Saldžiarūgščiai marinuotos agurkų juostos - traškios ir labai skanios

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Šios agurkų juostos - tikras stebuklas, nes ruoštos pagal šį receptą jos pavyksta ypatingai traškios ir tokios pat traškios išlieka net metus laiko rūsyje. Jei neturite rūsio, Šios agurkų juostos - tikras stebuklas, nes ruoštos pagal šį receptą jos pavyksta ypatingai traškios ir tokios pat traškios išlieka net metus laiko rūsyje. Jei neturite rūsio, galite laikyti ir virtuvės spintelėje be tiesioginių saulės spindulių. Tokiu atveju prieš valgydami jas per naktį palaikykite šaldytuve - atvėsinus traškumas išryškėja. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį agurkų
1 litras vandens
150 mililitrų obuolių acto (arba 100ml paprasto 9% acto)
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
šiek tiek prieskonių konservavimui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Agurkus nuplauti, supjaustyti išilgai juostomis. Vidutinio dydžio agurką pjaunu į 4 dalis, o mažesnį agurkėlį - į 3 dalis, kaip parodyta video.
2.
Marinatui į puodą pilti vandenį, berti druską, cukrų ir žiupsnį džiovinto prieskonių konservavimui mišinio, supilti actą. Kaitinti iki užvirs. Nuimti nuo kaitros.
3.
Į karštą ką tik užvirusį marinatą trumpam pamerkti agurkų juostas, kad šiek suminkštėtų, taptų elastingos. Pamerkus laikyti neilgai, pakaks 1-2 minučių iki juostos šiek tiek pakeis spalvą ir taps lanksčios.
4.
Juostas išgriebti iš marinato ir talpiai dėti į švarius iškaitintus stiklainius (šiems agurkams aš dažniausiai naudoju pusės litro).
5.
Marinatą dar kartą užvirinti ir pilti ant agurkų iki pat stiklainio viršaus. Užsukti steriliais karštu vandeniu perlietais dangteliais.
6.
Stiklainius apversti ir palikti atvėsti.
Patarimai:
Agurkų rūšis. Šiam receptui geriausiai tinka agurkai storesne žieve. Iš bėdos tiks ir agurkai vidutinio storio žieve. Daugiau apie agurkų rūšis ir jų tinkamumą konservavimui skaitykite čia.
Laikymas. Stiklainiams atvėsus, aš šias agurkų juostas nešu į šaltą rūsį. Jei neturite rūsio, galite laikyti ir virtuvės spintelėje, svarbu, kad nepasiektų tiesioginiai saulės spinduliai. Tokiu atveju prieš ragaudami stiklainiuką su juostomis per naktį palaikykite šaldytuve - atvėsinus juostų traškumas išryškėja.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital