Sluoksniuotas varškės desertas su šaldytomis uogomis

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Sluoksniuotas varškės desertas su šaldytomis uogomis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sluoksniuotas varškės desertas su šaldytomis uogomis
Sluoksniuotas varškės desertas su šaldytomis uogomis
Sluoksniuotas varškės desertas su šaldytomis uogomis
Autorius apie receptą: Šis desertas gaivus, itin paprastai paruošimas ir žavingai atrodo. Puikus būdas panaudoti šaldiklyje galbūt užsilikusių uogų likučius. Šįkart jį gaminome su vyšniomis, Šis desertas gaivus, itin paprastai paruošimas ir žavingai atrodo. Puikus būdas panaudoti šaldiklyje galbūt užsilikusių uogų likučius. Šįkart jį gaminome su vyšniomis, bet tinka ir mėlynės, avietės, braškės ar kitos uogos. Priklausomai nuo jų saldumo drąsiai koreguokite saldiklio kiekį savo nuožiūra. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Kremui:
360 gramų varškės 9% (drėgnesnės, iš kvadratinių pakelių)
2 šaukštai graikiško jogurto
1 vienetas citrinų
2 šaukštai medaus (arba klevų sirupo, cukraus, ksilitolio ar kito saldiklio)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Padažui:
300 gramų šaldytų uogų
2 šaukštai klevų sirupo (ar kito saldiklio)
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (arba bulvių ar tapijokos)
Papildomai:
100 gramų sausainių (naudojome Gaidelis 7 grūdai pusrytainius morka+cinamonas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šaldytas uogas dedame į prikaistuvį drauge su klevų sirupu (ar kitu saldikliu). Kaitiname ant vidutinės ugnies vis pamaišydami iki užvirs. Paverdame 3-4 minutes, tada suberiame kukurūrų kramolą (sumaišytą su šaukštu vandens) ir maišydami trumpai pakaitiname iki sutirštės. Nuimame nuo kaitros, paragaujame, ar patinka skonis - jei norisi saldžiau, įdedame dar saldiklio. Paliekame visiškai atvėsti.
2.
Kremui į dubenį dedame varškę, jogurtą, medų (arba kitą saldiklį), vanilę, įtarkuojame citrinos žievelę ir įspaudžiame pusės citrinos sultis. Elektriniu trintuvu viską sutriname iki glotnios, kremiškos konsistencijos. Paragaujame, ar patinka skonis - jei norisi saldžiau, įdedame dar saldiklio, o jei rūgščiau - įspaudžiame dar citrinos sulčių.
3.
Sausainius rankomis sutrupiname į smulkius gabalėlius.
4.
Nedidelėse stiklinėse ar taurėse sluoksniuojame desertą: dedame varškės kremo, ant jo - sausainių, tada - uogų padažo, ant jo - vėl varškės kremo.
5.
Galima patiekti iškart, bet mums šis desertas skaniausias bent pusvalandį pastovėjęs šaldytuve.
6.
Patiekiant deserto viršų galima pabarstyti trupučiu trupintų sausainių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital