plonais pusžiedžiais pjaustytų raudonųjų svogūnų. Užberkite smulkiai kapotų petražolių, pagardinkite fetos sūriu (galite jo naudoti pagal skonį, daugiau ar mažiau). Ant viršaus dėkite jautienos kebabus. Patiekite su tzatziki padažu.
Patarimai:
Jei turite galimybę, kebabams naudokite maltą brandintą jautieną. Ji ne tik bus sodresnio skonio, bet ir kebabai iškeps sultingesni
Tzatziki padažą galite pasiruošti iš anksto ir porą dienų laikyti sandariame indelyje šaldytuve.
Vietoje pavienių grynųjų prieskonių, kebabus galite gardinti „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu „Grill Shashlik“. Jo sudėtyje – vien natūralūs ingredientai, o skoniai subalansuoti taip, kaip nepriekaištingai tiktų ant grotelių kepamiems mėsos valgiams.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Vegeta Natur
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital