Karamelinė Latte kava

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Karamelinė Latte kava
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Karamelinė Latte kava
Karamelinė Latte kava
Karamelinė Latte kava
Autorius apie receptą: Turbūt nesuklysiu sakydama, jog karamelinė latte yra turbūt populiariausia latte kavos variacija, neskaičiuojant tradicinės. Ir nieko keisto - subtilus karamelės saldumas Turbūt nesuklysiu sakydama, jog karamelinė latte yra turbūt populiariausia latte kavos variacija, neskaičiuojant tradicinės. Ir nieko keisto - subtilus karamelės saldumas šioje kavoje tobulai susiderina su kavos karstelėjimu ir minkštute pieno puta. Ar žinojote, kad šią latte namuose pasigaminti visiškai paprasta? Parodysiu kaip. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 mililitrų kavos (stiprios, aš ruošiau iš Aroma Gold Crema kavos pupelių)
300 mililitrų pieno (tinka tiek paprastas, tiek mėgiamas auginalinis)
2 šaukštai karamelės sirupo (pirktinio arba naminio, žr. patarimus)
Patiekiant:
šiek tiek plaktos grietinėlės
šiek tiek juodojo šokolado (naudojau Schogetten)
šiek tiek karamelės sirupo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Kavą paruoškite savo mėgiamu būdu. Aš ruošiau french press kavinuku pagal šiuos patarimus.
2.
Į kiekvienos stiklinės ar puodelio dugną įpilkite karamelinio sirupo (jo kiekį galite koreguoti pagal savo skonį ir saldumo pomėgį).
3.
Ant viršaus pilkite kavą ir išmaišykite, kad karamelė tolygiai pasiskirstytų kavoje.
4.
Jei gaminate karštą kavą, pieną pašildykite, o jei gaminate šaltą - į kiekvieną stiklinę galite įdėti po keletą ledukų. Jei norite, tiek karštą, tiek šaltą pieną galite dar išplakti, jog suputotų, tada jis labai estetiškai susisluoksniuoja (plakite elektriniu plaktuvu ar french press'u kaip čia).
5.
Karamelinės Latte viršų papuoškite plakta grietinėle, galite pabarstyti smulkintu juodu šokoladu ir apšlakstyti karamelės sirupu.
Patarimai:
Karamelinio sirupo rasite daugelyje didesnių prekybos centrų, bet aš dažniausiai naudoju naminę karamelę, kurią ruošiu pagal šį receptą.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital