Šokoladinis cukinijų pyragas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 318)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 318)
Šokoladinis cukinijų pyragas
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šokoladinis cukinijų pyragas
Šokoladinis cukinijų pyragas
Šokoladinis cukinijų pyragas
Autorius apie receptą: Be galo drėgnas ir labai skanus pyragas. O pastovėjęs jis tampa tik dar skanesnis. Puikus būdas panaudoti cukinijas - kas ragaus, neatspės, iš ko pyragas pagamintas. Šį pyragą Be galo drėgnas ir labai skanus pyragas. O pastovėjęs jis tampa tik dar skanesnis. Puikus būdas panaudoti cukinijas - kas ragaus, neatspės, iš ko pyragas pagamintas. Šį pyragą tinka pagardinti riešutais, razinomis ar smulkintais šokolado gabaliukais. Kartais dar įdedu aguonų, irgi labai skanu. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
350 gramų cukinijų (gryno svorio)
4 vienetai kiaušinių (M dydžio arba 3 L dydžio)
200 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
180 gramų cukraus (arba pagal skonį)
100 gramų riešutų (arba šokolado gabalėlių ar džiovintų vaisių)
120 mililitrų aliejaus (neutralaus skonio, arba tirpinto sviesto)
3 šaukštai kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono (arba vanilinio cukraus)
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
100 gramų juodojo šokolado (nebūtina)
1 saujelė riešutų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Cukinijas sutarkuojame per burokinę tarką ir paliekame pastovėt, kol ruošime kitus ingredientus.
2.
Riešutus sukapojame į nedidelius gabalėlius elektriniu smulkintuvu arba peiliu.
3.
Į vieną dubenį suberiame miltus, kakavą, kepimo miltelius bei cinamoną. Išmaišome.
4.
Į kitą dubenį (geriau didesnį) mušame kiaušinius, beriame cukrų ir žiupsnelį druskos. Gerai išplakame iki masė pabals ir jos tūris ženkliai padidės. Toliau plakdami pamažu supilame aliejų (arba tirpintą atvėsintą sviestą).
5.
Cukiniją lengvai nuspaudžiame nuo išsiskyrusio skysčio ir drauge su riešutais įmaišome į tešlą. Tada per kelis kartus suberiame miltų ir kakavos mišinį, kaskart išmaišydami, jog neliktų sausų miltų.
6.
Tešlą supilame į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą formą (aš kepiau kekso formoje).
7.
Kepame iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minutes. Ar pyragas iškepė patikriname mediniu pagaliuku - jei įsmeigus į storiausią vietą ištraukiate sausą, neapsivėlusį tešla, vadinasi iškepė, o jei ne - pakepkite dar 5 minutes ir vėl patikrinkite.
8.
Išėmus iš orkaitės leidžiame pyragui 10-15 min atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsiname ant grotelių.
9.
Atvėsusį pyragą galima (bet nebūtina) aplieti tirpintu šokoladu ir pabarstyti saujele smulkintų riešutų.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (56)
Viktorija
2021-07-27 13:48
Suuuper! Labai patiko jog gaunasi drėgnas, o ir cukinijas sunaudoti labai gera idėja ❤️ ATSAKYTI
Ela
2021-07-16 13:36
Laaabai skanus. Kepiau ne kartą. Ir svečiams labai patiko ATSAKYTI
Kepėja
2021-07-05 21:35
Labai geras pyragas, esu kepusi ne kartą. Tik paprastai dedu 3 kiaušinius, užtenka. Visų šokoladinių pyragų bėda ta, kad jie būna per sausi, tačiau šis cukinijų gardėsis išeina sodrus ir drėgnas. Ir kuo ilgiau pastovi, tuo skanesnis. :) Aliejaus paprastai irgi pilu iš akies, sakyčiau, apie trečdalį stiklinės. Rekomenduoju, cukinijų sezonas kaip tik prasideda. ATSAKYTI
Saulė
2020-12-31 08:53
Ačiū už receptą. Kepsiu Naujiesiems metams :) ATSAKYTI
Raimonda
2020-11-21 22:30
Išsikepiau tikrai skanus,tik as dali cukiniju moliugu pakeiciau.Ir cukraus maziau dejau. ATSAKYTI
Inesa
2020-11-10 17:10
Pats skaniausias cukiniju pyragas! Kai norisi ko nors šokoladinio ir dregno visada jį kepu! ATSAKYTI
Audrone
2020-11-01 11:31
Skanu man gavosi panašūs kaip obuolių pyrago skonis . ATSAKYTI
Ligita
2020-10-11 16:36
Labai ačiū už receptą tikrai,kad neatsibostantis.Kepu ir kaip pyragą ir iš tos receptūros keksiukus.Galima kiek vieną kart gauti skirtingą receptą. Įdėjus džiovintu spanguolių ar razinų o ir tą patį šokoladą ne ant viršau o į vidų. ATSAKYTI
Regina
2020-10-11 16:03
Puikus! ATSAKYTI
Gitana
2020-08-25 20:41
Pirmą kartą kepiau beveik pagal receptą, tik cukraus dėjau 150g. Antrą k. vietoj kepimo miltelių dėjau 1,5 a.š. sodos gesintos obuolių actu. Geriau iškilo ir to kepimo miltelių prieskonio nesijaučia. O receptas puikus. Ačiū ATSAKYTI
Toma
2020-08-29 12:18
o kiek pilate acto nugesinti soda? dekoju.
ATSAKYTI
Kepėja
2021-07-06 19:27
Užtenka šlakelio, 1 valg. šaukšto maždaug. ATSAKYTI
As
2020-08-08 17:25
Skanumelis,dėjau razinų. ATSAKYTI
Gražina
2020-07-21 12:59
Superinis receptukas. Aliejų pakeičiau į sviestą, dalį miltų pakeičiau į migdolinius miltus (tiesiog įdėjau tai ką turėjau :) ). Tikrai drėgnas, labai geros konsistencijos. Yra galimybė panaudoti cukinijos, kurios puikiai užderėjo... ATSAKYTI
Laima
2020-01-06 19:08
Aciu uz recepta - labai skanus keksas, bet as vietoj cukraus smulkintuvu pasmulkinau datuliu = saldumo uzteko, o keksas gavosi sveikesnis. Bandykit, mums patiko ATSAKYTI
Arūnė
2020-07-30 15:32
Kiek dėjote datulių? :) ATSAKYTI
Dalia
2019-11-20 09:27
Labai skanus,kepu ir kepu. ATSAKYTI
Lina
2019-10-11 11:04
Super pyragas.Visai šeimai patiko.Ačiū ATSAKYTI
Ir
2019-09-13 12:43
Nerealus!!! ATSAKYTI
Agnė
2019-09-04 14:28
O kokio dydžio cukinija turi būti, nes jeigu ją turi naminę iš daržo o ne iš parduotuvės ? svarstyklių neturiu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital