Nostalgiški bulviniai ežiukai (abriedukai)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Bulviniai ežiukai abriedukai
Bulviniai ežiukai abriedukai
Bulviniai ežiukai abriedukai
Bulviniai ežiukai abriedukai
Autorius apie receptą: Šis patiekalas lydi nuo vaikystės. Vadindavom visada abriedukais, kitur jie vadinami ežiukais. Tikriausiai visiems žinomas receptas, nors daug kur daromi tik iš miltų. Šis patiekalas lydi nuo vaikystės. Vadindavom visada abriedukais, kitur jie vadinami ežiukais. Tikriausiai visiems žinomas receptas, nors daug kur daromi tik iš miltų. Ingredientams matuoti naudojau 250 mililitrų stiklinę. (...daugiau) Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 gramų bulvių (virtų)
1.5 stiklinės miltų
1 vienetas kiaušinių (nedidelio)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves sumalam mėsmale ar sutarkuojam burokine tarka. Įmušam kiaušinį, įberiam druskos ir išmaišom. Suberiam miltus ir užminkom tešlą. Miltų kiekį galite šiek tiek pakoreguoti pagal save - tešla turi nelipti prie rankų, bet neturi būti labai kieta.
2.
Tešlą padaliname į kelias dalis. Iš kiekvienos dalies ant miltuoto paviršiaus suvoliojame volelį. Jį supjaustome mažais gabalėliais ir vis pamiltuodami braukiame gabalėlius po vieną per vidinę bulvių tarkos pusę: pridedame gabalėlį tešlos prie tarkos ir, lengvai spausdami nyksčiu, perbraukiame.
3.
Paruoštus "abriedukus" dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Kai užverda, paverdame dar apie 7-10 minučių.
4.
Išvirusius išgriebiame ir patiekiame su mėgiamu padažu. Tinka ir spirgučiai, ir grietinė, tirpintas sviestas, grybų padažas ar dar koks, kokį labiau mėgstat.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Klaipeda
2018-09-26 12:22
O mes irgi darydavom eziukus ir su varske, ir su virtom bulvem, su varske mes darydavom saldu padaza, o stai su bulvem, butinai su spirguciais:) ATSAKYTI
Chefas
2018-05-18 05:14
Patariu isbandyti ne virti vandenyje, o gruzdinti aliejuje kol paruduos ir patiekti su gorgonzola surio padazu :) ATSAKYTI
Chefas
2018-05-18 05:11
Kitaip sakant - italiski gnoochi :) ATSAKYTI
2018-05-16 20:27
Prašykite receptą su varške
ATSAKYTI
Sarka
2018-05-15 15:07
Malonus prisiminimas, dekui, einu virti. Tik su bulvem neteko, visada su varske. Vis tiek dekui...... ATSAKYTI
Romanas
2018-03-14 06:13
Prisiminimai apie vaikystę.... ATSAKYTI
Auksė
2018-01-28 08:39
O mano močiutė darydavo su varške, vietoje bulvių, irgi ežiukais vadinome :-) .. Varškės dėti tiek kokio kietumo norisi gauti ežiukus.. ATSAKYTI
Gintautas
2018-01-29 18:44
As gaminu su varske, bet pagaminsiu ir is bulviu :) ATSAKYTI
Irena
2018-01-19 18:53
Mes juos gaminame be virtų bulvių, taip paprasčiau, o kad būtų minkšti, galima miltus užplikyti, taip pat labai skanu. ATSAKYTI
Inga
2018-01-22 22:18
Irena, Uzplikyti tai kaip? ATSAKYTI
Zita
2018-01-24 15:20
Su karštu vandeniu
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis