Vištienos suktinukai su feta ir šonine orkaitėje

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Vištienos suktinukai su feta ir šonine orkaitėje
Autorius apie receptą: Skanūs, minkšti ir sultingi suktinukai orkaitėje! Skanūs, minkšti ir sultingi suktinukai orkaitėje! Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
3 vienetai vištienos krūtinėlės (vidutinių, apie 500 g)
6 riekelės šaltai rūkytos šoninės
100 gramų fetos sūrio
100 gramų šaldytų špinatų (arba šviežių)
šiek tiek druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 šlakelis aliejaus (kepimui)
Padažui:
250 mililitrų grietinėlės, liesos
200 mililitrų vištienos sultinio
1.5 šaukšto kvietinių miltų (apytikriai, nebūtina)
pagal skonį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Jei naudosite šaldytus, atšildyti ir gerai nuvarvinti špinatus.
2.
Vištienos krūtinėles perpjauti pusiau, lengvai pamušti, iš abiejų pusių apibarstyti pipirais ir druska (druskos reikia visai nedaug, nes fetos sūris sūrus).
3.
Fetos sūrį supjaustyti į 6 pailgus gabaliukus.
4.
Ant kiekvieno vištienos kepsnio dėti šoninės riekelę, ant jos špinatu sluoksni, o ant virsaus fetos sūrio gabaliuką. Susukti ir sutvirtinti mediniu iešmeliu.
5.
Kiekvieną suktinuką iš abiejų pusių trumpai apkepti keptuvėje ant stiprios ugnies su šlakeliu aliejaus. Sudėti į kepimo formą.
6.
Padažui į tą pačia keptuvę supilti grietinėlę su sultiniu, sumaišyti su miltais, pagardinti prieskoniais, pakaitinti iki virimo ir užpilti ant suktinukų.
7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 30 min. Maždaug po pusės kepimo laiko, juos kepimo formoje apverskite. Galite apversti ir kelis kartus.
Patarimai:
Miltų galima ir nedėti, bet su jais padažas tirštesnis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
2020-11-28 14:19
Išbandžiau, patiko. Gaminasiu dar katrą tikrai ;) ATSAKYTI
Eglė
2020-09-24 20:26
Tikrai patiko, gaminsiu dar ne vieną kartą:)

ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital