Itališkas pomidorinis vištienos troškinys "Cocciatore"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Itališkas pomidorinis vištienos troškinys Cocciatore
Itališkas pomidorinis vištienos troškinys Cocciatore
Itališkas pomidorinis vištienos troškinys Cocciatore
Itališkas pomidorinis vištienos troškinys Cocciatore
Itališkas pomidorinis vištienos troškinys Cocciatore
Itališkas pomidorinis vištienos troškinys Cocciatore
Autorius apie receptą: Šis paprastai paruošiamas sotus patiekalas nudžiugins visą šeimą. Klasika iš Italijos kulinarinio lobyno. Šis paprastai paruošiamas sotus patiekalas nudžiugins visą šeimą. Klasika iš Italijos kulinarinio lobyno. Natalija, MagicMint.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų)
700 gramų vištų blauzdelių (6-8 )
250 gramų pievagrybių
200 gramų vyšninių pomidorų
150 mililitrų raudono vyno
100 gramų juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas raudonosios paprikos (nedidelės)
1 vienetas geltonosios paprikos (nedidelės)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 vienetas aitriosios paprikos (jei mėgstatė aitriau)
6 skiltelės česnako
5 vienetai čiobrelių šakelių
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštelis džiovintų petražolių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis džiovintų bazilikų ( )
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištieną nuplauname, nusausiname, pagal skonį įtriname druska bei pipirais.
2.
Raudoną ir geltoną paprikas supjaustome kubeliais, o pievagrybius, aitriąją papriką ir morkas - riekelėmis.
3.
Gilioje troškinimui skirtoje keptuvėje (arba storadugniame puode) įkaitiname šiek tiek aliejaus ir apkepame smulkiai supjaustytą svogūną iki suminkštės ir bus skaidrus.
4.
Dedame smulkiai kapotą česnaką ir maišydami kepame dar 30 sekundžių.
5.
Dedame paprikas, morkas, pievagrybius ir džiovintas prieskonines žoleles. Kepame apie 5 minutes ant vidutinės kaitros, kol daržovės pradės minkštėti.
6.
Pastumiame daržoves į kraštus, įpilame dar šiek tiek aliejaus ir apkepame vištieną iš abiejų pusių, kol įgaus auksinį atspalvį. Jeigu keptuvėje mažai vietos, vištieną apkepkite atskirame inde ir tada sudėkite prie daržovių.
7.
Pilame vyną ir kaitiname ant silpnos ugnies 5-6 minutes.
8.
Dedame konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, vyšninius pomidoriukus (jeigu didesni - galima juos perpjauti pusiau).
9.
Uždengiame dangčiu ir troškiname apie 30-40 minučių ant silpnos kaitros. Nepamirškite karts nuo karto pamaišyti.
10.
Dedame alyvuoges, čiobrelį (vieną šakelę galite atsidėti papuošimui) ir troškiname dar 10 minučių.
11.
Paragaujame, pagardiname druska ir pipirais, jeigu reikia.
12.
Patiekdami galime dar pagardinti šviežiomis petražolėmis ir čiobrelio šakele.
13.
Troškinį skanaujame vieną arba su pasirinktu garnyru - tinka ryžiai, makaronai, bulvės ar šviežia skrudinta duona.pasirinktu garnyru - tinka ryžiai, makaronai, bulvės ar šviežia skrudinta duona.
Patarimai:
Šiam troškiniui galite naudoti ir kitokias vištienos dalis - sparnelius, krūtinėlę, ketvirčius.
RECEPTO DRAUGAS: Domoletti
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis