Patys greičiausi marinuoti agurkai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 287)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 287)
Marinuoti agurkai žiemai
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Marinuoti agurkai žiemai
Marinuoti agurkai žiemai
Autorius apie receptą: Taip agurkus daro mano anyta ir jos agurkėliai man visada būdavo patys skaniausi. Kai paprašiau recepto, net nepatikėjau, kad jie taip lengvai pagaminami. Prieskonius galite Taip agurkus daro mano anyta ir jos agurkėliai man visada būdavo patys skaniausi. Kai paprašiau recepto, net nepatikėjau, kad jie taip lengvai pagaminami. Prieskonius galite drąsiai koreguoti pagal save, pvz. įdėti krapų ar įpjautyti čili pipiro, jeigu mėgstate. Jeigu nerandate prieskonių konservavimui mišinio, vietoje jo tiesiog įdėkite juodųjų ir kvapniųjų pipirų, garstyčių, kalendrų grūdelių. Beje, jeigu norite dar traškesnių agurkėlių, prieš marinuodami juos bent keletui valandų (galima ir per naktį) palaikykite užpylę šaltu vandeniu. Tas ypač aktualu, jeigu naudojate pirktinius agurkus, o ne šviežiai skintus. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį agurkų (kiek telpa į 0.75l stiklainį)
4 skiltelės česnako
4 šaukšteliai cukraus (nubrauktų, naudoju Panevėžio plius)
3 šaukšteliai druskos (nubrauktų)
40 mililitrų acto 9%
1 šaukštas prieskonių konservavimui
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Agurkus švariai nuplaunu ir nupjaustau kotelius. Dideliame puode užverdu vandens, agurkus sudedu į kiaurasamtį ir kelioms sekundėms panardinu į verdantį vandenį. Teko skaityti, kad kai kurios šeimininkės agurkų nepliko ir irgi skaniai gaunasi, bet nupilkau - taip jie talpiau sugula į stiklainius.
2.
Tada į švariai sodos tirpalu išplautus ir iškaitintus 0.75 l talpos stiklainius dedu kelias česnako skilteles (aš mėgstu česnaką, todėl jo dedu daug, bet jeigu nemėgstate, galite dėti mažiau ar net visai nedėti) ir šaukštą prieskonių konservavimui mišinio (būna pirkti parduotuvėse). Į stiklainius “ankštai” dedu agurkus, ant jų beriu cukrų, druską, pilu actą ir viską iki viršaus užpilu verdančiu vandeniu. Jeigu naudosite kitokios talpos stiklainius, ingredientų kiekį tiesiog proporcingai padidinkite.
3.
Stiklainius iškart užsuku švariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Jeigu nerimaujate, ar druska ir cukrus ištirps, galite stiklainius truputį papurtyti, bet aš to net nedarau, nes visada gerai nuo karšto vandens ir taip ištirpsta.
4.
Stiklainius sustatau ant rankšluostėlio dangteliais žemyn. Labai šiltai apkloju (kaldromis, pūkinėmis striukėmis) ir palieku per naktį ar net truputį ilgiau kol visiškai atvės.
5.
Agurkus laikau vėsiame rūsyje.
Patarimai:
Mums patinka stipresnio skonio agurkėliai, tokie sūresni, nesaldūs, su išreikšta rūgštele. Bet jeigu mėgstate švelnesnius agurkus, galite druskos ir acto kiekį sumažinti arba agurkus užpilti kitokiu savo mėgstamu marinatu (pvz. kaip šiame recepte esantis).
Kadangi šis konservavimo būdas yra be papildomų kaitinimų ir pasterizavimų, itin svarbu švara - gerai išplauti ir iškaitinti stiklainiai, švarios rankos ir rankšluosčiai, švarūs (geriausiai nauji) dangteliai. Agurkus irgi svarbu labai gerai nuplauti ir gerai nuplikyti verdančiu vandeniu (kiaurasamčio su plikomais agurkais neperpildykite, kad tikrai visi agurkai panirtų). Nesilaikant švaros konservai gali gerai neišsilaikyti per žiemą.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (21)
Aistė
2023-08-03 22:05
Nevalgomi… Labai sūrūs. ATSAKYTI
Alva
2023-08-21 22:19
Ar tikrai dėjote visko pagal receptą? Gal mažesnius stiklainius naudojot? Nes man pats tas tokios proporcijos, labai skanūs agurkai. Jau treti metai, kaip pagal šį receptą darau ATSAKYTI
Lina
2022-08-25 11:06
Super receptas labai greitas.As dejau tik dvi skiltelės česnako ir tik krapų žiedų ,naudojau obuolių acta(Heinz) 50 g ,nes jis tik 5% stiprumo. Po 3 savaičių paragavau, man gavosi tokie duonos skonio,ne rūgštus. Labai patiko Stiklainių nekaitinu niekada ,indaplovės plauna švariai . Svarbu šiltai apkloti. Ir daug reiškia agurkai tiesiai iš daržo,jeigu perkate tai gali ir pabalti. ATSAKYTI
Asta
2021-08-08 09:23
Keliems 0,7 l talpos stiklainiams šios prieskonių proporcijos gal kas supratot? ATSAKYTI
Dovilė
2022-07-04 15:03
Ingredientų kiekiai nurodyti vienam 0.75l stiklainiui ATSAKYTI
Nerijus
2021-07-02 15:08
Super receptas! ATSAKYTI
Aleksa
2019-09-04 13:06
Ir aš šiemet pabandžiau. Puikus rezultatas, ačiū už receptą
ATSAKYTI
Klementina
2019-07-17 20:19
Čia ant kokios talpos stiklainio? ATSAKYTI
Diana
2019-07-18 17:20
Parašyta 2-ame gaminimo eigos punkte (naudoti 0.75l stiklainiai). ATSAKYTI
Daiva K.
2018-07-13 13:50
Pries keleta dienu isbandziau si recepta. Viena stiklainiuka smalsumo vedami atidarem po 5 dienu - aciu sio recepto autorei, tikrai skanus, traskus agurkeliai ir greitas darbas. Rekomenduojam! ATSAKYTI
Rima
2018-07-11 16:22
Ačiū jums už gerus receptus ir patarimus, šiandien gaminsiu pagal jūsų receptą. ATSAKYTI
Sandra
2017-08-22 17:10
As pagaminau pries dvi savaites pagal sita recepta ir viskas gerai laikos, grazus argukeliai. Laukiam ziemos ragavimui :) ATSAKYTI
Lina
2017-08-22 11:46
Man taip pat pabala, kodėl? ATSAKYTI
Augustina
2017-08-22 17:08
Aš daug metų pagal tokį pat receptą darau, tik vietoje paprasto acto dedu obuolių actą ir nepabala niekad. Dažniausios pabalimo priežastys gali būti nepakankamai gerai iškaitinti stiklainiai arba nepakankamai sterilūs/sandarūs dangteliai. Arba dar seni dangteliai, nes irgi nešvarumų, kad ir sunkiai matomų, gali būti užsilikę. Aš dangtelius kasmet keičiu ir niekad nei pabala, nei nušauna. Darant tokiais greitais receptais švara ir sterilumas, tiek taros, tiek įrankių, tiek rankų ir t.t. daug svarbesni negu kai pasterizuojama, nes pasterizuojant kaitinimas dar vyksta po visko, tai mikroorganizmai, gadinantys konservus, žūva. Bet jeigu laikysitės švaros, šis receptas tikrai geras ir niekad kitaip nedarau.

Na ir dar labai svarbu apverstus stiklainius tikrai šiltai apkoti (klokit kuo tik turite - kaldromis, striukėmis, per daug nebus), kad jie atvėstų labai pamažu. O visiškai atvėsusius (bet jau visiškai visiškai) laikykite vėsiai. Šiltas laikymas dar nei vienam konservui nepadėjo. ATSAKYTI
Ingrida
2017-08-22 09:54
Padariau pagal šį receptą, bet gaila visi pabalo. Tad gryžau prie savo seno recepto ATSAKYTI
Lina
2017-08-22 11:47
Koks jūsų senas? ATSAKYTI
Kriste
2017-08-21 22:52
Atsiprasau, tos cukraus, druskos, acto proporcijos 0,75 stiklainiui? Ar ne per rūgštu? ATSAKYTI
Dovilė
2017-08-21 23:37
Na mūsų šeimynai ne per rūgštu, agurkėliai gaunasi tokie saldžiarūgščiai, stipraus skonio. Bet jeigu nerimaujate, galite proporcijas pakeisti ir į kitas savo mėgstamas, o iš šio recepto tiesiog pasiskolinti gaminimo būdą, nes na kiek žmonių tiek ir skonių juk :) Arba pabandykite vieną stiklainiuką tokį pasidaryti, paragaukite ir žiūrėkite, ar patiks. Nors mums labai jie skanūs, draugams irgi visada patinka, dar niekas nesakė, jog per rūgštu :) ATSAKYTI
petras
2017-09-17 15:05
galit pilti ir 20 mililitru as taip darau jau 7 metai ir gerai yra ATSAKYTI
Vida
2017-08-20 17:17
Ir as taip darau,tik sudejus prieskonius i stiklainius,uzpilu verdanciu vandeniu,po to nupilu ir uzverdu vandeni,tada i stiklainius dedu druska,cukru,acta ir uzpilu verdanciu vandeniu,uzsuku metaliniais dangteliais ir stipriai pakratau,kad istirptu druska ir cukrus,apverciu ir uzkloju,ner geresnio ir greitesnio marinavimo budo... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital