Mocha Latte kava

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Mocha Latte kava
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Mocha Latte kava
Mocha Latte kava
Mocha Latte kava
Autorius apie receptą: Mocha latte nuo klasikinės latte skiriasi tuo, jog papildomai gardinama šokoladiniu sirupu. Jei jau visiškai tiksliai, mocha sirupu, kaip rasite aprašyta patarimuose po receptu. Mocha latte nuo klasikinės latte skiriasi tuo, jog papildomai gardinama šokoladiniu sirupu. Jei jau visiškai tiksliai, mocha sirupu, kaip rasite aprašyta patarimuose po receptu. Mocha latte galima ruošti ir paprastai - į kiekvieną stiklinę pilti šokoladinio sirupo, tada stiprios kavos, viską išmaišyti, užpilti pašildytu pienu ir galiausiai - papuošti plakta grietinėle ir šokolado gabalėliais. Bet man patinka tiekti dar žavingiau atrodančią sluoksniuotą Mocha latte, kurią kiekvienas ragaujantis gali pasigrožėti, o tada išsimaišyti ir mėgautis. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 mililitrų kavos (naudojau Aroma Gold espresso)
300 mililitrų pieno (tinka tiek paprastas, tiek augalinis)
2 šaukštai šokoladinio sirupo (pirktinio arba naminio, žr. patarimus)
Patiekiant:
šiek tiek plaktos grietinėlės
šiek tiek juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Kavą paruoškite savo mėgiamu būdu (aš ruošiau moka kavinuku).
2.
Į kiekvienos stiklinės dugną dėkite po šaukštą šokoladinio sirupo (jei mėgstate saldžiau, galite ir daugiau).
3.
Jei gaminate karštą kavą, pieną pašildykite, o jei gaminate šaltą - į kiekvieną stiklinę galite įdėti po keletą ledukų. Jei norite, tiek karštą, tiek šaltą pieną galite dar išplakti, jog suputotų, tada jis labai estetiškai susisluoksniuoja pilant kavą (plakite elektriniu plaktuvu ar french press'u kaip čia).
4.
Į kiekvieną stiklinę pilkite pieno, užpildydami daugmaž tris ketvirčius stiklinės.
5.
Tada lėtai į patį vidurį pilkite kavą.
6.
Mocha latte papuoškite plakta grietinėle ir pasmulkintu juodu šokoladu.
7.
Tiekite iškart.
Patarimai:
Šokoladinis sirupas. Jo rasite pirkti daugelyje didesnių prekybos centrų arba labai paprastai pasigaminkite patys - į prikaistuvį berkite 1 stiklinę kokybiškos kakavos, 1 stiklinę cukraus (arba ksilitolio ar klevų sirupo ar kito saldiklio) ir 1 stiklinę paruoštos kavos (arba vandens). Kaitinkite maišydami ant vidutinės ugnies apie 7-10 minučių iki sirupas ims tirštėti. Tada įmaišykite 1 a.š. vanilės ekstrakto. Paruoštą mocha sirupą laikykite sandariame indelyje šaldytuve 2-3 savaites.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital