Tortas su varškės kremu ir braškėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Tortas su varškės kremu ir braškėmis
Tortas su varškės kremu ir braškėmis
Tortas su varškės kremu ir braškėmis
Tortas su varškės kremu ir braškėmis
Autorius apie receptą: Šis tortas puikus tuo, kad jo kepimui ir surinkimui neprireiks jokios specialios formos, be to, jį galima skanauti iš karto. Tik suteptas man jis buvo netgi skaniausias. Varškės ir Šis tortas puikus tuo, kad jo kepimui ir surinkimui neprireiks jokios specialios formos, be to, jį galima skanauti iš karto. Tik suteptas man jis buvo netgi skaniausias. Varškės ir grietinėlės kremas purus ir gaivus. Jis puikiai dera su šviežiomis braškėmis. Biskvitui prireiks vos kelių ingredientų, tik labai svarbu jį gausiai sulaistyti. Taip ne tik sudrėkiname biskvitą, bet ir suteikiame jam papildomo skonio. Aš šįkart biskvitui sulaistyti pasiruošiau sirupą su migdolų likeriu (amaretu), bet vietoje jo galite naudoti ir kitą nestiprų likerį, migdolų, amareto ar kitus su braškėmis derančius sirupus ar tiesiog citrinos sultis, kurios suteiks gaivumo. Ingredientai 18x17 cm dydžio tortui. (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių (apie 240 gramų, kambario temperatūros)
130 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
120 gramų cukraus
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Sulaistymui:
50 mililitrų vandens
50 mililitrų amareto (ar kito nestipraus likerio, migdolų, amareto sirupo ar sulčių)
2 šaukšteliai cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Pertepimui:
350 gramų braškių
300 gramų varškės (pertrintos elektriniu trintuvu arba per sietelį)
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelės)
1 sauja migdolų drožlių (kepintų)
4 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Standartinę stačiakampę orkaitės kepimo skardą (manoji 37x34 cm dydžio) ištieskite kepimo popieriumi.
2.
Kambario temperatūroje palaikytus kiaušinius su druska trumpai paplakite iki pirmųjų putų. Suberkite cukrų ir plakite bent 10 min., o galite ir 15 min., kol masė kelis kartus padidės, pabals ir taps labai puri. Prieš baigiant plakti, sudėkite vanilės ekstraktą ir citrinos žievelę.
3.
Įsijokite miltus. Silikonine mentele viena kryptimi švelniai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite, kad tešla neprarastų purumo.
4.
Tešlą suverskite ant skardos ir mentele labai švelniai palyginkite, kad biskvitas iškeptų vienodo aukščio.
5.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 min. Po 12 min. pradėkite tikrinti, ar biskvitas iškepė. Pirštu keliose vietose palieskite biskvito viršų, jose turi nelikti įdubimo, biskvitas, kaip kempinė, turi grįžti į ankstesnę padėtį. Jei įdubimai liko, kepkite dar kelias minutes. Neperkepkite, kad biskvitas nesukristų ir per daug neišsausėtų. Atvėsinkite.
6.
Apverskite ir iš lėto pašalinkite kepimo popierių. Perpjaukite biskvitą į 4 lygias dalis.
7.
Sumaišykite amaretą ar kitą naudojamą alternatyvą (likerį, sirupą ar citrinos sultis), vandenį, vanilės ekstraktą ir cukrų. Atidėkite, kol prireiks.
8.
Kremui paruošti, kremui sumaišykite gerai pertrintą varškę su vanilės ekstraktu, citrinos sultimis ir citrinos žievele.
9.
Šaltą grietinėlę plakite su cukraus pudra, kol sutirštės ir bus beveik visiškai išsiplakusi. Grietinėlę atsargiai įmaišykite į varškę ir dar trumpai paplakite plaktuvu, kad kremas taptų tolygus.
10.
Torto sluoksniavimui, 3/4 braškių supjaustykite smulkesniais gabalėliais, o 1/4, priklausomai nuo braškių dydžio, perpjaukite per pusę ar į keturias dalis.
11.
Ant lėkštės dėkite biskvitą ir gausiai sudrėkinkite jį ketvirčiu sulaistymui paruošto sirupo (visam tortui prireiks viso sirupo). Paskirstykite dalį varškės kremo ir smulkiau pjaustytų braškių.
12.
Dėkite antrąjį biskvitą, suvilgykite sirupu, aptepkite kremu ir sudėkite braškes. Taip pat tęskite su trečiuoju. Galiausiai ant paskutinio sulaistyto biskvito sutepkite likusį varškės kremą ir sudėkite stambiau pjaustytas braškes.
13.
Apibarstykite kepintomis migdolų lazdelėmis. Galite skanauti iš karto.
Patarimai:
Jei sulaistymui naudosite sultis ar sirupą reguliuokite cukraus kiekį.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital