Gaminame iš bulvių - 39 gardūs ir sotūs patiekalai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-03-11
Gaminame iš bulvių - 39 gardūs ir sotūs patiekalai
@ Shutterstock

Ko gero, niekas nepasiginčytų, jog bulvę galima laikyti labiausiai lietuvių mėgstama daržove. Dar mūsų protėviai sugalvodavo vis naujų receptų, kurių daugelis taip prigijo, jog lietuvišką virtuvę būtų sunku įsivaizduoti be cepelinų ar bulvinių blynų.

Visgi, šios nuostabios daržovės panaudojimo būdai tikrai neapsiriboja vien šiais. Taigi pristatome Jums net 39 gardžiausių bulvinių patiekalų receptus.

 

Nors blynas šveicariškas, bet labai tiks ir patiks lietuviškos virtuvės gerbėjams. Šie blynai taupūs ir labai skanūs. Iš nurodytų ingredientų kekio kepti galima didesnėje keptuvėje vieną blyną arba mažesnėje du blynus. Tradiciniai Šveicariški bulviniai blynai tiekiami kaip sotūs pusryčiai ar garnyras.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pasakiškai kvapnus, tirpsantis burnoje bulvių apkepas! Nereikės įmantrių ingredientų, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps. Apkepas tikrai sotus, bet kiekvienas jo kąsnis, oi kaip vertas mažos nuodėmės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabaus skonio patiekalas tiesiai iš vaikystės. Paruošti visai nesudėtinga, nebrangu, o skonis - visai kaip vaikystėje. Tiekiame su grietine ar tirpinto sviesto ir grietinės padažu.

Receptą rasite čia.

Nostalgiškas vaikystės skonis naujai - šilkiniai bulvių virtinukai su džiovintomis mėtomis. Jei mėgstate labiau klasikinius skonius, mėtų galite ir nedėti, skanu bus ir be jų bei be ciberžolės!

Receptą rasite čia.

Nuostabiai minkšti viduje ir su traškia plutele išorėje - gardieji bulviniai blynai vokiškai. Beje, tiekti juos labai tinka su obuoliene - išbandykite!

Receptą rasite čia.

Nereikia jokių įmantrių ingredientų, kad bulvių košę paruošti ypatingai skanią ir kremišką! Visa paslaptis būtent jos paruošime. Siūlome išbandyti ir esame beveik įsitikinę, kad Jums labai patiks.

Receptą rasite čia.

Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks gerokai trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus ir taupus. Į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgstamos maltos mėsos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kiek kitoks, paįvairintas baltos mišrainės variantas - su kukurūzais ir porais! Jeigu porų nemėgstate, vietoje jų galima dėti tiesiog svogūno, patariame naudoti rausvuosius - jie švelnesnio skonio. O jeigu neturite konservuotų kukurūzų, galima pakeisti žirneliais. Vietoje majonezo galima ruošti su graikišku jogurtu ir trupučiu garstyčių. Nuo stalo šios salotos išgaruoja tiesiog akimirksniu. Jei norisi, galima papildomai dėti rūkyto kumpio ar tuno savo sultyse.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

MInkštučiai, šilkiniai bulvių kukulaičiai su maloniais staigmena viduje - sočiu mėsos įdaru. Skanaujame pabarstę žalumynais, spirgučių padažu ar tiesiog grietine.

Receptą rasite čia.

Gardūs virtų bulvių kotletai su virtais kiaušiniais - skanumėlis! Šių kotletukų neruoškite plonų, nes nelaikys formos, juos geriausia ruošti putlesnius.

Receptą rasite čia.

Jei pabodo įprasta bulvių košė, siūlome iškepti gardžių jos krepšelių su įdaru! Tai pagrindinis patiekalas ir garnyras viename. Ypatingai skanu su grybų padažu.

Receptą rasite čia.

Taupūs ir labai skanūs bulvinukai! Nereikės jokių įmantrių ingredientų ar ypatingų gaminimo įgūdžių. Mes juos labai mėgstame pabarstę smulkintais žalumynais, grietine, graikišku jogurtu, grybų padažu. Ypač greitai paruošite, jei turite virtų bulvių likučių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingai paruošiamas, kvapnus ir sotus troškinys orkaitėje. Papildomai galima pilti grietinėlės, dėti kitų mėgstamų daržovių, pavyzdžiui, morkų, paprikų arba gardinti grybais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Soti, sušildanti ir labai skani lašišos ir bulvių sriuba. Ši ypatinga tuo, kad pagardinama žiediniais kopūstais, jie suteikia skonio bei kremiškumo sriubai, bet galima virti ir be jų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traški plutelė išorėje ir minktas bulvių vidus! Taip paruoštus bulvių kamuoliukus galima tiekti kaip pagrindinį patiekalą su grietine ar graikišku jogurtu, grybų padažu ar spirgučiais. O galima tiekti ir kaip garnyrą prie kitų patiekalų. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Minkšti viduje, traškūs išorėje, labai skanūs ir taupūs indiški bulvių kepsneliai be kiaušinių ir pieno produktų. Indijoje jie vadinami Aloo Tikki, dažnai skanaujami kaip greitas maistas. Tradiciškai jie ruošiami aštresni, bet jei norite švelnesnių, tiesiog nedėkite aitriosios paprikos. Jei nemėgstate kalendros, ją galite pakeisti kitais žalumynais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai daugelis mėgsta cepelinus, o ar mokate juos tikrai gardžiai pagaminti? Gaminimo procesas labai paprastas ir detaliai paaiškintas, tad cepelinai puikiai pavyks net neturintiems daug patirties virtuvėje. Skaniausi močiutės cepelinai, kuriuos ypatingai gardu skanauti su spirgučių ir svogūnų padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Močiutė

Visai nesudėtingai paruošiamas, gardus apkepas. Pasiruošimo nedaug, o didžiausią darbą atlieka orkaitė. Jei pievagrybių nemėgstate, jų galima ir nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanutėliai didžkukuliai be mėsos - galima ir taip! Šie gardinami varške, patiekti labai skanu su tirpinto sviesto ir grietinės padažu.

Receptą rasite čia.

Apkepas tikrai sotus, švelnaus skonio ir tiesiog nuodėmingai gardus. Labai rekomenduojame jį išbandyti! Bulvės ir Bešamelio (baltasis) padažas - pasirodo, yra puikus skonių derinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanutėlės traškytos bulvytės - jose susipina virtų bulvių minkštumas, kremiškumas, o papildomas apkepimas išorei suteikia traškią plutelę. Tai puikus garnyras prie raugintų kopūstų troškinio, silkės ar tiesiog su kąstiniu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Kartais vakarienės norisi ir tokios visai paprastos, bet tuo pačiu ir ypatingai skanios, jaukios ir kvapnios. Šią apkepėlę tiekti rekomenduojame su stikline kefyro!

Receptą rasite čia.

Tradicinis, laiko ir daugybės maisto gaminimo entuziastų ir lietuviškos virtuvės gerbėjų patikrintas receptas. Blynai sotūs, taupūs ir tikrai labai gardūs!

Receptą rasite čia.

Skanūs, sotūs ir nesudėtingai paruošiami kepsneliai. Labai tinka patiekti su šviežių daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

Galima ir taip - purus kugelis be pieno produktų! Minkštas ir labai skanus! Kuo jį pliko šefas? Paprasta paruošti pagal video receptą. Jeigu norite, kugeliui, žinoma, galite naudoti ir pieną. Vietoje alyvuogių aliejaus tinka ir kitoks švelnaus skonio aliejus, jis suteikia kugeliui drėgmės, o prieskonines žoleles galima rinktis savo nuožiūra, jos taip pat tiks ir džiovintos. Patiekti galima ir tiesiog su grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Šie blynai išorėje labai traškūs, o viduje – minkšti. Tad sūris prideda ne tik papildomo skonio, bet ir traškumo. Tokie bulviniai blynai šauniai tiks sotiems pietums ar kaip užkandis, nes labai skanūs tiek karšti, tiek šalti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Labai sotūs, gardūs blyneliai, kuriuos galite paruošti net iš bulvių košės likučių! Pagardinti galite ne tik recepte nurodytomis, bet ir kitokiomis daržovėmis, o jei neturite sūrio - bus labai skanu ir be jo. Tiekti galite su tirpintu sviestu ir grietine ar kitokiu padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Daugelio pamėgtas bulvių apkepas kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas nustebinti artimuosius. Iškepusį tinka, bet nebūtina pabarstyti žalumynais. Beje, vietoje grietinėlės apkepui puikiai tiks ir grietinė, o vietoje kietojo sūrio ir paprastas fermentinis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Musaka – tai baklažanų ir mėsos apkepas su baltu padažu. Bene didžiausias nesutarimas - ar dėti bulves į Musaką. Kadangi Baltijos šalyse bulvės labai populiarios - bulvės yra ingredientų sąraše. Labai sotus patiekalas, kuriame susijungia baklažanų ir jautienos skoniai, o juos pabrėžia Persiladas (petražolės) ir čiobreliai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Senas ir tikriausiai daugeliui gerai žinomas bulvinių kukuliukų receptas. Pagaminti juos tikrai labai paprasta, taupu, o skonis - puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai ne tik žavingai atrodančios, bet ir ypatingos tekstūros bulvytės - jos minkštos viduje, su traškia plutele išorėje. Jos tinka kaip garnyras, kaip užkandis ar net kaip pagrindinis patiekalas, ypač jei patieksite su mėgstamu padažu ar kepimo pabaigoje į įpjovas įdėsite sūrio, rūkyto kumpio ar šoninės riekelių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Minšti viduje, su traškia plutele išorėje - pasakiškai skanūs švilpikai. Šie patiekiami dar sočiau - užkepti su malta mėsa ir konservuotais pomidorais ir sūriu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Minkšti, sultingi ir labai skanūs kotletukai! Labai tinka patiekti su grietine ir daržovėmis, pievagrybių padažu, o galima ir kaip įdomesnį garnyrą prie žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus ir labai skanus būdas sunaudoti vakarykštę bulvių košę ar virtas bulves. Kroketukai iškepa traškūs išorėje ir minkštučiai viduje. Puikiai tinka ir kaip užkandis, ir kaip garnyras.

Receptą rasite čia.

Minkšti ir labai skanūs virtų bulvių didžkukuliai su mėsa. Tradiciškai tiekiame su spirgučių padažu ar tiesiog grietine.

Receptą rasite čia.

Puikus bulvinių blynelių receptas, kuriame įprasti bulviniai blynai paįvairinami vištiena! Blyneliai sotūs ir tikrai labai skanūs! Skanaukite su grietine ir žalumynais.

Receptą rasite čia.

Labai greitai ir labai skaniai paruošiamos traškios bulvės. Gardu tiek vienos, tiek su šviežiomis, raugintomis ar troškintomis daržovėmis. Valgant šias bulves tiesiog sunku atsitraukti.

Receptą rasite čia.

Itališkieji Gnocchi tikriausiai daugeliui ragaujančių primins močiučių ruoštus bulvių virtinukus. Jie minkšti ir labai skanūs, su grietinės ir šoninės padažu, kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Daugelio mėgstami bulviniai blynai šiek tiek kitaip - su silke. Puikus pasirinkimas pietums ar norint nustebinti artimuosius originaliu ir labai skaniu patiekalu. Skanu juos valgyti tiesiog su grietine, o recepte siūlomame padaže taip pat galima padaryti pakeitimų - vietoje grietinėlės dėti grietinę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Kukulaičiai, kurie patiks ir mažiems, ir dideliems! Jie minkšti ir labai skanūs, valgome su graikišku jogurtu, grietine ar kitokiu mėgstamu padažu, ypač tinka pabarstyti žalumynais.

Receptą rasite čia.

Ypatingai skanūs bulviniai blynai su mėsos įdaru - puiki idėja sotiems pietums ar vakarienei. Valgome su graikišku jogurtu, grietine ar kitokiu mėgstamu padažu.

Receptą rasite čia.

Puikus receptas tiems, kas mėgsta sočias bulvių salotas. Labai lengvai paruošiamos, įmantrių ingredientų nereikalaujančios, labai gardžios bulvių salotos! Padažo ingredientų proporcijas keiskite pagal savo skonį ir šių salotų tiesiog negalėsite atsivalgyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Skanūs, sotūs ir nesudėtingai paruošiami kepsneliai. Labai tinka patiekti su šviežių daržovių salotomis.

Receptą rasite čia.

Labai sotūs virtų bulvių kotletai, kuriuos labai paprasta paruošti ir labai tinka sunaudoti bulvių košės ar virtų bulvių likučius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei mėgstate bulvių traškučius, tačiau nerimaujate dėl jų sudėties, siūlome traškučių išsikepti namuose. Tai daug paprasčiau, nei gali pasirodyti!

Receptą rasite čia.

Kvapnus ir gardus vištienos troškinys kitaip - užkeptas su bulvių košės kepure. Patiekalui galima sunaudoti bulvių košės likučius ir ilgai suktis virtuvėje nereikės - sumaišyti kelis ingredientus, pašauti į orkaitę ir truputį palaukti, kol iškeps.

Receptą rasite čia.

Ar galite patikėti, kokį puikų skanėstą galima paruošti vos iš kelių ingredientų? Kvapnūs, traškūs išorėje ir minkštučiai viduje, švilpikai tiesiai iš vaikystės... Recepte taip pat siūlomas puikus padažo variantas, o jei norite, galite ragauti su trinta varške, tiesiog grietine ar net pievagrybių padažu. Jei nesinori kepti švilpikų orkaitėje, juos kuo puikiausiai galite kepti keptuvėje, su šiek tiek aliejaus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Skanieji Kukorai tiesiai iš vaikystės - tai lyg Žemaičių blynai, bet šiek tiek kitaip, mažiau riebūs, kepami orkaitėje. Siūlome išbandyti ir Jums - ne tik kepsite su mažiau riebalų, bet ir nereikės ilgai stovėti prie viryklės, varant blynelius.

Receptą rasite čia.

Pats metas gaminti bulvinius patiekalus. Jei pabodo paprasti bulviniai blynai, su keliais papildomais ingredientai iš jų galite paruošti čeburekus.Įdaras gali būti įvairus: faršo, grybų ar toks, kokį mėgstate.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Paprastai pagaminami ir labai skanūs bulvinukai, kuriem nereikia įmantrių ingredientų, o jie patys - labai gardūs! Tiekti galima su tirpinto sviesto ir grietinės padažu, tiesiog grietine ar užtarkavus sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gardūs bulviniai blyneliai! Įprasti  bulviniai blyneliai pagardinti malta mėsa - taip jie tampa dar sotesni. Kepkite gardžiuosius blynelius ir nudžiuginkite visą šeimą!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Jei pabodo bulviniai blynai, paįvairinimui galima išsikepti bulvinį blyną - picą. Iškepa traški išorėje, minkšta viduje ir tikrai labai gardi.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital