Šokoladinis cukinijų pyragas

AUTORIUS:
Saulė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 290)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 290)
Šokoladinis cukinijų pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Be galo drėgnas ir labai skanus pyragas. O pastovėjęs jis tampa tik dar skanesnis. Puikus būdas panaudoti cukinijas, niekas kas ragaus, neatspės iš ko jis pagamintas. Šį pyragą Be galo drėgnas ir labai skanus pyragas. O pastovėjęs jis tampa tik dar skanesnis. Puikus būdas panaudoti cukinijas, niekas kas ragaus, neatspės iš ko jis pagamintas. Šį pyragą labai tinka pagardinti razinomis, riešutais ar smulkintais šokolado gabaliukais. Kartais dar įdedu aguonų, irgi labai skanu. (...daugiau) Saulė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
350 gramų cukinijų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
200 gramų kvietinių miltų
100 gramų riešutų (pasmulkintų, nebūtina)
0.5 stiklinės aliejaus
3 šaukštai kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Cukinijas sutarkuojame per burokinę tarką ir paliekame pastovėt, kol plaksime kiaušinius.
2.
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki baltumo. Pamažu supilame aliejų ir dar truputį paplakame.
3.
Cukiniją nuspaudžiame nuo išsiskyrusio skysčio ir drauge su riešutais įmaišome į tešlą. Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakava, druska ir cinamonu. Atsargiai viską išmaišome.
4.
Tešlą supilame į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą formą (aš kepiau kekso formoje) ir kepame iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45-50 minutes. Išėmus iš orkaitės leidžiame visiškai atvėsti.
Patarimai:
Pyragą dar labai tinka papuošti tirpintu juodu šokoladu :)
AUTORIUS: Saulė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (58)
Ligita
2020-10-11 16:36
Labai ačiū už receptą tikrai,kad neatsibostantis.Kepu ir kaip pyragą ir iš tos receptūros keksiukus.Galima kiek vieną kart gauti skirtingą receptą. Įdėjus džiovintu spanguolių ar razinų o ir tą patį šokoladą ne ant viršau o į vidų. ATSAKYTI
Regina
2020-10-11 16:03
Puikus! ATSAKYTI
Gitana
2020-08-25 20:41
Pirmą kartą kepiau beveik pagal receptą, tik cukraus dėjau 150g. Antrą k. vietoj kepimo miltelių dėjau 1,5 a.š. sodos gesintos obuolių actu. Geriau iškilo ir to kepimo miltelių prieskonio nesijaučia. O receptas puikus. Ačiū ATSAKYTI
Toma
2020-08-29 12:18
o kiek pilate acto nugesinti soda? dekoju.
ATSAKYTI
Toma
2020-08-29 12:18
o kiek pilate acto nugesinti soda? dekoju.
ATSAKYTI
Vaida
2020-08-11 09:54
Kažin kodėl man śis pyragas neiśkyla? Atrodo darau viska pagal receptă. ATSAKYTI
Aistė
2020-08-18 10:23
Šiaip pyragas nuo cukinijų gana drėgnas, sunkokas, tai jis laaabai smarkiai nekils, bet galite kiek daugiau kepimo miltelių įdėti :) ATSAKYTI
As
2020-08-08 17:25
Skanumelis,dėjau razinų. ATSAKYTI
Gražina
2020-07-21 12:59
Superinis receptukas. Aliejų pakeičiau į sviestą, dalį miltų pakeičiau į migdolinius miltus (tiesiog įdėjau tai ką turėjau :) ). Tikrai drėgnas, labai geros konsistencijos. Yra galimybė panaudoti cukinijos, kurios puikiai užderėjo... ATSAKYTI
Laima
2020-01-06 19:08
Aciu uz recepta - labai skanus keksas, bet as vietoj cukraus smulkintuvu pasmulkinau datuliu = saldumo uzteko, o keksas gavosi sveikesnis. Bandykit, mums patiko ATSAKYTI
Arūnė
2020-07-30 15:32
Kiek dėjote datulių? :) ATSAKYTI
Dalia
2019-11-20 09:27
Labai skanus,kepu ir kepu. ATSAKYTI
Lina
2019-10-11 11:04
Super pyragas.Visai šeimai patiko.Ačiū ATSAKYTI
L
2019-09-27 11:06
Ar 350 g cukinija turi sverti, dar nenuskusta, su neisimtom seklom? Ar 350 g turi svert jau sutvarkyta, sutarkuota? ATSAKYTI
Greta
2019-09-27 14:11
Aš šiam pyragui sveriu jau išvalytą :) ATSAKYTI
L
2019-10-07 11:40
Ačiū! :) ATSAKYTI
Ir
2019-09-13 12:43
Nerealus!!! ATSAKYTI
Agnė
2019-09-04 14:28
O kokio dydžio cukinija turi būti, nes jeigu ją turi naminę iš daržo o ne iš parduotuvės ? svarstyklių neturiu ATSAKYTI
Rita
2019-08-29 14:25
šiandien vėl kepu.kažkaip neatsibosta jis.mėgsta visi ką pavaišinu. ATSAKYTI
Jonas
2019-08-19 17:02
Labai skanus pyragas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital