Gaminame iš bulvių - 39 gardūs ir sotūs patiekalai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-03-24
Gaminame iš bulvių - 39 gardūs ir sotūs patiekalai
@ Shutterstock

Ko gero, niekas nepasiginčytų, jog bulvę galima laikyti labiausiai lietuvių mėgstama daržove. Dar mūsų protėviai sugalvodavo vis naujų receptų, kurių daugelis taip prigijo, jog lietuvišką virtuvę būtų sunku įsivaizduoti be cepelinų ar bulvinių blynų.

Visgi, šios nuostabios daržovės panaudojimo būdai tikrai neapsiriboja vien šiais. Taigi pristatome Jums net 39 gardžiausių bulvinių patiekalų receptus.

 

Nors blynas šveicariškas, bet labai tiks ir patiks lietuviškos virtuvės gerbėjams. Šie blynai taupūs ir labai skanūs. Iš nurodytų ingredientų kekio kepti galima didesnėje keptuvėje vieną blyną arba mažesnėje du blynus. Tradiciniai Šveicariški bulviniai blynai tiekiami kaip sotūs pusryčiai ar garnyras.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kiek kitoks kotletų receptas, kuriam nebūtinas joks garnyras! Bus ne tik labai skanu, bet ir sutaupysite laiko - kotletai kepa orkaitėje, todėl nereikia suktis prie viryklės. Tokį kotletų paruošimo būdą išbandėme ir kepsime dar tikrai ne kartą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Pasakiškai kvapnus, tirpsantis burnoje bulvių apkepas! Nereikės įmantrių ingredientų, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps. Apkepas tikrai sotus, bet kiekvienas jo kąsnis, oi kaip vertas mažos nuodėmės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabaus skonio patiekalas tiesiai iš vaikystės. Paruošti visai nesudėtinga, nebrangu, o skonis - visai kaip vaikystėje. Tiekiame su grietine ar tirpinto sviesto ir grietinės padažu.

Receptą rasite čia.

Minkštutėliai virtų bulvių blyneliai kitaip - su varške! Iškepti blyneliai bus traškūs išorėje ir labai minkšti viduje, juos gardinti galite mėgstamais prieskoniais. Recepte rasite ir kaip paruošti grybų padažą, tačiau jis tikrai nėra būtinas, blyneliai labai gardūs ir su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Pagal šį itin greitą receptą pagaminsite gardžią vakarienę net visai šeimai, bet įspėjame - apkepas toks skanus, kad gali nesinorėt dalintis! Jeigu norite išskirtinio skonio, apkepą galite papildomai pagardinti pelėsiniu sūriu ar žiupsniu itališkų žolelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Nuostabiai minkšti viduje ir su traškia plutele išorėje - gardieji bulviniai blynai vokiškai. Beje, tiekti juos labai tinka su obuoliene - išbandykite!

Receptą rasite čia.

Nereikia jokių įmantrių ingredientų, kad bulvių košę paruošti ypatingai skanią ir kremišką! Visa paslaptis būtent jos paruošime. Siūlome išbandyti ir esame beveik įsitikinę, kad Jums labai patiks.

Receptą rasite čia.

Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks gerokai trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus ir taupus. Į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgstamos maltos mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kiek kitoks, paįvairintas baltos mišrainės variantas - su kukurūzais ir porais! Jeigu porų nemėgstate, vietoje jų galima dėti tiesiog svogūno, patariame naudoti rausvuosius - jie švelnesnio skonio. O jeigu neturite konservuotų kukurūzų, galima pakeisti žirneliais. Vietoje majonezo galima ruošti su graikišku jogurtu ir trupučiu garstyčių. Nuo stalo šios salotos išgaruoja tiesiog akimirksniu. Jei norisi, galima papildomai dėti rūkyto kumpio ar tuno savo sultyse.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

MInkštučiai, šilkiniai bulvių kukulaičiai su maloniais staigmena viduje - sočiu mėsos įdaru. Skanaujame pabarstę žalumynais, spirgučių padažu ar tiesiog grietine.

Receptą rasite čia.

Gardūs virtų bulvių kotletai su virtais kiaušiniais - skanumėlis! Šių kotletukų neruoškite plonų, nes nelaikys formos, juos geriausia ruošti putlesnius.

Receptą rasite čia.

Jei pabodo įprasta bulvių košė, siūlome iškepti gardžių jos krepšelių su įdaru! Tai pagrindinis patiekalas ir garnyras viename. Ypatingai skanu su grybų padažu.

Receptą rasite čia.

Taupūs ir labai skanūs bulvinukai! Nereikės jokių įmantrių ingredientų ar ypatingų gaminimo įgūdžių. Mes juos labai mėgstame pabarstę smulkintais žalumynais, grietine, graikišku jogurtu, grybų padažu. Ypač greitai paruošite, jei turite virtų bulvių likučių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai vienas mėgstamiausių daugelio patiekalų iš bulvių - cepelinai! Pagal šį receptą juos paruošite gardžius ir minkštutėlius. Receptas ypač pravers tiems, kurie dar nėra atradę savo mėgstamo cepelinų recepto, o gal ir visai nėra jų gaminę. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Nesudėtingai paruošiamas, kvapnus ir sotus troškinys orkaitėje. Papildomai galima pilti grietinėlės, dėti kitų mėgstamų daržovių, pavyzdžiui, morkų, paprikų arba gardinti grybais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traški plutelė išorėje ir minktas bulvių vidus! Taip paruoštus bulvių kamuoliukus galima tiekti kaip pagrindinį patiekalą su grietine ar graikišku jogurtu, grybų padažu ar spirgučiais. O galima tiekti ir kaip garnyrą prie kitų patiekalų. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Apkepas tikrai sotus, švelnaus skonio ir tiesiog nuodėmingai gardus. Labai rekomenduojame jį išbandyti! Bulvės ir Bešamelio (baltasis) padažas - pasirodo, yra puikus skonių derinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tradicinis, laiko ir daugybės maisto gaminimo entuziastų ir lietuviškos virtuvės gerbėjų patikrintas receptas. Blynai sotūs, taupūs ir tikrai labai gardūs!

Receptą rasite čia.

Bulviniai kukuliai tiesiai iš vaikystės - šį kartą su grybų įdaru. Tai puiki idėja sotiems pietums ar vakarienei. Tiekti labai skanu su graikišku jogurtu, grietine, spirgučiais.

Receptą rasite čia.

Kitoks, švelnesnio skonio kugelis iš virtų bulvių. Šis receptas puikiai tiks ir tuomet, kai norite sunaudoti virtų bulvių likučius. Tiekti rekomenduojame su pievagrybių ar spirgučių padažu, grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar mėgstate trintą bulvienę? O paruošti ją dar skaniau ar tiesiog paįvairinti visai paprasta - gardinkite rūkyta lašiša. Galite rinktis ir kitokius priedus ir kaskart išgausite vis naują skonį - ragaukite su skrudinta šonine ar kepti tinkamomis rūkytomis dešrelėmis, rūkytos vištienos gabalėliais... Skonių įvairovė neribota!

Receptą rasite čia.

Senas ir tikriausiai daugeliui gerai žinomas bulvinių kukuliukų receptas. Pagaminti juos tikrai labai paprasta, taupu, o skonis - puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Karštos bulvytės ir gardus įdaras - nuostabaus skonio derinys! Praktiškai neįmanoma atsispirti... Jei liko virtų bulvių, šis patiekalas iškeps net dar greičiau! Jas tiesiog išskobkite ir gardinkite mėgstamu įdaru - malta mėsa, keptos ar rūkytos mėsos gabaliukais, tik net mėsos vyniotinio likučiais. Taip pat papildomai galima dėti daržovių ar grybų - labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai sotūs, gardūs blyneliai, kuriuos galite paruošti net iš bulvių košės likučių! Pagardinti galite ne tik recepte nurodytomis, bet ir kitokiomis daržovėmis, o jei neturite sūrio - bus labai skanu ir be jo. Tiekti galite su tirpintu sviestu ir grietine ar kitokiu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardūs kotletukai, kuriuos paruošti itin paprasta, o ir karštas patiekalas, ir garnyras paruoštas viename, tad ir laiko, ir pastangų sutaupysite! Labai skanu tiekti su daržovėmis. Rekomenduojame išbandyti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkšti, sultingi ir labai skanūs kotletukai! Labai tinka patiekti su grietine ir daržovėmis, pievagrybių padažu, o galima ir kaip įdomesnį garnyrą prie žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus, sotus omletas. Jį tinka kepti nebūtinai pusryčiams, bet ir pietums ar vakarienei. Papildomai tinka gardinti paprika, kepintomis morkomis ar pievagrybiais. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šį nuostabų apkepą galima kepti ir orkaitėje, ir keptuvėje, jis visai paprastas ir patiks tikriausiai visiems, kas mėgsta bulves! Apkepas primena lietuvišką kugelį ir ispanišką bulvių tortiliją. Apkepas traškia plutele, puikiu prieskonių deriniu vilioja įsidėti dar ir dar gabalėlį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Sotūs keksiukai, kurie puikiai tiks ir kaip ypatingas garnyras, ir kaip pagrindinis patiekalas. Ragaujame su grietine, spirgučių ar pievagrybių padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus bulvinių blynelių receptas, kuriame įprasti bulviniai blynai paįvairinami vištiena! Blyneliai sotūs ir tikrai labai skanūs! Skanaukite su grietine ir žalumynais.

Receptą rasite čia.

Puikus ir labai skanus būdas sunaudoti vakarykštę bulvių košę ar virtas bulves. Kroketukai iškepa traškūs išorėje ir minkštučiai viduje. Puikiai tinka ir kaip užkandis, ir kaip garnyras.

Receptą rasite čia.

Sotus, nebrangus ir labai skanus apkepas! Jam paruošti puikiai tiks ir bulvių košės likučiai, o papildomai galite gardinti tuo, ką rasite šaldytuve - rūkytu kumpiu ar vištiena, kepinta paprika, morkomis ar grybais, saulėje džiovintais pomidorais ar net alyvuogėmis...

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Itališkieji Gnocchi tikriausiai daugeliui ragaujančių primins močiučių ruoštus bulvių virtinukus. Jie minkšti ir labai skanūs, su grietinės ir šoninės padažu, kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastas labai skanaus kugelio receptas! Paruošti jį tikrai visai nesudėtinga, o skanausite pasimėgaudami visa šeima. Jeigu mėgstate, į bulvių masę galite dėti smulkinto svogūno, kepintos šoninės gabalėlių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Puikus receptas tiems, kas mėgsta sočias bulvių salotas. Labai lengvai paruošiamos, įmantrių ingredientų nereikalaujančios, labai gardžios bulvių salotos! Padažo ingredientų proporcijas keiskite pagal savo skonį ir šių salotų tiesiog negalėsite atsivalgyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai sotūs virtų bulvių kotletai, kuriuos labai paprasta paruošti ir labai tinka sunaudoti bulvių košės ar virtų bulvių likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei mėgstate bulvių traškučius, tačiau nerimaujate dėl jų sudėties, siūlome traškučių išsikepti namuose. Tai daug paprasčiau, nei gali pasirodyti!

Receptą rasite čia.

Galbūt skamba neįprastai, bet šie varškėčiai tikrai pasakiškai skanūs, todėl primygtinai rekomenduojame išbandyti. Daugybė mūsų skaitytojų jau išbandė šį receptą ir tuo labai džiaugiasi! Mėgstate varškėčius, bet norite sotesnės vakarienės? O gal tiesiog pritrūkote varškės šaldytuve? Šis receptas kaip tik Jums. Beje, juos galima ruošti ir nesaldžius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shuttersctock

Kvapnus ir gardus vištienos troškinys kitaip - užkeptas su bulvių košės kepure. Patiekalui galima sunaudoti bulvių košės likučius ir ilgai suktis virtuvėje nereikės - sumaišyti kelis ingredientus, pašauti į orkaitę ir truputį palaukti, kol iškeps.

Receptą rasite čia.

Ar galite patikėti, kokį puikų skanėstą galima paruošti vos iš kelių ingredientų? Kvapnūs, traškūs išorėje ir minkštučiai viduje, švilpikai tiesiai iš vaikystės... Recepte taip pat siūlomas puikus padažo variantas, o jei norite, galite ragauti su trinta varške, tiesiog grietine ar net pievagrybių padažu. Jei nesinori kepti švilpikų orkaitėje, juos kuo puikiausiai galite kepti keptuvėje, su šiek tiek aliejaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai paprasta paruošti ir tikrai labai skanu! Šiem kukulaičiams nebūtina atskirai virti daržovių, puikiai tiks ir likučiai, jei turite anksčiau išvirtų daržovių. Gardžiausia valgyti su šviežiomis daržovėmis ir grietinės padažu arba prie mėsos ar žuvies patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastas, bet vienas skaniausių ir paprasčiausių bulvinių patiekalų! Šie virtų bulvių kepsneliai su labai gardžiu įdaru, tiesa, rinktis galite ir kitokį nei recepte siūlomas, bet būtinai išbandykite ir su kiaušiniais bei sūriu - labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanieji Kukorai tiesiai iš vaikystės - tai lyg Žemaičių blynai, bet šiek tiek kitaip, mažiau riebūs, kepami orkaitėje. Siūlome išbandyti ir Jums - ne tik kepsite su mažiau riebalų, bet ir nereikės ilgai stovėti prie viryklės, varant blynelius.

Receptą rasite čia.

Pats metas gaminti bulvinius patiekalus. Jei pabodo paprasti bulviniai blynai, su keliais papildomais ingredientai iš jų galite paruošti čeburekus.Įdaras gali būti įvairus: faršo, grybų ar toks, kokį mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Minkšti, švelnūs, it šilkiniai, bulvių virtinukai tiesiai iš vaikystės. Reikės vos keturių ingredientų, įskaitant druską, ir šie skanuoliai bus pasiruošę virti!

Receptą rasite čia.

Puikus patiekalas ir ypatingiems pusryčiams, ir kitokiems pietums! Sotūs, minkšti viduje ir traškūs išorėje virtų bulvių blyneliai - tikras atradimas, kuriuo norime pasidalinti ir su Jumis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Paprastai pagaminami ir labai skanūs bulvinukai, kuriem nereikia įmantrių ingredientų, o jie patys - labai gardūs! Tiekti galima su tirpinto sviesto ir grietinės padažu, tiesiog grietine ar užtarkavus sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minkštutėliai, labai skanūs cepelinai be mėsos - su nuostabiu varškės įdaru! Recepte rasite ir naudingų patarimų, kaip cepelinus ruošti, kad neiširtų. Tiekti galima su grietine, grybų ar grietinės ir tirpinto sviesto padažu. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.

Labai gardūs bulviniai blyneliai! Įprasti  bulviniai blyneliai pagardinti malta mėsa - taip jie tampa dar sotesni. Kepkite gardžiuosius blynelius ir nudžiuginkite visą šeimą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Labai paprastas, nesunkiai pagaminamas patiekalas pietums, kurį labai mėgsta ir maži, ir dideli. Tai ypatinga bulvių košė, ruošiama orkaitėje, išbandykite ir įsitikinkite!

Receptą rasite čia.

Jei pabodo bulviniai blynai, paįvairinimui galima išsikepti bulvinį blyną - picą. Iškepa traški išorėje, minkšta viduje ir tikrai labai gardi.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital