Nostalgiški rageliai su kremu - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Rageliai vamzdeliai su kremu
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės

Jei norite artimuosius nustebinti dailiai atrodančiu skanėstu - užkandžiu ar desertu - šis receptas Jums patiks! Sluoksniuotos tešlos rageliai tikriausiai daugeliui primins vaikystę - būtent tokiu skanėstu dažnas būdavomae palepinami. Tiesa, sluoksniuotos tešlos rageliai - vienas iš tų gardėsių, kurie atrodo gana dailiai ir net įmantrokai, tačiau, patikėkite, viskas labai paprasta. Jums net nereikės pirkti specialių formelių, parodysiu, kaip jas padaryti iš kepimo popieriaus ir folijos. Pradedam?

 

6 rageliams reikės:

  • 2 vnt. sluoksniuotos tešlos lapų (naudojau standartinius, šaldytus 10*19 cm lapelius)
  • 1 vnt. mažo kiaušinio
  • sezamo sėklų (nebūtina, naudojau ne saldiems rageliams)

 

Pradedame nuo formelių!

 

1. Galite pasiruošti iš karto 6 formeles ar mažiau ir kepti ragelius per kelis kartus ant tų pačių formelių. Kepimo popierių sukarpykite maždaug 20*30 cm, o foliją - 30*40 cm stačiakampiais. Keli centimetrai į vieną ar kitą pusę didelio skirtumo nepadarys. Vėliau pastebėsite, kad formelės gerokai didesnės už ragelius - taip darome tyčia, kad iškepusius ragelius būtų patogiau nuimti.

Kepimo popieriaus kampą šiek tiek užlenkti (nebūtina, bet man taip buvo patogiau vynioti) ir susukti į kūgį. 

 

 

 

 

2. Neatleidžiant susukto kepimo popieriaus kūgio, jį suvynioti į foliją. Išsikišusius folijos kraštus užlenkti į vidų.

 

 

 

 

 

Dabar ruošiame ragelius:

 

1. Jei naudojate šaldytą tešlą, ją išdėliokite ant nelipnaus paviršiaus (aš naudoju silikoninį kilimėlį, bet galima ir tiesiog pamiltuoti stalą). Pridenkite švariu rankšluostėliu ir palikite atitirpti.

 

 

2. Atšilusią tešlą iškočiokite iki maždaug dvigubo ilgio.

 

 

3. Kiekvieną tešlos lapą supjaustykite į tris ilgas juostas.

 

 

4. Tešlos juostą sukite aplink kūgio formelę, pradedant nuo smailojo galo. Juostą aplink formelę sukite taip, kad vienas tešlos kraštelis "užliptų" ant kito, t.y. tešlos sluoksniai turi iš dalies persidengti. Jei vynioti nesiseka ypatingai dailiai, nesijaudinkite, kepdama telša pasipučia galutinė vazmdelio forma pavyksta graži. Labai spausti nereikia, bet ir nevyniokite labai laisvai. Likusį galiuką pakiškite po tešlos krašteliu. 

Folijos prieš tai niekuo netepiau, bet, jeigu naudojate labai ploną ar lengvai plyšti linkusią foliją, ją, prieš vyniojant tešlą, galite lengvai sutepti aliejumi.

 

 

 

5. Ragelius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą taip, kad nesiliestų tarpusavyje. Aptepkite kiaušinio plakiniu. Jei ruošiate ne saldžius ragelius, labai tinka pabarstyti sezamo sėklomis.

 

 

 

 

6. Kepkite iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, režimas su vėjeliu, apie 10 minučių, be vėjelio - apie 12 minučių, kol tešla išsipūs ir švelniai parus. Išimkite iš orkaitės ir, vos tik rageliai ir folija bus pakankamai atvėsę, kad galima būtų prisiliesti, viena ranka atsargiai suimkite formelės viršų (folijos dalį), o kita ranka švelniai, judinant į šonus, traukti ragelį nuo formos. Ragelius atidėti ir palikti atvėsti kambario temperatūroje. Ant tų pačių formelių galite dar kartą vynioti tešlą ir toliau kepti ragelius, jei jų ruošite daugiau.

 

 

 

O dabar ruošiame įdarą! Jo siūlau tris variantus + vieną :) Kiekvieno kiekis užteks maždaug 6 rageliams.

 

Varškės kremui reikės:

  • 100 gr varškės (drėgnesnės ar petrintos sausesnės)
  • 100 ml riebios plakamosios grietinėlės (naudojau 36%)
  • 1 šaukšto cukraus pudros
  • 1 šaukšto citrinos sulčių

 

Šaltą (lengviau plakasi) grietinėlę išplakti iki standumo, beplakant suberti cukraus pudrą ir supilti citrinos sultis. Grietinėlę atsargiai išmaišyti su varške. Galima apie pusvalandį palaikyti šaldytuve.

 

 

Karameliniam kremui reikės:

  • 150 gr maskarponės sūrio
  • 150 gr karamelizuoto kondensuoto pieno

 

Karamelizuotą kondensuotą pieną truputį pašildyti, kad šiek tiek suskystėtų. Išmaišyti su maskarponės sūriu. Galima apie pusvalandį palaikyti šaldytuve.

 

 

Pikantiškam kremui reikės:

  • 2 vnt. nedidelių kietai virtų kiaušinių
  • 150 gr fermentinio sūrio
  • 1 skiltelės česnako
  • majonezo

 

Kiaušinius, česnaką ir sūrį smulkiai sutarkuoti ir išmaišyti su majonezu. 

+dar vienas pikantiško įdaro variantas: 1 kiaušinį pakeiskite 0.5 vnt. avokado - jį smulkiai supjaustykite ir išmaišykite su sūrio mase.

 

Įdarome ragelius!

 

1. Paruoštą įdarą sudėkite į konditerinį maišelį, su didesniu antgaliu. Jei tokio neturite, puikiai tiks storesnio plastiko maišelis, pvz., skirtas šaldymui ir, sudėję kremą, nukirpkite kamputį.

2. Į ragelius įspauskite norimo įdaro ir skanaus!

3. Saldžius ragelius labai tinka pabarstyti cukraus pudra.

 

Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės

 

Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės

 

Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės

 

Beje:

  • Įdarytus ragelius galima patiekti iš karto ar laikyti šaldytuve iki 2 dienų, jie tik nežymiai suminkštėja, bet išlieka tvirti ir skanūs. Galite ragelius paruošti ir iš anksto, o įdaryti prieš pat patiekiant. Tokiu atveju iškepusius, atvėsusius ragelius sandariame inde, kambario temperatūroje galite saugoti 3 - 4 dienas.
  • Ragelius galite ruošti ir mažesnius - tuomet kiekvieną atšildytą tešlos lapą pjaukite ne į 3, o 6 dalis. Atitinkamai mažesnis ruoškite ir formeles.
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Reda
2020-01-26 10:14
Ačiū,tikrai sūnui iškepsiu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital