Citrininis šilauogių totas su maskarponės kremu - receptas žingsnis po žingsnio

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Citrininis šilauogių totas su maskarpone

Skonių pilna vasara – tobulas metas gaminti, ragauti, atrasti. Uogos, nokstančios soduose ir skanautojų laukiančios ant turgaus prekystalių, yra vienas gardžiausių vasaros desertų. Išragavę jų pilnas saujas, uogomis gardinkite desertus. Jie bus gaivesni, lengvesni, spalvingesni – tokie, kokių labiausiai norisi šiltuoju metų sezonu.

Vasaros saulėje sunokusių šilauogių ir rūgščių citrinų derinys – vienas tų, kuriuos drąsiai galima vadinti tobulais. Saldumas ir rūgštumas vienas kitą papildo, praturtina ir subalansuoja.

Citrininis tortas su šilauogėmis – tikras vasaros tortas. Jo sluoksniuose: sodraus skonio, drėgni, sunkesnės tekstūros biskvitai su šilauogėmis, citrinų kremas ir švelnus citrininis maskarponės kremas.

Jums tikrai patiks, jei mėgstate kremiškus biskvitinius tortus ir uogas desertuose. Kiekvienas šio torto gabalėlis – pilnas gaivumo ir malonų saldžiarūgščių skonio natų. Lyg besitęsiančios vasaros pažadas. 
 

Citrininis tortas su šilauogėmis


Biskvitui:

  • 2 ½ stiklinės (350 g) kvietinių miltų (550C)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. druskos
  • 200 g minkšto sviesto
  • ½ stiklinės (100 g) cukraus
  • ¼ stiklinės (50 g) rudojo cukraus
  • 4 didelių kiaušinių
  • 1 arb. š. vanilės pastos
  • ½ stiklinės (125 g) riebios grietinės
  • ½ stiklinės (125 g) pieno
  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės
  • ½ stiklinės (125 g) citrinų sulčių (apie 3-4 citrinų)
  • 250 g šilauogių
  • 1 valg. š. miltų

Kremui:

  • 400 g maskarponės
  • ¾ stiklinės (98 g) miltelinio cukraus
  • 1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės (35–36 proc.)
  • 3 valg. š. citrinų kremo (žr. receptą čia)

Pertepimui:

Aptepimui:

  • 125 g maskarponės
  • ¼ stiklinės (32 g) miltelinio cukraus
  • ½ stiklinės (125 g) riebios grietinėlės (35–36 proc.)

Papuošti:

  • citrinų riekelių
  • šilauogių
  • ramunėlių
  • miltelinio cukraus

1. Iškepkite biskvitus. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.


2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Atidėkite į šalį.


3. Minkštą kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu plakite apie minutę. Suberkite cukrų, rudąjį cukrų ir plakite dar penkias minutes.


4. Po vieną įmuškite ir įplakite kiaušinius. Įmaišykite vanilės pastą.


5. Suberkite miltų mišinį ir trumpai išplakite, kol produktai susimaišys.Toliau lėtai plakdami, įmaišykite grietinę, pieną, citrinų žieveles ir citrinų sultis. Neplakite ilgai, tik kol produktai susimaišys. Perplakus tešlą, biskvitas praras savo minkštumą, malonų drėgnumą.


6. Šilauoges sumaišykite su šaukštu miltų.


7. Keliais lengvais judesiais įmaišykite uogas į tešlą, kad pasiskirstytų joje maždaug tolygiai.Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).


8. Pasiruoškite tris 20-22 cm skersmens kepimo formas. Jei neturite vienodų, galite naudoti skirtingas, tik panašaus skersmens. Biskvitams iškepus, kraštus apipjausite taip, kad visi būtų vienodo skersmens.

9. Kepimo formų dugną išklokite kepimo popieriumi, tuomet tą popierių ir kepimo formų kraštus patepkite sviestu.


10. Tešlą lygiomis dalimis paskirstykite į kepimo formas, paviršių išlyginkite.


11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 22-25 minutes. Ar biskvitas jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro, jis turi būti švarus.

12. Biskvitus atvėsinkite. Tuomet, jei naudojote šiek tiek skirtingo dydžio (20-22 cm) kepimo formas, aštriu peiliu apipjaukite biskvitų kraštus taip, kad visi būtų vienodo dydžio.


13. Išplakite kremą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.


14. Dubenyje maskarponę elektriniu plakikliu paplakite su milteliniu cukrumi, kol produktai susimaišys, bet ne ilgiau – perplakta maskarponė sušoks į gumuliukus.


15. Toliau plakdami vidutiniu greičiu plona srovele supilkite grietinėlę. Tada plakiklio greitį padidinkite ir plakite, kol susidarys tvirtas, tirštas kremas (neperplakite!). Įmaišykite citrinų kremą.


16. Susluoksniuokite tortą. Pirmąjį biskvitą dėkite ant lygios lėkštės ar padėklo (apverskite jį apatine dalimi į viršų). Apjuoskite torto formos žiedu (borteliu), kuris leis tortui sustingti norimos formos.


17. Aptepkite dviem-trimis šaukštais citrinų kremo.


18. Ant viršaus tolygiai paskleiskite maždaug trečdalį citrininio maskarponės kremo.


19. Dėkite antrą biskvitą (apatine dalimi į viršų), lengvai paspauskite delnais.


20. Aptepkite dviem-trimis šaukštais citrinų kremo, tuomet – antru trečdaliu citrininio maskarponės kremo.


21. Dėkite trečiąjį biskvitą, lengvai paspauskite delnais.


22. Aptepkite likusiu citrinų kremu kremu ir likusiu citrininiu maskarponės kremu. Dėkite į šaldytuvą ir palikite stingti pernakt.


23. Papuoškite. Nuimkite torto formos žiedą (bortelį).


24. Torto kraštų ir viršaus aptepimui išplakite tokį pat kremą, kaip pertepimui, tik be citrinų kremo. Plaktu kremu aptepkite torto kraštus ir viršų.


25. Citriną supjaustykite labai plonomis riekelėmis. Nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, kad būtų kuo sausesnės. Priglauskite prie torto kraštų. Torto viršų papuoškite šilauogėmis, ramunėlių žiedais. Apiberkite milteliniu cukumi.


26. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
 

 

 

Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Jonė
2023-09-19 12:35
Ar galima dėti šaldytas šilauogias? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital