Keptų bulvių ir buratos salotos su citrininiu padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Keptų bulvių ir buratos salotos su citrininiu padažu
Autorius apie receptą: Žiemos metu labai pasiilgstu šviežių pomidorų ir buratos derinio.. Bet šaltuoju sezonu buratai į kompaniją puikiai tiks bulvės! Derinį puikiai apjungia ir išraiškingumo Žiemos metu labai pasiilgstu šviežių pomidorų ir buratos derinio.. Bet šaltuoju sezonu buratai į kompaniją puikiai tiks bulvės! Derinį puikiai apjungia ir išraiškingumo salotoms suteikia citrininis padažas :) Recepto įkvėpimas: Half Baked Harvest tinklaraštis. (...daugiau) Vaiva Gasionytė, Snapping snack
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų bulvių
250 gramų burrata sūrio
1 vienetas citrinų (reikės sulčių ir tarkuotos žievelės)
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis dižono garstyčių
0.5 šaukštelio medaus
pagal poreikį baziliko lapelių
pagal skonį druskos
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 230 °C.
2.
Bulves švariai nuplauname ir nušveičiame kempinėle (arba nuskutame) bei supjaustome apie 1 cm storio riekelėmis.
3.
Nutarkuojame citrinos žievelę, ją dėsime į salotų padažą.
4.
Ant bulvių pilame 2 v.š. alyvuogių aliejaus, išspaudžiame pusės citrinos sulčių, tarkuojame 2 česnako skilteles, beriame druskos ir šviežiai grūstų pipirų. Gerai išmaišome.
5.
Kepame bulves orkaitėje apie 40-50min. Praėjus pusei kepimo laiko bulves apverčiame.
6.
Pasiruošiame citrininį padažą: į stiklainėlį pilame 4 v.š. alyvuogių aliejaus, likusios pusės citrinos sulčių, nutarkuotą citrinos žievelę, smulkintą 1 česnako skiltelę, garstyčias, medų, beriame druską ir šviežiai grūstus pipirus. Stiklainį užsukame ir pakratome, kol padažas gerai susimaišys.
7.
Iškepus bulvėms, jas dėliojame didelėje serviravimo lėkštėje, ant viršaus plėšome buratos, dedame baziliko lapelius, šlakstome citrininiu padažu. Jei trūksta, dar beriame druskos, pipirų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital