Minkštutėlis vos per pusvalandį pamarinuotas šašlykas
AUTORIUS:
Renata
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
@Shutterstock
Autorius apie receptą:
Sultingo šašlyko paslaptis - nuoširdus jo minkymas, galite šį darbą patikėti stipresniems draugams, nes nuo minkymo stiprumo priklausys galutinis rezultatas! Receptas ypač
Sultingo šašlyko paslaptis - nuoširdus jo minkymas, galite šį darbą patikėti stipresniems draugams, nes nuo minkymo stiprumo priklausys galutinis rezultatas! Receptas ypač praverčia, kai iš vakaro pamirštate pasimarinuoti šašlyką ar netikėtai nusprendžiate nulėkti į gamtą!
(...daugiau)(...mažiau)
Renata
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas
kiaulienos sprandinės
1 kilogramas
svogūnų
50 gramų
degtinės
pagal skonį
druskos
šiek tiek
džiovintų bazilikų
šiek tiek
mairūno
šiek tiek
raudonėlio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Mėsą supjaustykite stambesniais gabalais (maži gabaliukai kepdami daug labiau išdžiūva). Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
2.
Mėsą dideliame dubenyje sumaišykite su prieskoniais, degtine ir svogūnais ir apie 20-30 minučių intensyviai ja minkykite. Šiame etape mėsos jo būdu nesūdykite, nes tai ją išdžiovins!
3.
Prieš kepant, svogūnus būtinai nuo mėsos gabaliukų nurankiokite, nes jie linkę svilti. Mėsą pagardinkite pagal skonį druska.
4.
Maukite mėsą ant iešmo ir kepkite. Jeigu norisi dar daugiau aromatų, kepant galima apšlakstyti vynu (bet bus tikrai labai skanu ir be to).
Gal kas raugėt su tamsiu alumi??galim receptuka?aciu!
ATSAKYTI
Augustė
2020-06-05 14:54
Vienas receptas čia, man pavyko superiniai :)
ATSAKYTI
Jonė
2020-05-17 09:05
Aš šitaip jautieną atminkau, labai minkšta gaunasi
ATSAKYTI
Vilma
2020-05-07 22:54
O tai druskos nereikia?
ATSAKYTI
Agnė
2020-05-08 09:42
Trečio punkto pabaigoje parašyta, kad pasūdyti prieš kepant :)
ATSAKYTI
Aušra
2020-04-30 20:51
Prieš keletą metų atradau šitą receptą,kitaip šašlykų nebekepam
ATSAKYTI
Rasa
2019-05-16 20:55
Bet jau vaikams tokio negalima..... O maniskiai tai labai megsta
ATSAKYTI
Diana
2019-05-17 10:22
Kepant ant kaitros alkoholis visas išgaruoja, šašlykai tikrai karštai kepami :) Nors aš šį receptą esu dariusi ir be degtinės, vis tiek skaniai buvo. Svogūnai ir sąžiningas minkymas svarbiau negu alkoholis šiame recepte :)
ATSAKYTI
Laima.
2018-05-04 21:11
Ar galima vietoj degtinės pilti brendį? Ar galima pakeisti brendžiu ?
ATSAKYTI
Rita
2018-05-04 22:23
Galima, o galima ir visai nieko nepilti :)
ATSAKYTI
Vincas
2019-04-12 22:19
Labai skanu pamarinavus su romu ,ROM NEGRO be galo skanu. Pabandykit , koks aromatas nemoku aprasyti.
ATSAKYTI
Nijolė.
2018-05-04 10:50
Dar nebandžiau ,bet sekantį savaitgalį būtinai išbandysiu.
ATSAKYTI
Jurgita
2018-05-04 00:04
Praeitą vasarą šis receptas buvo išbandytas ir labai pamėgtas, patiko kad kwpant ypač geras aromatas būdavo
ATSAKYTI
Skaiste
2017-05-28 11:35
Kuom galima pakeisti degtine?
ATSAKYTI
Simona
2017-05-28 12:24
Galite jos tiesiog nenaudoti, o šašlyką minkyti tik su svogūnais. Skonis bus kitoks, bet labai geras :)
ATSAKYTI
Gytis
2017-05-16 10:08
tikras dalykas,minkiau ir as praeita savaitgali,visada gerai iseina.
ATSAKYTI
Daiva
2017-05-13 14:51
Vakar kepėm, labai patiko. Netikėjau, kad taip gerai gausis, bet šašlykas buvo puikus
ATSAKYTI
Raminta
2017-05-12 20:28
Patikrintas ir visada pavykstantis receptas. Aš viską paruošiu, o tada vyrą pristatau minkyti :-D Kadangi šis šašlykas jam pats skaniausias, net neburba tą darydamas :-)
ATSAKYTI