Kreminis cukinijų troškinys su vištiena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Kreminis cukinijų troškinys su vištiena
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kreminis cukinijų troškinys su vištiena
Kreminis cukinijų troškinys su vištiena
Kreminis cukinijų troškinys su vištiena
Autorius apie receptą: Šis troškinys yra skaniausias cukinijų patiekalas, kokį teko valgyti iki šiol! Net sunku žodžiais apsakyti, kokio gardumo jis pavyksta! Kreminis, švelnus, tačiau tuo pačiu ir Šis troškinys yra skaniausias cukinijų patiekalas, kokį teko valgyti iki šiol! Net sunku žodžiais apsakyti, kokio gardumo jis pavyksta! Kreminis, švelnus, tačiau tuo pačiu ir ryškaus skonio. Tikrai labai raginu pasigaminti patiems ir įsitikinti. Beje, vištieną galima keisti ir kita mėsa ar pvz. avinžirniais ar tiesiog praleisti. Tuomet gausis toks pikantiškas cukinijų padažiukas, kuris puikiai tiks kaip garnyras ar pvz. pagardinti makaronams. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas cukinijų (gryno svorio, naudojau jaunas)
500 gramų vištienos krūtinėlės (arba šlaunelių mėsos)
200 gramų grietinės
5 vienetai saulėje džiovintų pomidorų (arba 1 v.š. pomidorų pastos arba 2 v.š. mėgiamo pomidorų padažo)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
2 šaukšteliai rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio (nebūtina)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
pagal skonį prieskonių vištienai (mėgiamų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
1 saujelė žalumynų (petražolių, bazilikų, svogūnų laiškų ar kt.)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros (kaitinimas - viršus+apačia, su ventiliatoriumi).
2.
Cukinijas supjaustyti postambiais gabalėliais (aš pjausčiau pirmiausia storesniais griežinėliais, tuomet juos - keturias dalis). Sudėti į dubenį, pilti apie 2 v.š. aliejaus, berti paprikos miltelius, pagal skonį druskos ir pipirų ir gerai išmaišyti.
3.
Cukinijas vienu sluoksniu paskleisti kepimo skardoje, paskirstant taip, kad gabalėliai kuo mažiau liestųsi vienas prie kito. Kepti iki 200 C įkaitintos orkaitės viduryje 15-20 minučių, kol suminkštės ir gražiai apskrus.
4.
Kol kepa cukinijos, pasiruošti troškinį. Vištieną supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais, svogūną ir česnako skilteles smulkiai sukapoti.
5.
Į keptuvę pilti 1 v.š. aliejaus, įkaitinti, berti svogūnus ir maišant kepti 3-4 min iki bus skaidrūs. Suberti česnakus ir maišant pakepti dar apie 30 sekundžių.
6.
Į keptuvę dėti vištieną, berti pagal skonį mėgiamų paukštienos prieskonių ir gerai išmaišyti, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų. Maišant kepti iki vištiena švelniai apskrus ir bus beveik iškepusi.
7.
Saulėje džiovintus pomidorus sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės (arba susmulkinti mažais kubeliais). Dėti į keptuvę su vištiena ir pakepti apie minutę, nuolat maišant, kad tolygiai pasiskirstytų.
8.
Į keptuvę su vištiena dėti orkaitėje iškeptas cukinijas ir grietinę, berti džiovintą raudonėlį (jei naudojate). Gerai išmaišyti ir dar truputį pakaitinti (neužvirinant), kad viskas sušiltų ir skoniai susijungtų.
9.
Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Patiekiant galima pabarstyti žalumynais - petražolėmis, bazilikais ar svogūnų laiškais.
Patarimai:
Cukinijas naudojau jaunas, todėl jų nelupau ir nevaliau. Jei naudosite ūgtelėjusiais, pirmiausia išpjaukite sėklų dalį. O jei cukinijų žievelė jau storoka, ją nulupkite.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Asta
2023-08-10 16:28
Be galo skanu, tikrai kartosiu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital