Nekeptas tortas su bananais ir ananasais „Banana Split“

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Nekeptas tortas su bananais ir ananasais „Banana Split“
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Nekeptas tortas su bananais ir ananasais „Banana Split“
Nekeptas tortas su bananais ir ananasais „Banana Split“
Nekeptas tortas su bananais ir ananasais „Banana Split“
Autorius apie receptą: Tai pietinėse JAV valstijose mėgstamas ir dažnai gaminamas desertas, angliškai vadinamas Banana split cake. Jį, kaip nostalgišką, prisimena daugybė pietinėse valstijose Tai pietinėse JAV valstijose mėgstamas ir dažnai gaminamas desertas, angliškai vadinamas Banana split cake. Jį, kaip nostalgišką, prisimena daugybė pietinėse valstijose užaugusių amerikiečių. Čia susijungia Amerikoje populiaraus ledų deserto Banana split skoniai pyrage! Pyragas itin mėgstamas, nes paruošiamas labai greitai, patiekti galima baveik iš karto ar palaikyti šaldytuve, o jo tekstūra lengva, kreminė ir švelni. Receptas adaptuotas pagal All recipes. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
200 gramų sausainių
120 gramų sviesto
1 sluoksnis:
450 gramų kreminio sūrio
50 gramų cukraus pudros (arba pagal skonį)
2 vienetai bananų
400 gramų konservuotų ananasų (1 skardinės)
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
2 sluoksnis:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų cukraus pudros (arba pagal skonį)
1.5 šaukšto vandens
1 šaukštelis želatinos milteliai
Papuošimui:
150 gramų kokteilinių vyšnių (arba šaldytų atitirpintų vyšnių)
1 sauja graikinių riešutų (arba migdolų)
šiek tiek šokoladinio padažo (arba tirpinto šokolado)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į mažą indelį įpilti 1.5 v.š. šalto vandens ir ant viršaus užberti 1 a.š. želatinos miltelių. Palikti išbrinkti, kol ruošite kitus ingredientus.
2.
Sausainius elektriniu kombainu susmulkinti iki smulkių trupinių (šlapio smėlio konsistencijos).
3.
Sviestą ištirpinti ir kruopščiai išmaišyti su sausainiais. Masę tolygiai paskirstyti formos dugne (naudojome 20x30 cm formą). Suspausti rankomis arba šaukštų. Padėti į šaldytuvą.
4.
Ananasus supjaustyti kuo smulkesniais gabaliukais, labai gerai nuvarvinti.
5.
Bananus nulupti, supjaustyti griežinėliais ir pamerkti sirupe nuo konservuotų ananasų (tai padės riekelėms nepatamsuoti).
6.
Kreminį sūrį išplakti su 50 g cukraus pudros kiekio, vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis (plakti neilgai, tik iki įgaus purumo). Tolygiai paskirstyti ant sausainių pagrindo.
7.
Ananasus ir bananus gerai nuvarvinti ir išdėlio ant kremo.
8.
Išbrinkusią želatiną ištirpinti virš garų vonelės ar atsargiai mikrobangėje (neužvirtinti!). Leisti truputį atvėsti, bet kad liktų šiek tiek šilta.
9.
Pradėti plakti grietinėlę, ir, kai pradės putoti, toliau suberti cukraus pudrą ir pilti tirpintą želatiną. Išplakti iki standumo. Šiuo kremu aptepti bananų ir ananasų sluoksnį.
10.
Papuošti vyšniomis ir smulkintais riešutais. Padėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad maloniai atvėstų.
11.
Prieš patiekiant galima apšlakstyti šokoladiniu padažu ar tirpintu šokoladu.
Patarimai:
Ar būtina želatina? Ne, jeigu desertą tieksite greitai po paruošimo, grietinėlės sluoksniui želatinos naudoti nebūtina. Želatina naudojama tam, kad grietinėlė nepavandenytų ilgiau pastovėjusi.
Kad torto viršus nenusidažytų vyšnių sirupu, prieš jas dėliojant, vyšnias reikėtų ne tik gerai nuvarvinti, bet ir nusausinti rankšluostiniu popieriumi.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital