Šokoladinis cukinijų pyragas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 421)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 421)
Šokoladinis cukinijų pyragas
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šokoladinis cukinijų pyragas
Šokoladinis cukinijų pyragas
Šokoladinis cukinijų pyragas
Autorius apie receptą: Be galo drėgnas ir labai skanus pyragas. O pastovėjęs jis tampa tik dar skanesnis. Puikus būdas panaudoti cukinijas - kas ragaus, neatspės, iš ko pyragas pagamintas. Šį pyragą Be galo drėgnas ir labai skanus pyragas. O pastovėjęs jis tampa tik dar skanesnis. Puikus būdas panaudoti cukinijas - kas ragaus, neatspės, iš ko pyragas pagamintas. Šį pyragą tinka pagardinti riešutais, razinomis ar smulkintais šokolado gabaliukais. Kartais dar įdedu aguonų, irgi labai skanu. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
350 gramų cukinijų (gryno svorio)
4 vienetai kiaušinių (M dydžio arba 3 L dydžio)
200 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
180 gramų cukraus (arba pagal skonį)
100 gramų riešutų (arba šokolado gabalėlių ar džiovintų vaisių)
120 mililitrų aliejaus (neutralaus skonio, arba tirpinto sviesto)
3 šaukštai kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono (arba vanilinio cukraus)
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
100 gramų juodojo šokolado (nebūtina)
1 saujelė riešutų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Cukinijas sutarkuojame per burokinę tarką ir paliekame pastovėt, kol ruošime kitus ingredientus.
2.
Riešutus sukapojame į nedidelius gabalėlius elektriniu smulkintuvu arba peiliu.
3.
Į vieną dubenį suberiame miltus, kakavą, kepimo miltelius bei cinamoną. Išmaišome.
4.
Į kitą dubenį (geriau didesnį) mušame kiaušinius, beriame cukrų ir žiupsnelį druskos. Gerai išplakame iki masė pabals ir jos tūris ženkliai padidės. Toliau plakdami pamažu supilame aliejų (arba tirpintą atvėsintą sviestą).
5.
Cukiniją lengvai nuspaudžiame nuo išsiskyrusio skysčio ir drauge su riešutais įmaišome į tešlą. Tada per kelis kartus suberiame miltų ir kakavos mišinį, kaskart išmaišydami, jog neliktų sausų miltų.
6.
Tešlą supilame į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą formą (aš kepiau kekso formoje).
7.
Kepame iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minutes. Ar pyragas iškepė patikriname mediniu pagaliuku - jei įsmeigus į storiausią vietą ištraukiate sausą, neapsivėlusį tešla, vadinasi iškepė, o jei ne - pakepkite dar 5 minutes ir vėl patikrinkite.
8.
Išėmus iš orkaitės leidžiame pyragui 10-15 min atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsiname ant grotelių.
9.
Atvėsusį pyragą galima (bet nebūtina) aplieti tirpintu šokoladu ir pabarstyti saujele smulkintų riešutų.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (77)
Aurelija
2023-02-01 14:11
Labai skanus pyragas! Ačiū! ATSAKYTI
Irma
2022-09-23 15:59
Nuostabus receptas ATSAKYTI
Ausra
2022-09-12 11:06
Tobulas ATSAKYTI
Gabrielė
2022-09-09 21:21
Aš pasakysiu paprastai...esu žmogus, nuo gimimo nemėgstantis nieko saldaus...tik labai išskirtiniais atvejais, kartą per penkmetį suvalgau tą kvadratuką šokolado... šio pyrago suryjau lygiai pusę blėkos. Tai tiek. AČIŪ ❤️ ATSAKYTI
DL
2022-08-21 18:20
NUOSTABUS!!! Su lazdyno riešutais kepiau. Tobulas su juodos kavos puodeliu. Drėgnas ne persaldus. Tikrai kartosim. ATSAKYTI
Daiva
2022-08-01 20:42
Tobulas ATSAKYTI
Agne
2021-10-05 10:31
Šiek tiek norėtųsi šlapesnio pyrago, gal nereiktų cukinijų nuspausti? Dėjau 40g mažiau cukraus. Šiaip skonis neblogas, bandysiu dar :) ATSAKYTI
Dovilė
2021-12-24 22:44
Jei norite dar šlapesnio, žinoma, galite cukinijas nuspausti tik labai lengvai (bent šiek tiek nuspausti visgi patarčiau, kad pyragas gerai iškiltų). ATSAKYTI
Genovaite
2021-08-21 13:43
Dekoju už recepta, kuri Siandiena isbandziau ATSAKYTI
ERNA
2021-08-12 08:54
Iškepiau...Superinis receptas ATSAKYTI
Eva
2021-08-11 21:47
Ką tik iškepiau. Viską altlikau pagal receptą, bet skonis nesužavėjo. Be to, pyragas šiek tiek sausas. ATSAKYTI
Ina
2021-08-17 20:31
Galbūt perkepėte ar cukinjas labai smarkiai nuspaudėte? Nes man drėgnas ir tikrai labai skanus pavyko, kitą dieną gal net dar skanesnis ATSAKYTI
Eglė
2021-08-06 12:05
Labai skanus! :) ATSAKYTI
Vytautas
2021-08-02 21:48
kodėl aliejaus nebuvo galima užrašyti gramais? ATSAKYTI
Vardas
2021-08-11 16:54
1 ml = 1 g ATSAKYTI
Diana
2021-08-17 20:31
Tikrai taip :-) ATSAKYTI
Rūta
2022-09-02 10:45
Turbūt receptui didelio skirtumo nėra kiekių tikslume, bet aliejaus 1 ml tikrai nelygu 1 g :) ATSAKYTI
Indrė
2022-09-02 16:15
1 ml aliejaus yra 0.91 g, tai suapvalinus tikrai 1 lygu 1, apskaičiavus būtent šiam receptui, gramais tuomet aliejaus reikėtų 10 gramų mažiau, tai yra 109 g, tai nelabai jau čia ir skiriasi :) ATSAKYTI
Dalia
2021-08-02 18:01
Kaip jums gaunasi skanus cukinijų pyragas be kažko rūgštsus ATSAKYTI
Vytautas
2021-08-06 09:46
rūgštu? gal kitą kartą prieš gaminant paragaukite pačias cukinijas; gali būti dėl sausros jos pakeičia skonį ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital