Savaitgaliui artėjant - 29 skanutėliai šašlykų marinavimo receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-05-27
Šašlykų receptai
@ Shutterstock

Tikriausiai vienas populiariausių šiltų savaitgalių atributų - spragsinčios malkos ir kepamų šašlykų kvapas. Atrinkome, išbandėme ir rekomenduojame net 29 puikius šašlykų receptus skaniam savaitgaliui. Rasite ir klasikinių, ir įmantrių, ir vos per pusvalandį marinuojamų!

 

O jeigu ieškote, ne tik receptų, bet ir daugiau patarimų, kaip pasirinkti mėsą, kaip marinuoti ir kepti, rekomendame perskaityti šį puikį straipsnį.

 

Siūlome rinktis net iš 29 puikiausių LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptų!

 

Sultingo šašlyko paslaptis - nuoširdus jo minkymas, galite šį darbą patikėti stipresniems draugams, nes nuo minkymo stiprumo priklausys galutinis rezultatas! Receptas ypač praverčia, kai iš vakaro pamirštate pasimarinuoti šašlyką ar netikėtai nusprendžiate nulėkti į gamtą. Receptą išbandėme daugybę kartų, rekomenduojame ir Jums!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kvapnus ir minkštas šašlykas. Paruošimui tikrai nereikia jokių įmantrių ingredientų, o marinavimui reikės vos kelių valandų. Prieš kepant nepamirškite nubraukti svogūnų, nes jie kepdami svyla.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamas, labai gardus ir minkštas vištienos šašlykas. Tiekiamas su puikiaus skonio, šiek tiek aštrumo turinčiu padažu, bet galima rinktis ir kitokį ar tiesiog apšlakstyti citrinos sultimis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Idėja gali pasirodyti kiek neįprasta, bet išbandyti ją tikrai verta! Šašlykai iškepa minkšti ir labai sultingi, mėsa itin kvapni ir šalia net nereikės pomidorų padažo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Visada pasiteisinantys šašlykai - minkšti, sultingi ir labai gardūs. Tinka tiekti su tortilijomis, marinuotais svogūnais ir pabarstyti granatų sėklomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Puikus, klasikinis ir tikriausiai daugeliui žinomas šašlykų marinavimo būdas - su kefyru! Dar jo neišbandėte? Būtinai paragaukite su kefyru marinuotų šašlykų ir vienintelis dalykas, kurio gailėsitės, bus, kad nepadarėte to anksčiau! Kefyre marinuota mėsa būna itin minkšta ir sultinga.

Receptą rasite čia.

Pamarinuoti tinka vos porą valandų, laikant uždengtą indą kambario temperatūroje. Tad jei netikėtai sugamanysite paiškylauti, galite greitai užmarinuoti mėsą ir keliauti į gamtą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu neatsispiriate klasikiniam acto ir svogūnų marinatui, siūlome pabandyti šiek tiek sveikesnę jo alternatyvą - marinuoti su obuolių actu! Mėsytė iškepa minkštutė, sultinga ir aromatinga.

Receptą rasite čia.

Labai skanus ir sultingas šašlykas. Alų jam tinka naudoti tamsų, nes jis stipresnio skonio, bet  galite rinktis ir bet kokią kitą savo mėgstamo alaus rūšį. Nealkoholinis alus tinka kuo puikiausiai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Kvapnus šašlykas tiems, kas mėgsta aštriau paruoštą mėsą. Jeigu neturite rozmarino, galite pakeisti ir kitokiomis žolelėmis ar net kalendros sėklomis, jų skonis čia puikiai derės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kuriam kepsnines ir liekame pietauti lauke. Jeigu dar nesate išbandę šašlykų marinuoti obuolių sultyse, rekomenduojame tą būtinai padaryti, nes taip marinuotų šašlykų skonis tiesiog puikus, sultingas ir minkštutis.

Receptą rasite čia.

Šašlykai su garstyčiomis, pomidorų padažu ir majonezu. Taip, būtent taip - su majonezu. Šašlykai iškepa minkšti ir sultingi, su pikantišku prieskoniu.

Receptą rasite čia.

Jeigu pabodo ant grilio kepti kiaulieną, siūlome išsikepti vištienos! Pamarinuoti ją pakaks tiek laiko, kol sudegs malkos ir įšils grilis. Na, o jeigu norite pasiruošti iš anksto, pvz., iš vakaro, tinka ir taip - vištienos skonis bus dar sodresnis.

Receptą rasite čia.

Kvapnūs ir aštresni šašlykai, kurie sužavės kiekvieną. Šiuos šašlykus galima marinuoti ir tik porą valandų, tuomet jie bus aštrūs iš išorės, o viduje sultingi, švelnaus skonio ir labai gardūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Kai dar džiugina orai, galima pasimėgauti skaniu šašlyku - mėsytė iškepa minkšta ir sultinga! Tobula su ryžiais, daržovėmis ar kitu mėgstamu garnyru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Gazuotas mineralinis vanduo marinuojamai mėsai priduoda minkštumo sultingumo. Su šiuo receptu galite improvizuoti, bet svarbu pastebėti, kad reikėtų atkreipti dėmesį į pasirinkto mineralinio sūrumą - kuo jis sūresnis, tuo mažiau papildomai dėkite druskos į mėsą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Sultingas vištienos šašlykas, kuris kvepia nuostabiai! Prieskoniai primena rytų virtuvę, todėl tobula su ryžiais ar plokščia duonele.

Receptą rasite čia.

Minkštučiai, kvapnūs ir labai gardūs šašlykai. Labai svarbu mėsos per ilgai nelaikyti su kiviais, pakaks vos pusvalandžio!

Receptą rasite čia.

Marinatas ruošiamas iš taupių, neįmantrių ir nesudėtingai namuose randamų ingredientų, juo mėsa gerai įtrinama rankomis, o vėliau jo likučiais mėsa aptepama jau kepdama. Taip paruoštas ir patiektas šašlykas maloniai nudžiugins kiekvieną. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šašlykas tikrai nesudėtingas, bet jį ruošiant po ranka būtinai turėkite receptą, nes šio šašlyko skoniui labai svarbus ingredientų eiliškumas, jais gardinti mėsą reikia būtent tokia tvarka, kaip nurodyta recepte, kad mėsa pavyktų ypatingai skani!

Receptą rasite čia.

Greitai marinuoti, minkšti, sultingti ir labai skanūs vištienos šašlykai. Ypač vasariškas karštas patiekalas, kuris kepamas iš karto su garnyru - cukinijomis ir obuoliais

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sultingas ir labai skanus šašlykas granatų sulčių marinate. Tokį šašlyką geriausia marinuoti iš vakaro ir laikyti šaldytuve, kad gerai išsimarinuotų, bet iš esmės galima marinuoti ir anksti ryte, o perpiet galima bus jau kepti, tik tuomet marinuoti reikėtų kambario temperatūroje. Granatų sultis galima išspausti patiems ar naudoti pirktines, tik perkant reikėtų atkreipti dėmesį, kad būtų būtent sultys, o ne nektaras.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sultingas ir labai kvapnus šašlykas su Rytų virtuvės kvapu - marinuotas su sojos padažu, česnakais. Šašlykas pavyksta kiek pikantiškas, labai tinka tiekti su virtais ryžiais, agurkų ar korėjietiškomis morkų salotomis.

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio, sultingas šašlykas su originaliu marinatu! Paruošite labai greitai, beliks tik luktelėti, kol išsimarinuos, o agurkėlius galite patiekti prie šašlyko.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vienas iš klasikinių, tikriausiai jau daugelio išbandytų marinavimo receptų. Šašlykas labai kvapnus ir pikantiško skonio, tad patiks tiems, kas mėgsta stipresnio skonio ant grotelio iškeptą mėsą.

Receptą rasite čia.

Minkštutėlis, sultingas ir labai skanus šašlykas, kuriam suminkštinti naudojami svogūnai. Jeigu nesate didelis svogūnų skonio gerbėjas, nesijaudinkite, jie suteikia mėsai švelnumo ir jų pačių skonio beveik ir nesijaučia. Pagal tokį receptą mėsą marinuoti populiaru šašlykų tėvynėje - Kaukazo šalyse. Ten taip dažniau ruošiama aviena, na o lietuviškam skoniui šį marinatą naudojame kiaulienai. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Galima ir taip - minkšti ir sultingi, kvapnūs šašlykai arbatos marinate. Ar kada esate tokių ragavę?

Receptą rasite čia.

Renata pasakoja, kad kepant aliejaus plėvelė ant mėsos neleidžia ištekėti sultims, o ir apskrudimas yra kitoks, neanglėjantis. Naudoti būtina aukšto dūmingumo aliejus, kurie atlaiko didelę kaitrą, nesudarydami nuodingų junginių. Iš Renatos gaminamų toks yra saulėgrąžų, sezamų ir rapsų aliejus, o jei naudojate rafinuotus parduotuvėje pirktus – jų atsparumas kaitrai būna dar didesnis. Naudojama mentė yra saikingai riebi, bet tuo pačiu ir tvirtos tekstūros, iškepus gabalai lieka gražios formos.

Receptą rasite čia.

Ypatingai kvapnus vištienos šašlykas su medumi ir kariu. Minkštas, sultingas ir šiek tiek pikantiškas.

Receptą rasite čia.

Taip, riešutų sviestas puikiai tinka ne tik desertams ir saldumynams! Taip paruoštą vištieną galima kepti ne tik ant grilio, bet ir orkaitėje, tad puikiai tiks net tuomet, jei už lango lyja ar norite šašlyko neišvažiavę į gamtą. Pagal receptą kepamas šašlykas tiesiog užpilamas marinatu, bet tinka ir iš anksto, ilgiau marinuoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Cukrinis avinėlis

Dar vienas minkštutėlis vištienos šašlykas, kurį tenka kepti tiek iš filė, tiek iš šlaunelių ar blauzdelių mėsos. Kepti galiam ne tik ant metalinių iešmų, bet ir ant medinių iešmelių, prieš tai juos reikėtų išmirkyti vandenyje, kad nesviltų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Neringos blogas

Taip marinuoti tinka tiek kiaulieną, tiek vištieną, o iškepusi mėsa bus minkšta ir sultinga. Marinatui vietoje citrinos rūgšties galima naudoti ir citrinų sultys. Paruošimias labai paprastas, o skonis - puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Saulėta virtuvė

Labai skanus vištienos šašlykas, gaiviame, salsvame apelsinų ir medaus marinate. Marinatas kiekvieną kartą pavyks vis kitoks, priklausomai nuo apelsinų saldumo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Tarp vėjo gūsių

Šis šašlykų receptas puikus tuo, kad kaskart renkantis kitokį alų, iškepsite vis kitokio skonio šašlykų! O kur dar žalumynų įvairovė: kalendros, bazilikai, raudonėliai, čiobreliai - naudokite kokius tik mėgstate, ar rekomenduojamus recepte. Šašlyką marinuoti pakaks vos kelias valandas, tad jo nebūtina ruošti iš vakaro.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Tarp vėjo gūsių

Kvapnus ir labai skanus vištienos šašlykas, kuris savo aromatais pritrauks visus išalkusius! Kepti patariama greitai ant kaitrių anglių - apie 15 - 20 minučių, dažnai pavartant, kad šašlykai išliktų sultingi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Vilko šaukštai
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital