Bulvyčių "picos"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Bulvyčių picos
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Bulvyčių picos
Bulvyčių picos
Autorius apie receptą: Na picų mėgėjai, ar sugebėsite atsispirti šioms gardžioms bulvytėms, kurios ne tik savo išvaizda, bet ir skoniu primena picą? Mes nesugebėjome. Tokios maloniai traškios ir Na picų mėgėjai, ar sugebėsite atsispirti šioms gardžioms bulvytėms, kurios ne tik savo išvaizda, bet ir skoniu primena picą? Mes nesugebėjome. Tokios maloniai traškios ir apkepusios, tiesiog tobulo skonio ir tekstūros. Užtikriname, kad tai taps vienas skaniausių užkandžių penktadienio ar savaitgalio vakarais. Šiam receptui įkvėpimą radome HungryHappens.net tinklaraštyje. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
1 kilogramas mažų bulvyčių
300 gramų mocarela sūrio (tarkuoto arba kito mėgstamo gerai besilydančio sūrio)
2 vienetai rūkytų dešrelių (Medžiotojų ar panašių)
pagal skonį pomidorų padažo (mėgstamo)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Aptepimui:
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulvytes išvirti (turi būti minkštos - peilis labai lengvai įsmigti).
2.
Kol verda bulvės, įjungti orkaitę kaisti iki 200 C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
3.
Išvirusioms bulvytėms leisti šiek tiek atvėsti (bet kad dar būtų šiltos).
4.
Aštriu peiliu kiekvienos bulvės šone įpjauti kryželį - taip lengviau traiškysis.
5.
Iškirpti nedidelį kvadratėlį iš kepimo popieriaus. Dėti jį ant kiekvienos bulvytės ir didesne stikline ar kitu indu suspausti, kad bulvytės taptų plokščios.
6.
Kiekvieną traiškytą bulvę aptepti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druską, pipirais.
7.
Kepti iki 200C įkaitintos orkaitės viduryje 20-25 min iki lengvai apskrus (vienu metu galite kepti kelias skardas bulvyčių).
8.
Bulvytes ištraukti, aptepti pomidorų padažu, dosniai pabarstyti tarkuotu sūriu, ant viršaus dėti dešrelės griežinėlių.
9.
Grąžinti bulves atgal į orkaitę ir kepti dar 15 minučių arba kol gražiai apkeps.
10.
Skanauti šiltas. Patiekiant galima pabarstyti smulkintais žalumynais (petražolėmis, bazilikais ar kt.)
LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Milda
2024-05-13 16:20
O bulves reikia skusti ?
ATSAKYTI
Virginija
2024-05-15 09:31
Nereikia. Bulvės su odele naudojamos. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital